ناپدید شدن خانواده زنان مسلمان روهینگیا

زنان مسلمان روهینگیا به خبرنگاران گفته‌اند که در جریان اقدامات سرکوب گرایانه ارتش میانمار، شوهران، مادران و پسران آنها ناپدید شده‌اند.

0

به گزارش به دخت به نقل از مشرق به نقل از رویترز، در نخستین بازدید خبرنگاران رسانه های بین المللی از یک روستا در استان راخین در شمال میانمار، ابعاد تازه‌ای از آزار و اذیت و بدرفتاری های نیروهای ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا فاش شده است.

بر اساس این گزارش، یک مادر جوان روهینگیایی در این باره تاکید کرد: پسر من تروریست نیست. او وقتی که در مرزعه مشغول کار بود، توسط نیروهای ارتش میانمار دستگیر شد.

بسیاری از زنان مسلمان روهینگیا نیز از بازداشت شوهران خود به خاطر اتهامات نادرست و اشتباه خبر داده اند.

عملیات سرکوب ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا از اکتبر گذشته آغاز شده است. طی هفته جاری وزارت اطلاع رسانی میانمار ده ها خبرنگار خارجی و داخلی را اسکورت کرده تا از روستاهای مسلمان نشین استان راخین دیدن کنند.

رویترز پیش از این اطلاعاتی را از ساکنان این مناطق از طریق تلفن و ساکنان سابق این مناطق که به بنگلادش فرار کرده اند، به دست آورده است که نشانگر تاکتیک های وحشیانه نیروهای ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا بوده است.

اهالی این روستاها از بازداشت های گسترده پسران جوان و مردان بزرگسال توسط نیروهای امنیتی میانمار خبر داده اند. تنها در جریان یک تیراندازی در یکی از روستاهای مسلمان نشین، حداقل ۱۰ نفر کشته شده اند. اهالی روستاهای راخین، ارتش میانمار را به پاکسازی قومی متهم کرده اند. تنها در یکی از روستاهای مسلمان نشین، نیمی از جمعیت شش هزار نفری آن مجبور به فرار شده اند.

میانمار حدود یک میلیون مسلمان ورهینگیا را مهاجران غیر قانونی می داند که از کشور بنگلادش وارد این کشور شده اند و حاضر نیست به آنها شهروندی اعطا کند.

حدود ۷۵ هزار مسلمان روهینگیا از آغاز سرکوب ارتش میانمار در ماه های گذشته به بنگلادش آمده اند. دفتر حقوق بشر سازمان ملل پیش از این از کشته شدن احتمالی صدها نفر از مسلمانان روهینگیا بر اثر اقدامات سرکوب گرایانه ارتش میانمار در این مدت پرده برداشته است.

بازرسان سازمان ملل در گفتگو با صدها آواره روهینگیایی، موارد مختلفی از کشتار دسته جمعی، تجاوز گسترده و اقدامات فجیع و هولناک علیه زنان و کودکان را ثبت کرده اند.

/انتهای متن/

درج نظر