حضرت زهرا (س)” : کار خوب را نگه دار
حدیثی بسیاز زیبا از حضرت زهرا وجود دارد که متاسفانه بسیاری مواقع به صورت سطحی معنا می شود . آیت الله جوادی آملی تفسیری زیبا از این حدیث دارند.
حضرت زهرا (س) فرمود: من أصعد الی الله خالص عمله اهبط الله الیه أفضل مصلحته.
” اگر کسی عمل خالص بکند و این قدرت را داشته باشد که عمل خالص را به پیشگاه ذات أقدس اله ببرد، ذات أقدس اله بهترین و والاترین مصلحت او را به او عطا می کند و نازل می کند .”
این مثل یک باغبانی است که یک نهالی را غرس کرده است و دیگر به فکر آبیاری او نیست. ممکن است روی دیم، کسی دیمی کار کند، گاهی محصول میگیرد، گاهی نمیگیرد و مانند آن. ما مأموریم که مثل یک باغبانی که در کنار منزلش یک نهالی غرس کرده، مثل فرزند از او نگه داری کنیم، دائماً به سراغ او برویم، حدوثاً و بقائاً؛ پس یک وقت یک کسی کار خیر انجام میدهد، به این فکر نیست که آن را حفظ بکند! گاهی آن را میگوید، گاهی آن را با منّت ذکر میکند، گاهی مثلاً خوشش میآید که دیگران بازگو کنند، یا ازش بهره برداری کنند، بهره برداری تبلیغی و سیاسی؛ این شخص کار خوب کرده است، و امّا کار او زمینی است، همین جا می ماند!
وجود مبارک بی بی سلام الله علیها نفرمود اگر کسی کار خوب بکند، خدا بهترین مصلحت را به او میدهد؛ فرمود: کار خوب بکن، این را نگه بدار، این را هدیه بکن، برو و ببر.
تا انسان بالا نرود که نمیتواند هدیه ای را به پیشگاه ذات أقدس له عطا بکند.
کار خیر را ملائکه میبرند، گزارش میدهند، بالاخره جواب را هم آنها میآورند. آن بردن و آوردن هر دو مع الواسطه است، بهرهاش هم کم است. ولی اگر کسی خودش آن هنر را داشته باشد که همراه ملائکه بالا برود و این کار خیر خود را به پیشگاه ذات أقدس له تقدیم بکند. خودش به همراه عمل برود، آنگاه فاضلترین مصلحت او را ذات أقدس له نازل میکند؛ خود خدا، نه بوسیله فرشتهها!
اهبط الله علیه أفضل مصلحه
خوب این دستوری است که وجود مبارکی به ما داده است.
فرمود: این کار شدنی است، این کار را انجام بدهید و مانند آن.
منبع: پاتوق شیعه/انتهای متن/