زایمان مرگبار به دلیل سهلانگاری دربیمارستان امام ساری
بر اساس آنچه از سوی پزشک معالج این بیمار در پروندهاش آمده، در نهایت این مادر بر اثر دلایلی مانند عدم حضور بیهوشی داخلی «قلب»، عدم پاسخ آنکال متخصص قلب، ترک بیمارستان توسط یکی از متخصصان قلب و … دار فانی را وداع گفت…..
به گزارش به دخت به نقل از شمال نیوز، «تابناک» مدعی شد: اوایل آبانماه سال جاری، زن 28 سالهای به نام «م.ه» برای انجام وضع حمل طبیعی به زایشگاه بیمارستان امام خمینی (ره) ساری مراجعه کرد و پس از چند ساعت، به رغم عمل موفقیتآمیز و در آغوش گرفتن فرزند به دلیل خونریزی شدید داخلی خبر فوتش به اطلاع همراهان رسید؛ رویدادی که بر اساس پرونده پزشکی بیمار و توضیحات پزشک معالجش باید سهلانگاری و قصور تیم پزشکی را عامل اصلی آن دانست.
بر اساس آنچه از سوی پزشک معالج این بیمار در پروندهاش آمده، در نهایت این مادر بر اثر دلایلی مانند عدم حضور بیهوشی داخلی «قلب»، عدم پاسخ آنکال متخصص قلب، ترک بیمارستان توسط یکی از متخصصان قلب و … دار فانی را وداع گفت.
در پرونده پزشکی این مرحوم آمده است با توجه به بیقراری بیمار، این وضعیت به اطلاع آنکال رسید تا بر بالین بیمار حضور یابند. به رزیدنت داخلی و بیهوشی اطلاع داده شد که بیمار در حین انتقال کم آورده و دچار خوابآلودگی و آژینه شده و با توجه به عدم حضور همکاران کد 99 اعلام شد.
در بخش دیگری از پرونده پزشکی که به قلم پزشک معالج مرحومه نوشته شده، آمده است: هنگامی که وضعیت بیمار به حالت بحرانی رسید تلاش شد تا با کادر پزشکی و متخصصان بیمارستان تماس گرفته و از آنها خواسته شود تا این بار برای انجام عملیات احیاء بر بالین بیمار حاضر شوند اما این بار علیرغم تمام تلاشهایی که برای احیای بیمار صورت گرفت، بعد از یک ساعت بیمار به عملیات احیاء پاسخ نداد و در نهایت با تأیید کادر پزشکی عملیات احیاء خاتمه یافت.
برادر داغدیده بیمار فوتشده گفت: خواهرم پا به ماه بود و عصر روز دوشنبه به دلیل دردی که احساس میکرد، با پای خودش به بیمارستان امام خمینی (ره) ساری رفت و اصلاً قصد زایمان نداشت، به این دلیل که وقت زایمانش دو هفته بعد بود. اما پزشک ساعت 10 شب دستور داد که به خواهرم آمپول فشار بزنند. ساعت 2 بامداد خواهرم زایمان طبیعی کرد و نوزادش را سالم به دنیا آورد و حتی او را یک بار بغل هم کرد. خواهر و خواهرزادهام هر دوسالم و سر حال بودند.
این هموطن مازندرانی اضافه کرد: پزشکان در ادامه فرایند درمان خواهرم مرتکب اشتباهی شدند که باعث شد او خونریزی داخلی کند و بدتر اینکه کسی متوجه این موضوع نشد! به دلیل عدم حضور رزیدنت ارشد زایشگاه در محل کارش مشکل خونریزی خواهرم بدون درمان قابل توجه تشدید شد.
وی ادامه داد: به دلیل شرایط خاص خواهرم در پرونده پزشکی قبل زایمان تأکید شده بود باید حتما متخصص جراح قلب و بیهوشی در هنگام زایمان حضور داشته باشند که کسی نبود! از سویی تأکید شده بود بلافاصه بعد از زایمان باید بیمار را به اتاق آی سی یو ببرند که این کار را هم نکردند و متأسفانه از خونریزی زیاد خواهرم فوت کرد.
