در حوزه تاریخ شفاهی زنان کمکاری شده است
یک پژوهشگر تاریخ انقلاب اسلامی گفت: در حوزه تاریخ شفاهی و تدوین خاطرات نسبت به بررسی نقش زنان کمکاری شده است.
به گزارش به دخت به نقل از فارس، مجتبی سلطانی احمدی کارشناس مسایل فرهنگی و پژوهشگر تاریخ انقلاب اسلامی اظهار داشت: در حوزه تاریخ شفاهی و تدوین خاطرات نسبت به بررسی نقش زنان در پیروزی انقلاب اسلامی کمکاری شده است.
وی ضمن عرض تسلیت به مناسبت درگذشت همسر انقلابی و مؤمن شهید طیب حاج رضایی گفت: در تاریخنگاری انقلاب اسلامی مبارزات زنان به خصوص در مبارزات فرهنگی مورد کم توجهی واقع شده است. به ویژه آنکه حجاب اسلامی به عنوان نماد هویت اسلامی یکی از چالشهای مهم رژیم پهلوی بود. علاوه بر این فعالیتهای زنان در عرصه مبارزات مسلحانه و انقلابی نیز قابل توجه است.
نویسنده کتاب پژوهشنامه انقلاب اسلامی ایران گفت: حضرت امام خمینی(ره) به عنوان رهبر انقلاب اسلامی کاملا به نقش حیاتی زنان در پیشبرد و پیروزی نهضت اسلامی واقف بودند.
وی افزود: حبیب انقلاب مرحوم حبیبالله عسکراولادی نقل میکنند که وقتی امام خمینی به ایران تشریف آوردند از جمله نخستین تصمیمات ایشان ملاقات با زنان در مدرسه علوی بود.
این نویسنده ادامه داد: در یکی از ملاقاتها که با حضور فراوان زنان انقلابی برگزار شد یکی از آقایان علما به امام گفت بهتر نیست ملاقات خانمها را به دلیل به وجود آمدن برخی مشکلات متوقف کنید؟ امام با خشم به ایشان نگاه کردند و فرمودند: «خیال میکنید اعلامیههای بنده و شما شاه را بیرون کرد؟ شاه را همین زنها بیرون کردند».
وی افزود: مرحوم آیتالله محییالدین انواری میگفتند یک بار از امام خمینی سئوال کردم خانمها وقتی میخواهند در راهپیمایی شرکت کنند، باید از شوهرانشان یا پدرهایشان اجازه بگیرند و برخی از آنها اجازه نمیدهند. حکم چیست؟ امام فرموده بودند راهپیماییهایی که توسط علما اعلام میشود، حکم امر به معروف و نهی از منکر را دارد و مثل نماز و روزه واجب است و کسی حق ندارد آن را منع کند. در واقع امام خمینی با این فتوا زمینه حضور زنان را به عنوان کلید پیروزی در راهپیماییها فراهم کردند و قفل بستهای را گشودند.
نویسنده کتاب نامۀ نیمه خرداد گفت: در چند ماه گذشته تاکنون چند نفر از بانوان شاخص کشورمان از جمله حاجیه خانم صدیقه امانی، مادران رؤسای جمهور فعلی، سابق و اسبق، همسر آیتالله احمد جنتی، خواهر بزرگ مقام معظم رهبری و همسر شهید طیب حاجرضایی به رحمت خدا رفتند. متآسفانه با پیگیریهایی که بنده انجام دادم طرح جامع تاریخ شفاهی درباره عموم این بزرگواران صورت نگرفت.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تاریخ شفاهی به دلیل ماهیت جزئینگر میتواند مکمل خوبی برای اسناد تاریخی باشد. به ویژه آنکه از طریق گفتوگو با زنان مبارز و یا زنان همراه و همدوش با مبارزان انقلابی میتوان اطلاعات مفیدی درباره مناسبات داخلی و خانوادگی مبارزان انقلابی و همچنین مسائل اجتماعی به دست آورد.
/انتهای متن/