برقراری عدالت جنسیتی باعث بهبود شرایط زنان در سن سالمندی خواهد شد

مشاور امور زنان و خانواده سازمان بهزیستی کشور عنوان کرد: نتیجه برقراری عدالت جنسیتی و ایجاد فرصت‌های حضور اجتماعی موثر زنان جوان ایجاد اشتغال پایدار است که این مسئله خود باعث افزایش اعتماد به نفس، کسب درآمد، حفظ سلامت روحی و روانی این قشر و همچنین رسیدن آنها به سالمندی مطلوب خواهد بود.

0

به گزارش به دخت به نقل از ایسنا،نرجس خلج در نشست بررسی وضعیت زنان که امروز در محل سازمان بهزیستی کشور برگزار شد، عنوان کرد:‌ اهمیت و لزوم پرداختن به مسئله زنان به عنوان نیمی از جمعیت و تاثیرگذار بر نیم دیگر از جمعیت کشور بر هیچ کس پوشیده نیست و امروزه نیز که با پدیده زنانه شدن سالمندی مواجه هستیم باید به این مسئله بیش از پیش توجه کرد.

خلج در ادامه زنانه شدن سالمندی را ناشی از افزایش امید به زندگی در زنان دانست گفت:‌ افزایش امید به زندگی در زنان حاکی از موفقیت کشور در عرصه سلامت و رفاه بوده که مسئله خوشایندی است و نباید از این افزایش جمعیت زنان سالمند به شکل یک تهدید نگاه کرد بلکه اینها سرمایه‌های اجتماعی هستند که می‌توانند با یک برنامه ریزی درست تبدیل به فرصت شوند و به همان نسبت در صورت عدم برنامه ریزی مطلوب در سالهای آتی می‌توانند مشکل ساز شوند.

مشاور امور زنان و خانواده سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: پدیده سالمندی زمانی که در کنار سیاست‌های جمعیتی مقام معظم رهبری قرار می‌گیرد موجب اعتدال و پختگی در جامعه می‌شود؛ در واقع در سالهای آینده هم فراوانی جمعیت جوان و هم فراوانی جمعیت سالمند را در کنار هم خواهیم داشت که حضور این دو گروه در یک جامعه موجب پختگی و اعتدال می‌شود.

خلج همچنین ضمن اشاره به آنکه تحقق بیمه زنان خانه دار پشتوانه محکمی در دوران سالمندی برای زنان خانه دار خواهد بود افزود: با توجه به دغدغه‌های خانواده‌ها در دنیای مدرن و فرهنگ سازی، احترام به سالمند و نگهداری سالمند باید با تکیه بر آموزه‌های دینی و ارزش‌های ملی مورد توجه واقع شوند زیرا سالمندان و به خصوص سالمندان زن با برنامه ریزی‌های مدون می‌توانند از مظاهر قدرت نرم در حفظ و تقویت کانون خانواده بهره مند شوند.

وی در ادامه ضمن بیان آنکه برخی معتقدند وابستگی از پیامدهای سالمندی است گفت: باید برنامه ریزی‌های خود را به سمتی ببریم که وابستگی سالمندان به ویژه در حوزه اقتصادی به دیگران به کمترین حد ممکن برسد که این امر به خصوص در زنان به علت عدم ثبات اقتصادی آنها بسیار پررنگ تر و مهم تر است.

خلج در ادامه افزود:‌هرچقدر فضای سالمندی زنان رو به بهبود برود شادابی و سلامت سالمندان مرد نیز تقویت و کانون‌های خانواده نیز محکم تر خواهند شد.

مشاور امور زنان و خانواده سازمان بهزیستی کشور در ادامه در خصوص مداخله زنان در سیاست گذاری‌ها و برنامه ریزی‌های کشوری عنوان کرد: مداخله زنان در سیاست گذاری‌ها و برنامه ریزی‌های کشوری با هدف ارتقای کیفیت زندگی دختران و زنان صورت می‌گیرد و رابطه مستقیمی با کیفیت جسمی و روانی آنها را در جوانی و سالمندی دارد.

وی در ادامه بااشاره به مقوله آینده نگری و سرمایه گذاری برای جمعیت سالمند آینده گفت: ضمن رسیدگی به امور مربوط به سالمندان باید هزینه‌هایی را در ارتباط با فرهنگ سازی و پیشگیری از مشکلات سالمندی به منظور پیش بینی و آینده نگری در این حوزه در نظر بگیریم زیرا پیشگیری به مراتب هزینه‌هایی بسیار کمتر از درمان آسیب‌ها و مشکلات پیش آمده در دوران سالمندی افراد خواهد داشت.

وی در پایان عنوان کرد: موضوع سالمندی در دنیا اهمیت ویژه‌ای دارد. برای مثال در کشور فرانسه در سال 1973 دانشگاه سالمندان ایجاد شده اسد. هدف از ایجاد این دانشگاه رسیدن به یافته‌های جدید و همگام شدن سالمندان با پیشرفت جوامع، آماده سازی آنها برای زندگی جدید، دوران بازنشستگی و بررسی تغذیه دوران سالمندی است که امیدوارم به این مسائل در کشور نیز توجهی بیش از پیش شود.

/انتهای متن/

درج نظر