سرویس هنر و زندگی به دخت/
گرانیتا یک دسرایتالیایی است که یک بافت نیمه یخی وکریستالی دارد.با انواع میوه ها می توان آن را تهیه کرد. طرز تهیه گرانیتا بسیارساده است، درعین حال بسیارخوشمزه و دلپذیرهم هست.
گرانیتای زغال اخته:
مواد لازم ( برای ۱۰- ۸ نفر) :
شکر……………………….۲۵۰ گرم
سرکه انگور………………………. یک لیوان
زغال اخته تازه یا یخ زده…………………………۵۰۰ گرم
چند برگ نعنا هنگام سرو
طرز تهیه:
سرکه انگور و شکر را همراه با یک پیمانه آب بجوشانید.
زغال اختهها رابه مخلوط فوق اضافه کرده وکمی دیگر نیز آنها را بجوشانید.
مخلوط فوق را درون دستگاه غذاساز ریخته سپس درون یک صافی بریزید و بگذارید خنک شود.
مخلوط را درون ظرف پهن وکم عمقی ریخته و درون فریزر قرارداده تا منجمد شود.
مخلوط را هر۲۰ دقیقه یک بار از درون فریزر بیرون آورده و با چنگال آن را هم بزنید و دوباره آن را درون فریزر قرار دهید تا کاملا یخ بزند.
گرانیتای آماده شده رادرون لیوانهای از قبل تدارک دیده شده بریزید و روی آنها را بابرگ نعنا تزیین کنید.
کیک زغال اخته
مواد لازم:
آرد ………………………. دوونيم پيمانه
شكر ………………………. يكونيم پيمانه
شير ……………………….يك پيمانه
كره ………………………. 150 گرم
بيكينگپودر ……………………….نصف قاشق چايخوري
تخممرغ ……………………….5عدد
زغالاخته ……………………….يك پيمانه
شكر ………………………. چهارپيمانه
آب ………………………. يك پيمانه
وانيل ………………………. یک چهارم قاشق چايخوري
طرز تهیه
سفيده و زرده تخممرغها را جدا ميكنيم.
سفيدهها را با دور تند همزن ميزنيم تا فرم بگيرد، طوري كه از ظرف نريزد.
كره و شكر را در ظرف ديگري ريخته و هم ميزنيم.
زردههاي تخممرغ و وانيل را به مخلوط شكر افزوده، هم زده تا كرم رنگ و كشدار شود.
سپس سفيده را افزوده و با ليسك به آرامي هم ميزنيم و در انتها شير را ميافزاييم.
آرد و بيكينگپودر را مخلوط كرده، دو بار الك ميكنيم و به مايه كيك اضافه ميكنيم.
كيك را در فري كه از قبل با حرارت 175 درجه سانتيگراد (350 درجه فارنهايت) گرم شده، ميگذاريم تا بپزد.(بهتر است در ابتداي پخت در فر را باز بگذاريد تا كيك پف نكند)
زغال اخته را با آب جوشانده، سپس ميگذاريم تا سرد شود. هستههاي زغال اخته را جدا كرده و به همراه چهار پيمانه شكر برروي حرارت ميگذاريم تا سفت شود.
سپس آن را از روي حرارت بر ميداريم تا مانند ژله خودش را بگيرد.
ميتوانيد از اين ژله طبيعي براي تزيين كيك استفاده كنيد. البته در صورت دلخواه ميتوانيد كيك را از وسط برش زده و ميان كيك يك لايه ژله زغال اخته بريزيد.
- ميتوانيد ژله زغال اخته را در يخچال براي مدت طولاني نگهداري كنيد.
منبع: آشپزی خانواده سبز/ انتهای متن/