خورشت قیمه
در یک قرارداد نانوشته، غذاهای ایرانی به چند گروه تقسیم می شوند، غذاهای جشن عروسی، غذاهای رستوران،غذاهای خانگی و غذاهای مراسم عزاداری.
گروه هنر و زندگی به دخت/
خورشت قیمه پای ثابت غذاهای نذری در مجالس عزاداری سیدالشهداست.
اولین اقدام برای پخت خورشت قیمه تهیه و آماده کردن مواد مورد نیاز تازه و با کیفیت است که نقش زیادی در طمع و مزه ی غذا دارد.
مواد لازم برای 4 نفر:
مغزران گوسفند یا گوساله (ریز خرد شده) : ۷۰۰ گرم
لپه: ……………………………………………………………….. ۱ پیمانه
لیمو عمانی :……………………………………………………… ۶ عدد
رب گوجهفرنگی:………………………………. یک چهارم پیمانه
زردچوبه :………………………………………. ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه (پودرشده) :…………………………….. به مقدار لازم
نمک:…………………………………………………….. به مقدار لازم
زنجبیل:…………………………………….. نیم قاشق چایخوری
سیبزمینی (خلالی خردشده):…………………………………….. ۲ عدد
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) :………………………. به مقدار لازم
پیازداغ (سرخشده):………………………………………………………. نیم پیمانه
گلاب:……………………………………………به مقدار لازم
عرق هل:………………………………………..به مقدار لازم
پودر دارچین:………………………………..به مقدار لازم
پودر گل سرخ خشک:…………………….به مقدار لازم
زعفران (ساییده شده و حل شده) ………………… ۱قاشق سوپخوری
طرز تهیه :
برای شروع پخت خورشت قیمه گوشت را در کمی روغن مایع تفت دهید تا حدی که آب آن کشیده شود. لپه را اضافه کنید و تفت بدید، تفت دادن لپه ها کمک می کند تا در حین پخت، لپه ها له نشده و وا نرود.
برای از بین رفتن بوی لپه از عرق هل استفاده کنید.
در آخر زردچوبه و پیازداغ را اضافه کنید، پیاز داغ خلالی، طلایی و ترد فراوان یکی از ارکان مهم در تهیه یک خورشت خوشمزه است.
بعد حدود پنج پیمانه آب به مواد بالا بیفزایید و حرارت را زیاد کنید زمانی که به جوش آمد حرارت را ملایم کرده و در ظرف را بگذارید و به مدت سه ساعت بپزید.
لیمو عمانی را به خورشت اضافه کنید.
رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس کمی فلفل و زنجبیل را به آن اضافه و در نیم ساعت آخر پخت خورشت به همراه زعفران، پودر دارچین، پودر گل سرخ خشک و نمک به آن اضافه و بگذارید جا بیفتد.
سیب زمینیها را جداگانه سرخ کنید و زمانی که خورشت را میکشید با سیبزمینی آن را تزیین و سرو کنید.
/انتهای متن/