۱۲ دریاچه زیبا و شگفت‌انگیز ایران!

در این مطلب، به معرفی ۱۲ دریاچه زیبا و شگفت‌انگیز ایران می‌پردازیم که از مکان‌های دیدنی و گردشگری ایران نیز به‌حساب می‌آیند.

0

دریاچهٔ اوانین دریاچه که بیش از ۷۰ هزار مترمربع مساحت دارد، در ارتفاع هزار و ۸۰۰ متری از سطح دریا واقع شده و تنها از آب چشمه‌های زیرزمینی موجود در بستر دریاچه تغذیه و تنها بخش ناچیزی از آن هنگام بارندگی تأمین می‌شود اما به‌صورت سطحی و کم. غلیان دائمی آن باعث صافی و زلالی آب دریاچه شده‌است.

دریاچهٔ حوض سلطاناغلب تورهای گردشگری که برای دیدن کاشان و یا زیارت حضرت معصومه (س) به قم می‌روند، سری هم به دریاچهٔ آب‌شور حوض سلطان می‌زنند. دریاچه نمک حوض سلطان در ۴۰ کیلومتری شمال قم و به مساحت تقریبی ۲۴۰ کیلومترمربع است. وسعت و شکل دریاچه متناسب با ورود آب و میزان بارندگی آن در فصول مختلف سال متفاوت است. در مواقع بارندگی و ذوب برف‌های ارتفاعات اطراف، چون بر میزان آب ورودی افزوده می‌شود، وسعت آن زیاد و در غیر از این ایام، وسعت آن کم می‌شود. بدین‌ترتیب سطح آب دریاچه پیوسته در نوسان است. این دریاچه از دو چالهٔ جدا از هم تشکیل شده‌است.

دریاچهٔ ولشتدریاچهٔ کوهستانی ولشت در کیلومتر ۲۵ جاده چالوس کرج، شهر مرزن آباد واقع شده، دریاچه ولشت یکی از ۱۰ دریاچهٔ آب‌شیرین کشور است که در این منطقه واقع شده و محیط‌زیست مناسبی را برای پرندگان و آب‌زیان فراهم کرده است. گونه‌های گیاهی و جانوری کلاردشت نیز از دیگر ویژگی‌های آن هستند.

دریاچهٔ ارومیهدریاچهٔ ارومیه بزرگ‌ترین آبگیر دائمی آسیای غربی است که در شمال‌غرب فلات ایران قرار گرفته است. وسعت این دریاچه ۸۷۶٫۵۱ کیلومترمربع است که حدود سه‌درصد مساحت کل کشور را دربر می‌گیرد. از نکات جالب درباره این جاذبهٔ طبیعی این است که میزان نمک محلول در آب این دریاچه دو برابر اقیانوس‌ها است و به‌همین دلیل، هیچ ماهی و نرم‌تنی به جز گونه‌هایی از سخت‌پوستان در آن زندگی نمی‌کنند، آب آن هیچ‌وقت یخ نمی‌زند و شناگران نیز می‌توانند روی آن شناور بمانند.

دریاچهٔ قلهٔ کوه سبلانسبلان، از کوه‌های مرتفع ایران است که در شمال‌غرب کشور و در استان اردبیل قرار دارد. سبلان سومین قلهٔ بلند ایران (پس از دماوند و علم‌کوه) و یک کوه آتشفشانی غیرفعال است. ارتفاع قلهٔ این کوه ۴۸۱۱ متر است و در بالای قلهٔ آن دریاچهٔ کوچکی قرار دارد. سبلان به خاطر آب‌گرم‌های طبیعی دامنهٔ کوه، طبیعت تابستانی زیبا و پیست اسکی آلوارس موردتوجه گردشگران است.

دریاچهٔ زریوار (زریبار)دریاچه آب‌شیرین زریوار یکی از مهم‌ترین دریاچه‌های غرب کشور است که در سه کیلومتری مریوان قرار دارد. مساحت این دریاچه ۷۲۰ هکتار است که حداکثر شش متر عمق دارد. وجه تسمیهٔ زریوار و زریبار که هر دو در منطقه متداول است، به واژه «زری» که در زبان کردی به معنی دریاچه است، باز‌می‌گردد. پسوند «دار» و «بار» پسوند تشبیهی و زریبار یا زریوار به معنی دریاچه‌وار است.

