با چه چیز افطار کنیم ؟
طبق سفارشات دینی بهترین خوراکی ها برای افطار روزه، شیرینی های طبیعی هستند. چرا این مواد برای فرد روزه دار بهتر از خوراکی های دیگر مخصوصا شیرینی های مصنوعی است؟
مهناز فولادوند/
در اسلام برای شروع افطار یک قاعده کلی وجود دارد و آن استفاده از خرماست.
دراین زمینه مشخصا سه نکته باید مورد توجه روزه داران باشد:
1-افطار با شیرینی به عمل آید. نبی گرامی(ص) به ترتیب خرما و کشمش را برای این منظور انتخاب فرموده اند.
دلایل این ترجیح هم مشخص است. با استفاده از این مواد تامین قند طبیعی بدن با سرعت بالا صورت می گیرد. خرما و کشمش منابع غنی و خوبی برای تامین ویتامین های C ، A ، B1 ، B2 و نیز فسفر و آهن است. به علاوه به سبب این که خرما و کشمش حاوی انسولین گیاهی است، برای هضم و جذب بهترغذا، جلوگیری از ضعف بدن ، کاهش سمی بودن چربی ها، جلوگیری از یبوست وغیره بسیار مفید است.
2- البته همه این خواص در مورد خرما بیشتر صادق است و به همین دلیل هم اصرار بیشتر در مورد خوراکی اول در افطار استفاده ار خرماست .
3- از خورد ن شیرینی جات قنادی مثل زولبیا و بامیه و هر نوع شیرینی غیر طبیعی خودداری شود.
بنا بر تحقیقات صورت گرفته استفاده از شیرینی های مصنوعی بعد از چند ساعت، باعث گرسنگی فرد شده و در طول زمان او را با بیماری های قلب و عروق مواجه می سازد.
منبع:
اولین دانشگاه و آخرین پیامبر – سید رضا پاکنژاد
/انتهای متن/