دومین نشست تخصصی علمی«زن مسلمان و هنر متعالی»برگزار شد
دومین نشست تخصصی علمی«زن مسلمان و هنر متعالی» با موضوع«نقش هنر متعالی در تصحیح اندیشه های منحرف» به همت اتحادیه جهانی زنان مسلمان و با حضور تعدادی از هنرمندان و اساتید دانشگاه در دفتر این اتحادیه برگزار شد.
به گزارش وبسایت اتحادیه جهانی زنان مسلمان، در نشست «زن مسلمان و هنر متعالی» که روز چهارشنبه گذشته در دفتر اتحادیه جهانی زنان مسلمان برگزار شد، خانم ها پروانه معصومی (بازیگر)، انسیه شاه حسینی (تهیه کننده، نویسنده و کارگردان)، فریبا مقصودی (خطاط قرآن کریم)، عفت شریعتی (شاعر) و سودابه صالحی (عضو هیأت علمی دانشگاه هنر)، مهین سهرابی (استاد دانشگاه الزهرا)، مرجان سپهری (مشاور امور بانوان صدا وسیما)، فاطمه نوری (کارشناس امور بانوان صدا وسیما)، مهین دخت سالک (هنرمند تذهیب قرآن کریم) از جمله شرکتکنندگان بودند.
در این نشست بانوان فرهيخته مسلمان پيرامون محورهاي زير به تبادل نظر پرداختند:
• تأثیر اندیشه انحرافی در حوزه هنر بر تفرقه بین امت اسلامی
• تبیین چرایی ورود اندیشه های انحرافی در هنر جامعه اسلامی امروز
• نقش اندیشه های ناصواب در تغییر ارزشهای جامعه اسلامی
• نقش هنرمند متعهد در تثبیت ارزش های متعالی در جامعه اسلامی و ایحاد جریانهای وحدت ساز
دکتر طوبی کرمانی، دبیر کل اتحادیه جهانی زنان مسلمان در ابتدای این جلسه تصریح کرد:
“دنیای استکبار به خوبی فهمیده است که الگوسازی برای تربیت نسل جوان بسیار مؤثر است؛ بنابراین گاهی هنرپیشه ها، نویسنده ها و… را الگو می کند و آنها به یک چشم بهم زدن قلب این نسل را تسخیر می کنند و الگوی آن می شوند؛ حال آنکه اسلام این درس را 1400 سال پیش به ما داده است و پیامبر اکرم(ص) را به عنوان الگو معرفی می کند و وقتی پیامبر(ص) فرزند خود فاطمه زهرا(س) را به عنوان سیده زنان عالم معرفی می کند، برای این است که بدانیم الگو برای انسان زندگی می سازد. وی با طرح سؤالاتی از حاضرین در جلسه خواست تا دیدگاه های خود را در خصوص سؤالات و محورهای مطرح شده بیان کنند.”
حاضرین در این نشست تأکید کردند که اگر بنیان خانواده به عنوان یکی از فضاهای تربیتی مستحکم باشد، می توان جامعه موفقی داشت؛ اگر در خانواده مودت و محبت و وحدت وجود داشته باشد، در جامعه نیز قطعا شاهد این مودت و وحدت خواهیم بود، اما اگر در جامعه ای فرع جایگزین اصل شود، شاهد اضمحلال آن جامعه خواهیم بود. البته وجود اختلافات در هر خانواده ای و جامعه ای طبیعی است و همین اختلاف سلیقه ها منشأ تعالی است.
از دیگر مباحث مطرح شده در این نشست، آسیب های وارد شده به هنر اسلامی در جامعه امروز از جمله فاصله گرفتن آن از کرامت انسانی و اکتفا کردن آن به یک سطح پایین، دور ماندن از هویت حقیقی خود، تبلیغ هنر شیطانی به جای هنر دینی و ورود نظرهای بیگانگان در آن بود.
حاضرین همچنین تصریح کردند که در قرآن کریم، تمام جنبه های زندگی انسان و اجتماع آمده است و ما اگر بخواهیم هنر متعالی داشته باشیم، جز از منظر قرآن نمی توانیم به آن برسیم؛ اگر زیرساخت زندگی ما قرآن باشد، حتما سعادتمندانه خواهیم زیست؛ وظیه یک هنرمند رفتن به سوی هنر متعالی است و این نوع هنر که هنر جاودانگی است، وحدت بخش است.
شرکت کنندگان، شبکه های ماهواره ای، بازی های رایانه ای و خشونت بازتاب شده در رسانه ها را مصادیق جنگ نرم از طریق هنر علیه جامعه مسلمان دانستند که جوانان و بنیان خانواده را هدف گرفته و کشورهاى اسلامی را از طریق اندیشه ها مورد تهاجم و استحاله قرار می دهند و راه مقابله با این هجمه ها را در تولید آثار هنری متعالی دانستند که اندیشه های منحرف و چهره تبليغي عليه زن مسلمان را تصحيح كنند و در اين زمينه به به کتاب دا نوشته زهرا حسینی اشاره كردند.
حاضرين همچنین با اشاره به مشکلاتی که در سوریه و عراق توسط تکفیریین بر ملت مسلمان تحمیل می شود پیرامون ضرورت ساخت آثار هنرى در این زمینه و به ویژه موضوع رنج های زنان و زنان ایزدی اشاره كردند.
/انتهای متن/