تاثیر ازدواجهای دیرهنگام بر نازایی
بنیانگذار تکنیک لقاح مصنوعی در ایران در ارتباط با افزایش سن ازدواج و تاثیر آن بر روند بچه دار شدن زوجین، گفت: متاسفانه ازدواج های دیرهنگام به عنوان یک عامل اساسی نازایی به شمار می رود. بهترین سن باروری برای بانوان ۱۸ تا ۲۵ سال است، در صورتیکه امروزه بیشتر بارداری ها در شهرهای کشور در سنین بالای ۲۵ سال اتفاق می افتد.
سرویس خبر به دخت/
به گزارش به دخت به نقل از جهان ، دکتر ابوطالب صارمی متخصص زنان و نازایی و بنیانگذار تکنیک لقاح مصنوعی در ایران، به وضعیت ناباروری در کشور و مشکلات سر راه زوجین جوان برای بچه دار شدن اشاره کرده است.
وی در ارتباط با مفهوم ناباروری گفت: ابتدا باید به نکته توجه کنید و آن اینکه نازایی و ناباروری، دو مقوله متمایز هستند. کلمه نازایی به معنای این است که فرد باردار می شود اما نمی تواند فرزند را نگه دارد در حالی که فرد نابارور، اصلا باردار نمی شود. به عبارت دیگر، ناباروری نقطه مقابل مقوله نازایی است. البته ناباروری تنها مختص انسان نیست .
صارمی در خصوص اینکه چند درصد زوجهای ایرانی نابارورند، با بیان این مطلب که بهترین سن تولید مثل یا باروری زنان بین ۱۸ تا ۲۵ سالگی است، افزود: بررسی ها در کشور نشان می دهد که با احتساب ۷۰ میلیون نفر جمعیت کشور، حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد زوج های جوان ایرانی نابارورند که عددی بالغ بر ۳ میلیون زوج را شامل می شود. باید بگویم با روش های نوین و پیشرفت علم، هم اکنون امکان درمان ناباروری ۸۵ تا ۹۰ درصد زوج های نابارور در کشور فراهم شده است. ضمن اینکه با حساب امکان بهره مندی از روش هایی مانند رحم اجاره ای یا اسپرم اهدایی، می توان گفت ۱۰۰ درصد زوجهای نابارور می توانند صاحب فرزند شوند.
وی در پاسخ به این سئوال که افزایش سن ازدواج تا چه اندازه در روند بچه دار شدن زوجین تاثیرگذار است، اظهارداشت: متاسفانه ازدواج های دیرهنگام به عنوان یک عامل اساسی نازایی به شمار می رود. بهترین سن باروری برای بانوان ۱۸ تا ۲۵ سال است، در صورتی که امروزه بیشتر بارداری های شهری در سنین بالاتر از ۲۵ سال صورت می گیرد. این موضوع در مورد آقایان مشکلی ایجاد نمی کند چرا که آنان تا ۷۰ سالگی هم قدرت باروری دارند و البته زنان بسیاری هم در سنین حتی بالاتر از ۳۵ سال صاحب فرزند شده اند.
این متخصص زنان و زایمان در ارتباط با اینکه ناباروری در زنان بیشتر است یا مردان، گفت: تا همین سال های اخیر، آمارها همچنان سهم ۵۰ درصدی را برای زنان و مردان نشان می داد اما من با توجه به مراجعینی که هر روز در بیمارستان با آنها مواجه هستم، بر این باورم که در حال حاضر ۷۰ درصد از ناباروری ها به مردان و ۳۰ درصد به زنان مربوط می شود. علت اصلی اینکه مردان بیشتر در معرض ناباروری قراردارند، آلودگی هوا، آلودگی صوتی، استرس های بیشتر و خستگی های مفرط ناشی از تعدد شیفت های کاری آنان است. چراکه نطفه زمانی بسته می شود که زوجین در یک شرایط آرام روحی قرار داشته باشند اما خستگی های روزمره ناشی از کار و استرس و فشارهای عصبی که به طور فزاینده ای در جامعه رشد می کند، عامل اصلی جلوگیری از ایجاد یک نطفه سالم خواهد بود.
صارمی در خصوص درمان آسان ناباروری در زنان و مردان، اظهارداشت: به لحاظ درمانی، مشکل ناباروری در زنان نسبت به مردان، بهتر نتیجه می دهد چرا که به طور طبیعی تولید نطفه در مرد، به ۷۵ روز زمان نیاز دارد حال آنکه در زنان کمتر از این میزان به طول می انجامد. با این وجود خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی، دانش علمی و همچنین وجود بیش از ۴۰ مرکز درمان ناباروری در ایران، این مسئله تقریبا به صورت کامل قابل درمان است.
وی در ارتباط با تاثیر آلودگی ها بر ناباروری زوجین، گفت: انواع آلودگی ها اعم از آلودگی صوتی، امواج موبایل، آلودگی هوا و هر آلودگی که سبب لرزش سلول شود، قطعا در تشکیل جنین اولیه تاثیر منفی دارد. آمار سال های ۹۰ و ۹۱ حاکی از آن است که درصد بالایی از سقط های صورت گرفته مختص زنانی بوده است که بیشتر در معرض آلودگی های هوا و آلودگی صوتی قرار داشته اند. بنابراین آنچه که مسلم است تاثیر آلودگی ها روی هر دو طرف توام و مساوی تاثیر می گذارد.
صارمی در خصوص هزینه درمان ناباروری در کشور نیز افزود: متاسفانه هزینه های درمان ناباروری در ایران بسیار سنگین است و این درحالی است که سازمان های بیمه گر از پوشش خدمات درمانی و دارویی ناباروری امتناع می کنند .
/انتهای متن/