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی مازندران به علت فوت یک مادر باردار
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران درباره فوت مادر باردار در بیمارستان ساری توضیح داد.
به گزارش به دخت، دکتر مردانشاهی در گفتوگو با ایسنا، درباره فوت یک مادر باردار در بیمارستانی در ساری گفت: بیمار یک خانم 28 ساله بودند که در سال 86 تحت عمل جراحی قلب باز قرار گرفته بودند. همچنین این خانم در 32 هفتگی بارداریشان به یک مطب فوق تخصصی قلب مراجعه کردند و در اکوی قلبیشان مشخص شده بود که علاوه بر مشکلات قلبی، دچار نارسایی دریچهای نیز هست. بنابراین به این خانم توصیه شده بود که باید تحت مراقبت باشد.
وی افزود: این مادر پس از آنکه شرایط برای زایمان طبیعی وی فراهم شد، دو روز قبل از زایمان در بیمارستان بستری و فرایند زایمان انجام شد، اما متاسفانه بعد از زایمان بیمار دچار مشکلات تنگی نفس و مشکلات قلبی شد و بلافاصله بعد از آن تیم پزشکی اعم از جراح بیهوشی، متخصص زنان و … حاضر شدند، اما هر کار کردند نتوانستند بیمار را نجات دهند و متاسفانه بیمار فوت کرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه علت فوت این بیمار با سابقه بیماری قلبی، در دست بررسی است، ادامه داد: در این زمینه دو کمیته تشکیل شده که در حال بررسی علت فوت هستند و پرونده قبلی بیمار هم که در خراسان است باید بیاید تا ما همه چیز را بررسی کنیم.
مردانشاهی تاکید کرد: قطعا پرونده به دقت بررسی میشود و حقی از مردم ضایع نمیشود. بر این اساس اگر بفهمیم اشتباهی رخ داده پیگیری میکنیم و به مردم اطلاع میدهیم.
وی با تاکید در جریان مشکل ایجاد شده برای این مادر، پزشک بر بالین وی حاضر بوده، گفت: اینکه میگویند فلان ساعت فلان نفر بالای سر مریض نبوده است، در دست بررسی است، اما باید توجه کرد که بیمار نارسایی دریچهای و مشکل قلبی داشته و حتی پزشک قبل از زایمان اعلام کرده بود که زایمان پر خطری را در پیش دارد. حتی برخی نظرشان این بود که این خانم نباید باردار میشد.
مردانشاهی اظهار کرد: البته ما از این اتفاق متاسفیم و قطعا آن را پیگیری میکنیم. در این زمینه دو جلسه کمیته در بیمارستان و دانشگاه تشکیل شده و پیگیریها در حال انجام است و ما در سراسر استان پیگیریم؛ چرا که فوت مادر باردار به نحو ویژه و مضاعفی پیگیری میشود و اگر اشکالی وجود داشته باشد از سوی مراجع ذیصلاح پیگیری خواهد شد. امیدوارم فضایی هم که ایجاد شده با آرامش پیش رود و مردم نگران نباشند؛ چرا که اگر مشکلی وجود داشته باشد با آن برخورد میکنیم.
وی در پاسخ به اینکه چرا زایمان این خانم به صورت طبیعی انجام شده، گفت: برای بیماران این چنینی باید زایمان به صورت طبیعی و در بازه زمانی کوتاه باشد؛ چرا که قلب بیمار نمیتواند تحمل کند. در عین حال باید توجه کرد که زایمان انجام شده و حتی مادر نوزادش را بغل کرده است، اما اینکه بعد از آن علت مرگ خونریزی یا مشکلات قلبی بوده در دست بررسی است و نمیتوان قبل از بررسی کارشناسی نظری را اعلام کرد.
/انتهای متن/