چاقی و اضافه وزن کودکان ایرانی 2 برابر شده است

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: طی دو دهه گذشته همزمان با کاهش بیش از 50 درصدی سوء تغذیه ( کم وزنی و کوتاه قدی) کودکان در کشور، شیوع چاقی و اضافه وزن در کودکان ایرانی دو برابر شده است.

0

به گزارش به دخت به نقل از ایرنا، زهرا عبداللهی نسبت به روند افزایشی شدید چاقی و اضافه وزن در کودکان هشدار داد و گفت: حدود 20 سال پیش مشکل اصلی تغذیه ای کودکان در ایران سوء تغذیه از جمله کوتاه قدی و کم وزنی بود اما این مشکل اکنون به میزان بسیار زیادی در کشور کم شده است و بر عکس مشکل اصلی کشور اکنون افزایش خطرناک چاقی و اضافه وزن نه تنها در کودکان زیر پنج سال بلکه حتی در کودکان زیر دو سال است.
وی افزود: در سال 1374 حدود 20 درصد کودکان زیر پنج سال دچار کوتاه قدی تغذیه ای بودند ولی اکنون شیوع این عارضه به حدود 6.8 درصد کودکان زیر پنج سال رسیده است و بیش از 60 درصد کاهش کوتاه قدی تغذیه ای را در کشور طی دو دهه شاهد هستیم.
عبداللهی اضافه کرد: کم وزنی تغذیه ای نیز در سال 74 در بین کودکان زیر پنج سال ایرانی حدود 17 درصد (16.6 درصد) بود که اکنون به 4 درصد کاهش یافته است یعنی کوتاه قدی تغذیه ای نیز طی دو دهه در ایران حدود 75 درصد کاهش یافته است و از این نظر شاهد بهبود نسبی در کشورهستیم .
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: اما بر عکس آن، اضافه وزن و چاقی در بین کودکان خیلی بیشتر شده است، مطالعه ای که در سال 91 با همکاری وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد، نشان می دهد که حدود 20 درصد کودکان زیر دو سال یعنی کودکان 15 تا 22 ماهه در ایران دچار اضافه وزن و چاقی هستند و این آمار نشان می دهد که شیوع چاقی و اضافه وزن در کودکان ایرانی طی دو دهه حدود دو برابر شده است.
وی افزود: شیوع 20 درصدی اضافه وزن و چاقی یک عدد کشوری است و این میزان در استان ها و مناطق برخوردار مانند استان های شمالی بیشتر از این و حدود 30 درصد است یعنی حدود 30 درصد کودکان زیر دو سال استان های شمالی دچار اضافه وزن یا چاقی هستند.
عبداللهی اضافه کرد: مطالعه دیگری که وزارت بهداشت با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی انجام داد، نشان داد که روند افزایشی چاقی و اضافه وزن در بین دانش آموزان ایرانی همچنان ادامه دارد و اکنون بین 20 تا 25 درصد دانش آموزان در مناطق مختلف کشور دچار چاقی یا اضافه وزن هستند.
وی گفت: این مطالعه نشان داد که حدود 20 درصد دانش آموزان هفت تا 18 ساله ایرانی دچار چاقی شکمی هستند و علت اصلی آن نیز مصرف بیش از حد شیرینی، شکلات، نوشابه، آبمیوه و نوشیدنی های قندی، فست فودها و مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی و مصرف کم سبزی و میوه و افزایش کم تحرکی در بین کودکان است.

/انتهای متن/

درج نظر