تنها وزیر زن کابینه لبنان: حجاب نوعی انگیزه برای تلاش و موفقیت است
متن پیش رو در شفقنا منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
«عنایه عزالدین» که وزارت توسعه امور اداری از سوی دولت جدید لبنان به وی سپرده شده است، در گفت وگوی اختصاصی با شفقنا با اظهار می کند: «سخنرانی های امام موسی صدر، طرحی اصلاحی و دارای ابعاد انسانی فراگیر بود. او در راه طرح اصلاحی خود فراتر از همه تصورات و روش ها به سوی همه جناح ها دست یاری دراز کرد تا پل ارتباطی همه فرزندان وطن باشد و پس از وی «نبیه بری» آمد تا این مسیر را تکمیل کند.
وی در ادامه با بیان اینکه به وابستگی به جریان مقاومت لبنان افتخار می کند، ادامه می دهد که در خانواده ای در جنوب لبنان تربیت شده است که ایثارگری ها و مبارزه ها از خود نشان دادند و برای تربیت فرزندان خود براساس دین اصیل، اخلاق و استقامت مبارزه کردند و شهید دادند.
جنبش امل مرا به این مقام رسانده و نماینده زنان مقاومت هستم
عزالدین با تاکید بر اینکه این جنبش امل بود که وی را به این سمت رسانده است و در عین حال با اشاره به اینکه در دولت لبنان نماینده همه اقشار ملت لبنان است، تصریح می کند: «نبیه بری» به نقش زنان در حیات سیاسی و به پتانسیل های آنها ایمان دارد. او همچنین ایمان دارد که زنان عنصر مهمی برای تغییر و اصلاح در کشور به شمار می روند و معتقد است که حتی در برخی مواقع از مردان مهمترند و قادرند نمونه هایی موفق و شایسته ای از خود ارائه دهند.
عزالدین با بیان اینکه زنان باید به این اعتماد به نفس برسند که پتانسیل عهده دار شدن تمامی پست ها و مراکز مختلف را دارند، اظهار می کند: این موضوع تنها نباید در حد امید منحصر شود بلکه باید برای آن تلاش فراگیر و مستمر انجام داد. باید با شفافیت، اخلاق و به دور از هرگونه فشارهای جانبی فعالیت کرد. باید دیگران را قانع کنیم که با اراده و تلاش فراگیر می توان به موفقیت نائل شد.
وزیر امور توسعه اداری لبنان با اشاره به اینکه خواه ناخواه نماینده زنان مقاومت و ندای رسای آنهاست، درباره زنان مقاومت بیان می کند: زنان مقاومت تنها به جنوب لبنان منحصر نمی شوند بلکه همه زنان کشور از هر منطقه و طایفه ای را در برمی گیرند؛ در واقع هر زنی که برای کسب حقوق و جایگاه خود در جامعه به مبارزه برمی خیزد جزو زنان مقاومت محسوب می شود. امیدوارم در سطحی از نمایندگی باشم که بتوانم پیگیر آمال آنها باشم.
عزالدین با اشاره به اینکه زنان با چالش اعتراف به پتانسیل های آنها از سوی جامعه روبرو هستند، ادامه می دهد: «جامعه باید اعتراف کند که آنها نیز همانند مردان دارای پتانسیل ها و توانایی های زیادی در همه زمینه ها هستند همچنانکه باید گفت ما در موضع رقابت با مردان نیستیم بلکه موضوع این است که هنگامی که انسان به مرتبه مشخصی از علم می رسد، قادر است که به برخی زمینه ها ورود پیدا کند».
حقوق زنان باید از مصونیت قانونی برخوردار باشد
خانم عزالدین در ادامه گفتگوی خود با شفقنا ضمن ابراز امیدواری از اینکه حقوق زنان در لبنان از مصونیت قانونی برخوردار شود و قانون اساسی نیز حافظ حقوق آن باشد، تصریح می کند: رسالت امام موسی صدر که تحت عنوان «با همه به خاطر انسان» شناخته می شود، روشن است. او طرحی اصلاحی با ابعاد انسانی کامل را مطرح کرد.
وی با اشاره به اینکه موضوع زنان، موضوعی فرهنگی است که از تربیت در منزل آغاز می شود و اسلام در این زمینه به تفصیل سخن گفته است، ادامه می دهد: دین اسلام در خارج از چارچوب خانواده زن و مرد را خطاب قرار داده و باید به هر دو جنس فرصت داد تا خویش و آرمان های خویش را محقق سازند.