دریاچهٔ پریشاندریاچه فامور یا پریشان یکی از زیباترین و بزرگ‌ترین دریاچه‌های آب‌شیرین ایران و خاورمیانه است که در بخش جره و بالاده شهرستان کازرون قرار گرفته است. مساحت این دریاچه ۴۳۰۰ هکتار است که دورتادور آن را کوه فراگرفته است.

این دریاچه دارای چهارگونه ماهی بومی به نام‌های ماهی زردک، ماهی سرخه، ماهی پرک و مارماهی آب‌شیرین و همچنین چند گونه ماهی وارداتی نظیر ماهی کپور، ماهی فیتوفالک و آمور است که در سال ۱۳۶۸ به دریاچه وارد شده‌اند اما تنها کپور معمولی با شرایط دریاچه سازش پیدا کرد و دو گونه دیگر مشکلات متعددی را به وجود آورده‌اند. هر سال با آغاز فصل پاییز پرندگان زیادی از سیبری و کشورهای اسکاندیناوی به جمله زیستگاه‌ها و دریاچه‌های استان فارس مانند دریاچهٔ پریشان کوچ می‌کنند و مناظر زیبایی را به‌وجود می‌آورند.

دریاچهٔ شورمست

تورهای گردشگری زیادی به‌صورت یک‌روزه و دو روزه علاقه‌مندان را به بازدید از دریاچهٔ شورمست در سوادکوه می‌برند. دریاچه شورمست، تنها دریاچهٔ طبیعی شهرستان سوادکوه که وسعت آن ۱۵ هزار مترمربع و حداکثر عمق آن پنج متر است. این دریاچه در ۵٫۵ کیلومتری شهر پل سفید واقع شده‌است. دریاچه طبیعی شهرستان سوادکوه، در شش کیلومتری غرب شهر پل سفید و در ارتفاعات مشرف به این شهر در مجاورت روستای شورمست واقع شده‌است.

دریاچهٔ مهارلونام این دریاچه، برگرفته از نام روستای مهارلو از توابع شهرستان سروستان استان فارس است که در نزدیکی آن قرار گرفته است. وسعت این دریاچه ۲۵ هزار هکتار بوده که بخش عمده‌ای از این دریاچه بر اثر خشکسالی سال ۱۳۸۷ خشک شده و تنها ۶۰۰ کیلومتر مربع آن باقی‌مانده‌است. مهارلو در غرب دریاچهٔ بختگان که امروز کاملاً خشک شده، قرار گرفته است.

مهم‌ترین گونهٔ پرندهٔ این دریاچه فلامینگو است.

دریای مازندران (دریای خزر)طول دریای مازندران حدود ۱۰۳۰ تا ۱۲۰۰ کیلومتر و عرض آن بین ۱۹۶ تا ۴۳۵ کیلومتر است. این دریا دارای تنوع زیستی متفاوتی است که مهم‌ترین آن ماهی‌های خاویاری است. هر چند که به‌دلیل صیدهای غیرمجاز، نسل ماهیان خاویاری رو به انقراض است.

۱۳۰ رودخانه به این دریا می‌ریزند که بزرگ‌ترین آنها رود ولگا است که هر سال به‌طور میانگین ۲۴۱ کیلومترمربع آب را وارد دریای مازندران می‌کند. دریای مازندران را به نام‌های دریای خزر، ورکانه، گرگان و دریای کاسپین نیز می‌شناسند

دریاچهٔ گهردریاچهٔ گَهَر یک دریاچهٔ کوهستانی در ایران است که در منطقهٔ حفاظت‌شده اشتران‌کوه بین بخش زز و ماهروی الیگودرز و دورود قرار دارد و سالانه حدود یکصد هزار نفر از آن دیدن می‌کنند. شما می‌توانید علاوه بر استفاده از آرامش این دریاچه، ماهیگیری نیز کنید. این درحالی‌است که به‌دلیل نداشتن راه ماشین‌رو، تا حد زیادی از خرابی و آلودگی به‌دست انسان به‌دور مانده‌است.

دریاچهٔ نئوردریاچهٔ نِئور دریاچه‌ای ما بین شهر اردبیل و شهر خلخال در مرز بین‌استان گیلان و استان اردبیل است. این دریاچه در ۴۸ کیلومتری جنوب‌شرقی اردبیل به‌طرف خلخال در یکی از دره‌های کوهستان باغیرو و در ارتفاع ۲۵۰۰ متری از سطح دریا با مساحتی بالغ بر ۲۱۰ هکتار و عمق متوسط ۵ متر است.

/انتهای متن/

درج نظر