به گزارش به دخت به نقل از موبنا، پس از اماواگرهای بسیار و تجربه طرحهای پایلوت سایتهای همسرگزینی که هیچگاه نتایج آن اعلام نشد، بالاخره و به صورت رسمی سازمان تبلیغات اسلامی، سایتی را برای معرفی جوانان به یکدیگر با نام سایت «همسانگزینی تبیان» ایجاد کرد.
پس از اماواگرهای بسیار و تجربه طرحهای پایلوت سایتهای همسرگزینی که هیچگاه نتایج آن اعلام نشد، بالاخره و به صورت رسمی سازمان تبلیغات اسلامی، سایتی را برای معرفی جوانان به یکدیگر با نام سایت «همسانگزینی تبیان» ایجاد کرد.
این سایت خرداد امسال باوجود واکنشهای بسیار، رونمایی شد و طبق اعلام متولیان آن، تاکنون۱۶هزارو۵۰۰ نفر در آن ثبت کرده و ۱۴۰ ازدواج هم از طریق آن انجام شده است.
در این سایت ابتدا با چند راهنما روش ارسال اطلاعات فردی، تماس، تحصیلات، خانواده، شغل، ظاهر، شرایط اقتصادی، تواناییها، اطلاعات جانبی، خواستهها، علایق و… به مخاطب آموزش داده میشود و پرسشنامهای برای تکمیل در اختیار او قرار میگیرد.
سایت تبیان از طریق معرفانی که تعداد آنها را در تهران حداقل ١١٠ نفر اعلام کرده است و در هر زمانی تنها تعدادی از آنها فعال هستند، افرادی را برای ثبتنامشدگان در سایت شناسایی و معرفی میکند.
پس از ثبتنام، از طریق دو معرف، پرونده بررسی و برای ادامه مراحل تکمیل پرونده با فرد ثبتنامشده تماس گرفته میشود و برای مصاحبه نوبت مشخصی را اعلام میکنند.
پس از عبور از مرحله مصاحبه تکمیلی؛ فرمهای متقاضیان از سوی کارشناسان ذیصلاح بررسی میشود و در صورتی که موارد مناسب و کفو آنان در بانک جامع معرفان تبیان وجود داشته باشد؛ فرد مناسب به خانواده متقاضی معرفی خواهد شد.
علاوهبر این موارد، دو آزمون روانشناختی نیز در ادامه به مراحل ثبتنام اضافه شده است.
این مجموعه، زیرمجموعه سازمان تبلیغات اسلامی است و این خدمات را رایگان انجام میدهد. همچنین همه امور ثبتنام تا مراحل پایانی و اطمینان کامل از صحت اطلاعات ارائهشده را به شکل غیرحضوری انجام میدهد و ثبتنامکنندگان از طریق یک ایمیل با سایت در ارتباط هستند.
زمان تماس با متقاضیان از ابتدا ١٠ روز اعلام شده بود، اما تعداد زیادی از پیامهای مخاطبان روی سایت گویای تماسنگرفتن در این مدت زمانی بوده است.
پاسخ سایت به این افراد این بوده که میزان درخواست زیاد شده و از این به بعد متناسب با زمان ثبتنام، اولویتبندی صورت میگیرد و با آنها تماس گرفته خواهد شد و درست به همین دلیل بسیاری از کاربران به طولانیشدن زمان بررسی پرونده و تأخیر در تماس با آنها اعتراض دارند و به نظر میرسد با توجه به حجم مراجعه و توجه جوانان، این بررسی باید با سرعت بیشتری انجام شود.
بیاعتمادی به این طرحها
نگاهی کوتاه به نظراتی که کاربران در پایان مطالب این سایت ثبت کردهاند، نشان میدهد که فضای بهوجودآمده برای چنین موضوعاتی بسیار آسیبدیده و آسیبپذیر است. بسیاری از مخاطبان این سایت که همان جوانان جویای همسر هستند با دید سودجویی، تجارتی مسئلهدار، استفاده از این اطلاعات برای کاربریهایی دیگر، کسب درآمد، نمایش سیاسی و… به این کار جدید نگاه میکنند و همین بیاعتمادی یکی از دلایل اصلی کاملنشدن اطلاعات و ارتباطگرفتن با این مجموعه است.
بسیاری از جوانان روش آشنایی با همسر از طریق سایت را روشی اصولی، معتبر و حتی عاشقانه نمیدانند یا حتی جرئت مطرحکردن این روش با خانواده را ندارند. به عبارتی میتوان گفت عملکرد این سایت در قدم اول به نوع و روشهای مقابله با باورها، اخبار و فضای منفی علیه این اقدام خیر بستگی دارد.
ازدواجهای بدون مشکل تا به حال!
