چمران وزیر بود و وکیل اما جهاد و شهادت را انتخاب کرد
می شود وزیر بود و وکیل و نماینده امام و … ولی همه اینها را زمین گذاشت و رو به سوی جهاد و جنگ کرد و تا شهادت رفت؟ می شود استاد برجسته دانشگاه برکلی بود ولی افتخار کرد به خدمت به محرومین لبنان و سربازی انقلاب اسلامی را مایه مباهات دانست؟ چمران نشان داد می شود.
دکتر مصطفی چمران استاد برجسته دانشگاه بود در رشته الکترونیک و فیزیک پلاسما از معتبرترین دانشگاه امریکا. اما وجه تمایزش از همه اساتید دانشگاه در این بود که مطصفی چمران در تعهد به دین و مبارزه با ظلم هم ممتاز بود، در خدمت به مردم محروم لبنان و خدمت به انقلاب اسلامی هم ممتاز بود، در خانواده داری و همسر داری بی نظیر بود به اعتراف همسرش غاده، در جهاد مسلحانه هم شجاع بود و پیشرو، اگر چه در پست وزارت بود و نمایندگی مجلس و نماینده امام، ولی دل پسند ترین و مطبوع ترین کار برایش جنگیدن در کنار نیروهای فداکار و جان برکف بود برای بیرون راندن دشمن متجاوز. چه ترکیب عجیب و بی نظیری بود شخصیت او در وارستگی و عرفان و جهاد و … چه استاد دانشگاهی، چه وزیری، چه نماینده مجلسی بود چمران.
مروری سریع بر زندگی اش نشانه و گواه بی همتا بودن شخصیت چمران است.
– متولد تهران خيابان پانزده خرداد در سال 1311
– فا رغ التحصیل مدرسه های انتصاريه،دارالفنون و البرز
– شرکت در درس تفسير قرآن مرحوم آيتالله طالقاني، در مسجد هدايت، و درس فلسفه و منطق استاد شهيد مرتضي مطهري از 15 سالگی
– شاگرد ممتاز و فارغ التحصیل دانشكده فني دانشگاه تهران در رشتة الكترومكانيك در سال 1336
– – از اولين اعضاء انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران
– – شرکت در مبارزات سياسي دوران دكتر مصدق از مجلس چهاردهم تا ملي شدن صنعتنفت و شرکت فعال در مبارزه با رژیم کودتای پس از 28 مرداد
– – اعزام به امریکا با استفاده از بورس تحصيلي
– تاسیس و فعالیت در انجمن اسلامي دانشجويان ایرانی در امريكا در كاليفرنيا و از دست دادن بورسیه تحصیلی بخاطر این فعالیت ها
– اخذ دكتراي الكترونيك و فيزيك پلاسما در معتبرترين دانشگاه امريكا –بركلي و کسب عنوان ممتازترين درجة علمي پس از تحقيقاتعلمي در جمع معروفترين دانشمندان جهان در دانشگاه كاليفرنيا
– پس از قیام خونین 15 خرداد برای گذراندن دوره آموزش های مسلحانه چریکی عازم مصر می شود و مسئولیت تعلیم مبارزان ایرانی را بعهده می گیرد.
بعد از اختلاف با عبدالناصر که طرفدار جريان ناسيوناليسم عربي بود و به دنبال فوت او، عازم لتان تا به كمك امام موسيصدر، رهبر شيعيان لبنان، حركت محرومين و سپس جناح نظامي آن، سازمان «امل» را برای مقابله با اسرائیل تاسیس کند.
– با پيروزي انقلاب اسلامي ايران، بعد از 23 سال به وطن باز ميگردد و با استفاده از تجربيات انقلابي و علمي خود به تربيت اولين گروههاي پاسداران انقلاب می پردازد.
– در پست معاونت نخست وزير در امور انقلاب قاطعانه غائله گروه های جدایی طلب را در كردستان خاتمه می دهد و در قضیه آزاد سازی «پاوه» ائوج شجاعت و تدبیر را از خود نشان می دهد.
دكتر چمران بعد از اين پيروزي بي نظير از طرف امام خميني(ره)، به وزارت دفاع منصوب گرديد. چندی بعد هم به نمايندگي امام در شوراي عالي دفاع رسید. او در هماهنگي بين ارتش، سپاه و نيروهاي داوطلب مردمي در منطقه جنگی نقشی تعیین کننده داشت.
در اولين دور انتخابات مجلس شوراي اسلامي، از سوي مردم تهران به نمايندگي انتخاب شد.
در خوزستان ستاد جنگهاي نامنظم را برای تربیت نیروهای داوطلب جنگ تشكيل داد. به دنبال آن واحد مهندسي ستاد جنگهاي نامنظم را ایجاد کرد که در احداث جادههاي نظامي و بصب پمپهاي آب در كنار رود كارون و احداث كانال های مخصوص جنگی نقش مهمی داشت.
– بالاخره در جریان آزادسازی سوسنگرد چمران در محاصرة تانكهاي دشمن قرار گرفت ئو پس از رزمی شجاعانه در روز قبل از تاسوعا زخمی شد و بعد از یک روز مداوا در بیمارستان برای فتح ارتفاعات الله اکبر دوباره به منطقه برگشت.
– پس از دیدار با امام امت برای پایان دادن به بی تحرکی و سکون حاکم بر جبهه ها عملیات فتح الله اکبر را به نتیجه رساند.
– پس از آن طرح تسخیر دهلاویه را مطرح کرد که با فرماندهی شجاعانه يرج رستمي و قداکاری نیروهای جان برکف دهلاویه فتح شد که اين اولين پيروزي پس از عزل بنيصدر از فرماندهي كل قوا بود.
– در سحرگاه سي و يكم خردادماه شصت، ايرج رستمي فرمانده منطقه دهلاويه به شهادت رسيد و شهيد دكترچمران با اندوه فرماندهی دیگر را به جبهه برد تا به جاي رستمي معرفي كند .
– در جلسه معارفه فرماندهی جدید با همه رزمندگان خداحافظی کرد و با شروع خمپاره باران دشمن از بقیه فاصله گرفت . بعد از آن بود که یکی از خمپارهها در اطراف او به زمين خورد.
تركش خمپارة دشمن به پشت سر دكتر چمران اصابت كرد و تركشهاي ديگر صورت و سينة دو يارش را كه در كنارش ايستاده بودند، شكافت و … او متبسم و محکم به شهادت لبخند زد.
/انتهای متن/