افتتاح نخستین مرکز بازتوانی مادر و کودکان

اولین مرکز «درمانی و بازتوانی مادر و کودک» با حضور معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، وزیرکار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان بهزیستی و با همکاری شهرداری منطقه 15 افتتاح شد.

0

به گزارش به دخت به نقل از ایسنا، علی ربیعی وزیرکار و رفاه اجتماعی در این مراسم با اشاره به اینکه ظرفیت نگهداری و اقامت این مرکز 40 مادر و کودک است، گفت: زنان و کودکان مراجعه کننده به این مرکز می‌توانند از یک ماه تا شش ماه از خدمات توانبخشی و ترک اعتیاد استفاده کنند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه این الگو باید برای حمایت از زنان آسیب دیده و معتاد در کشور تکرار شود، تصریح کرد: الگوی بازتوانی مورد استفاده در این مرکز به شکل داوطلبانه است و سرانه یک میلیون و 100 هزار تومان برای هر مادر و کودک به شکل ماهیانه در این مرکز پیش بینی شده است.

وزیر کار و رفاه اجتماعی با اشاره به استقرار تیم پزشکی، مشاوره و توانبخشی در مرکز درمان و بازتوانی مادر و کودک اظهار کرد: باید در این زمینه انباشت دانش برای تکرار تجربه چنین مراکزی در سایر مناطق کشور صورت بگیرد. همچنین باید با خدماتی که به شکل روانشناسی اجتماعی و بازتوانی برای مراجعه کنندگان در نظر گرفته شده است امکان اصلاح رفتارها و سبک زندگی آنها پس از بازگشت به زندگی عادی فراهم شود.

ربیعی با اشاره به اهمیت توانمند کردن زنان در کنار فرزندانشان ادامه داد: با توجه به طرح سازمان بهزیستی برای توجه به 1000 روز اول زندگی هر کودک این مرکز می‌تواند مهمترین روزهایی که هر فرزند باید در کنار مادر بگذراند را برای کودکانی که مادر معتاد و یا آسیب دیده دارند فراهم کند.

وی با اشاره به اینکه در گذشته نیز مراکزی در قالب‌های دیگر برای کمک به زنان معتاد وجود داشته است، تصریح کرد: در گذشته مراکزی برای کمک به زنان باردار وجود داشته است اما این مرکز نخستین مرکزی است که با هدف نگهداری زنان آسیب دیده در کنار فرزندانشان مورد بهره برداری قرار گرفته است. باید تلاش کنیم تا با الگوسازی بیشتر مراکزی از این دست در سایر نقاط کشور نیز مورد بهره برداری قرار بگیرند.

وزیر کار و رفاه اجتماعی با اشاره به ظرفیت شناسایی زنان برای دریافت خدمات از این مرکز تصریح کرد: اورژانس اجتماعی یکی از مراکزی است که با معرفی مددجویان به این مرکز آنها را بعد از دوره ترک اعتیاد نیز مورد حمایت قرار دهد.

ربیعی در ادامه با اشاره به اینکه حوزه آسیب‌های اجتماعی دستگاه‌های مختلفی را در بر می‌گیرد ادامه داد: نیروی انتظامی، دستگاه قضایی و سازمان بهزیستی تعامل خوبی با وزارت کار و رفاه اجتماعی برقرار کرده‌اند و با برنامه ریزی‌هایی که انجام داده‌ایم تلاش می‌کنیم تا مردم و سازمان‌های مردم نهاد را در این فرآیند دخیل کنیم.

وی با اشاره به اینکه امروزه مسئله اعتیاد تنها در ارتباط با فقر و نابرابری تعریف نمی‌شود اضافه کرد:‌ یکی از مهمترین دلایلی که افراد یک اجتماع به سمت اعتیاد گرایش پیدا می‌کنند مسئله تنش‌های اجتماعی،‌ ناآرامی و نبود امنیت روانی است که در جامعه ما نیز دیده می‌شود. مرکز تلفنی بهزیستی که در حال حاضر خدماتی را به افرادی که توانایی پرداخت هزینه مشاوره حضوری را ندارند و یا می‌ترسند اطلاعات‌شان فاش شود ارائه می‌کند.

وزیر کار و رفاه اجتماعی با اشاره به جلسه اخیر شورای عالی بیمه در بحث درمان اعتیاد تصریح کرد: بر اساس پروتکلی که به تصویب رسیده است، بودجه‌ای نزدیک به 70 میلیارد به همراه کمک پنج میلیاردی بهزیستی در بحث تامین دارو، درمان و مشاوره اعتیاد پرداخت خواهد شد.

ربیعی در پایان با اشاره به اینکه کمک‌های خیرین تنها ابعاد مالی ندارد، گفت: از تمام کسانی که با تحصیلات مرتبط می‌توانند در ارائه خدمات حمایتی نظیر مددکاری و یا آموزش به افراد آسیب دیده و فرزندان آنها کمک کنند می‌خواهم تا قدمی در راه کاهش آسیب‌های اجتماعی بردارند.  

در بخش دیگری از این مراسم معصومه ابتکار با اشاره به اهمیت نقش مشارکت‌های مردمی و خدمات سمن‌ها در بحث کاهش آسیب‌های اجتماعی، گفت: نهادهای دخیل در بحث کاهش آسیب‌های اجتماعی نظیر بهزیستی و قوه قضاییه باید به شکل تخصصی و علمی در این زمینه عمل کنند.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه نقش مشارکت مردم و سازمان‌های مردم نهاد کمتر از نقش دولت در کمک به زنان آسیب دیده نیست، تصریح کرد: بسیاری از این کمک‌ها که به شکل داوطلبانه انجام می‌شوند نه تنها هزینه کمتری دارند بلکه اثربخش‌تر نیز هستند.

ابتکار در ادامه با اشاره به طرحی که در معاونت زنان در توانمند کردن سمن‌ها دنبال می‌شود اظهار کرد: این طرح می‌تواند موجب توان افزایی زنان در مواجهه با آسیب‌های اجتماعی شود. بسیاری از زنان آسیب دیده‌ای که به اصطلاح خودشان «به انتهای خط رسیده‌اند» و امیدی ندارند تحت حمایت چنین طرح‌هایی می‌توانند مسیر زندگی‌شان را تغییر دهند.

انتهای پیام

درج نظر