زهره حسینی، مدیر پروژه همسانگزینی تبیان، با بیان اینکه طرح همسانگزینی دارای چهار رکن اصلی شبکه معرفان، مشاوران، راستیآزمایی و امنا است به مهر اعلام کرده یک پروسه معرفی نسبتا طولانی است و افراد برای شناسایی یکدیگر سه ماه وقت دارند. همچنین در چارچوب این طرح هر شش ماه یک بار میزان رضایتمندی زوجها از ازدواج ارزیابی میشود.
بر این اساس از زمان آغازبهکار سایت، قبل از رونمایی رسمی، اولین موردهایی که ازدواج کردهاند و نزدیک به شش ماه از ازدواجشان میگذرد اکنون از سوی مشاوران ارزیابی شدهاند و تاکنون هیچ مشکلی گزارش نشده است.
وی گفت: زوجهایی که از طریق سرویس همسانگزینی تبیان ازدواج میکنند، پس از شش ماه و ارزیابی ازدواجشان، در صورت رضایتمندی بستههای آموزشی مرتبط را دریافت میکنند و در صورت رضایت، آموزشهای جدیدی دریافت کرده و به مشاور خانواده درمانگر ارجاع داده میشوند.
باز هم دهه شصتیها در صدر مراجعان
مدیر پروژه همسانگزینی تبیان بیشترین ثبتنامیها را متولدین دهه ۶۰ اعلام کرده و گفته است: هشت درصد از متقاضیان سایت افرادی بودهاند که سابقه ازدواج قبلی داشتهاند که همسرشان فوت شده یا متارکه کردهاند و۹۲ درصد افرادی هستند که سابقه ازدواج ندارند.
به لحاظ تحصیلات نیز بیشترین سطح تحصیلی کارشناسی و سپس کارشناسی ارشد و دکترا هستند و از نظر وضعیت اقتصادی و جایگاه مالی افراد نیز اغلب متقاضیان قشر متوسط جامعه هستند.
حتما پای خانواده را وسط میکشیم
حسینی درباره میزان رضایتمندی خانوادهها از این نوع ازدواج گفت: در واقع معرفی از طرف واسطهها به خانواده افراد صورت میگیرد و مفهوم این نوع معرفی این نیست که دختر و پسر با یکدیگر در ارتباط باشند. قطعا به دلیل نوپابودن طرح ممکن است مخالفتهایی وجود داشته باشد یا فرهنگسازی لازم برای اعتماد خانوادهها وجود نداشته باشد، اما اگر کار به شکل درست و مناسبی انجام شود، کمکم اعتماد خانوادهها جلب میشود.
پس از معرفی، ادامه کار به خانواده سپرده میشود و برای ملاقات فرزندان با یکدیگر بهصورت سنتی عمل میشود و اگر خانوادهها تمایل داشته باشند تحت نظارت بیرون از منزل نیز ملاقات خواهند کرد.
همسانگزینی تبیان را با تقلبیها اشتباه نگیرید
مدیر پروژه همسانگزینی تبیان همچنین تصریح کرد: پس از انتخاب نام این مجموعه، وبلاگها و سایتهای زیادی با این نام راهاندازی شد و حتی برخی از سایتهای همسریابی با استفاده از این عنوان به تبلیغات محیطی دست زدند و سعی کردند از موج ایجادشده برای تبلیغات و اطلاعرسانی این پروژه، سوءاستفاده کنند اما باید تأکید کنم که خدمات همسانگزینی تبیان تنها سرویس رایگان در این زمینه است و سایر سایتهایی که در این زمینه فعالاند از متقاضیان خود هزینههای هنگفتی دریافت میکنند.
بههمیندلیل از متقاضیان تقاضا میکنم اگر برای یافتن نشانی اینترنتی همسانگزینی تبیان از موتورهای جستجو استفاده میکنند حتما عبارت «همسانگزینی تبیان» را به موتورهای جستوجو داده و برای استفاده از خدمات همسانگزینی تبیان به آدرس Hamsan.tebyan.net مراجعه کنند.
تفکیک مجردها
یکی از اقدامات دیگر این مجموعه جداکردن پروسه ثبتنام از مجردها و غیرمجردهاست. سایت همسانگزینی تبیان، زنان و مردانی را که یکبار ازدواج کردهاند اما بههردلیلی درحالحاضر همسری ندارند هم مشمول ثبتنام در این سایت کرده است که البته با توجه به شرایط این افراد (بالابودن سن، داشتن فرزند، شرایط خانوادگی و…) به شکل جداگانه ارزیابی میشوند.
فعلا تهران و بعد شاید مشهد و اصفهان
این طرح با توجه به تازگی، یک دوره پایلوت در تهران داشته و فعلا هم در تهران اجرا میشود اما طبق گفته مسئولان این مجموعه قرار است بهزودی در مشهد و اصفهان نیز اجرائی شود.
/انتهای متن/