حجاب، مانع نیست، انگیزه موفقیت است
نماینده زن پارلمان لبنان در ادامه درباره برجسته کردن موضوع حجاب وی از سوی برخی رسانه ها تاکید می کند: زنان چه با حجاب و چه بی حجاب، باید خود را اثبات کنند. به آنهایی که معتقدند، حجاب نوعی مانع است، می گویم حجاب نوعی انگیزه برای تلاش و موفقیت است. موضوع حجاب در کشوری که افراد آن به آزادی، همزیستی مشترک و آزادی ادیان افتخار می کنند، به هیچ وجه مناقشه پذیر نیست.
وی با بیان اینکه آزادی اعتقادات، حقی است که قانون اساسی تضمین می کند و باید در جامعه فعال شود و فعال سازی آن در مدارس نیز بررسی شود، ابراز امیدواری می کند ارائه گر نمونه ای باشد که تمامی تصورات غلط درباره اسلام و حجاب را بشکند و ادامه می دهد: اعمال وحشیانه و غیراخلاقی که به نام اسلام رخ می دهد، وجهه دین را بدنام کرده و باعث شده است تا غرب از این موضوع به عنوان بهانه ای برای ایجاد نوعی اسلام هراسی بهره برداری کند.
ششم فویه دوران انتقال لبنان از عصر اشغالگری رژیم صهیونیسیتی به دوران آزادی است
عزالدین در ادامه این گفتگو با اشاره به قیام ششم فوریه ۱۹۸۴ در لبنان تاکید می کند: در این تاریخ لبنان از عصر هیمنه رژیم صهیونیتسی به دوران آزادی، کرامت و دوران ملی گرایی لبنان منتقل شد؛ جنبش امل و قهرمانان آن در راس این حربه بودند و به همراه دیگر نیروهای ملی لبنان وارد این معرکه شدند. در آن زمان نبیه بری گفته بود: «اکنون می توانیم برای آزادی تلاش کنیم و به زودی به پیروزی بزرگ نائل خواهیم شد و آینده را خواهیم ساخت».
وی به سخنان قاطع خود در دفاع از مقاومت ادامه می دهد و یادآور می شود: مقاومت، اقدامی مستمر و تقریبا روزانه است. اولین هدف مقاومت، مقاومت در برابر دشمن اسرائیلی و زندگی کریمانه و بازپس گیری زمین و حقوق از دست رفته است. باید در تمامی مسیرهای زندگی و فعالیت های خود باید بیانگر این کرامت باشیم.
وی در همین زمینه ادامه می دهد: علاوه بر ارزش های ملی، دارای عقیده ای دینی و ایمانی هستیم و باید این مفاهیم را در تمامی زمینه ها و عرصه های فعالیتی خود کنیم.
اصلاح اوضاع اداری به نوعی تصمیم سیاسی ملی نیاز دارد
وزیر مشاور لبنان در امور توسعه اداری در ادامه این گفتگو درباره تجربه خود در زمینه بهبود ادارات رسمی به شفقنا می گوید: دولت ما یک دولت تکنوکرات نیست و وزارت توسعه امور اداری نیز وزارتخانه ای است که در راستای بهبود اوضاع ادارات دولتی و عمومی فعالیت می کند.
وی با اشاره به اینکه به زودی پیش نویس استراتژی ملی دولت الکترونیک را به ریاست شورای وزیران ارائه خواهد کرد، می افزاید: کمیته ملی آماده سازی این استراتژی را تشکیل می دهیم اما این موضوع به منابع اسنانی و مالی نیاز دارد. این یکی از چالش هایی است که با آن روبرو هستیم.
خانم عزالدین ، تصویب شناسه ملی یکپارچه برای شهروندان لبنانی و حق دستیابی به اطلاعات را از دستاوردهای خود در سمت وزارت توسعه امور اداری برمی شمارد و بیان می کند: به دنبال راهکاری هسستیم که حق دستیابی به اطلاعات را سامان بخشد. در رابطه با پرونده مبارزه با فساد نیز اقداماتی انجام شده و قوانینی را وضع کرده ایم. روند اصلاحات ادارات دولتی به نوعی تصمیم سیاسی ملی و استراتژیک و جامع نیاز دارد.
عزالدین جو حاکم در جلسات شورای وزیران را مثبت می خواند و می گوید: در این جلسات به وضوح حس می کنیم که همه در راستای بهبود و توسعه اوضاع کشور گام برمی دارند و تمامی وزارتخانه ها هر آنچه در توان داشته باشند را برای بهبود اوضاع کشور انجام می دهند.
عبور به دولت از طریق قانون انتخابات عادلانه آغاز می شود
این وزیر زن کابینه لبنان درباره موضوع قانون انتخابات نیز معتقد است: عبور به دولت از طریق قانون انتخابات عادلانه ای که حافظ عدالت نمایندگی باشد و میزان مشارکت بالا را تامین کند، آغاز می شود. وجود چنین قانونی به تثبیت مردم در زمین و وطن و هجمچنین لغو فرقه گرایی کمک می کند و بیانگر خواسته های جوانان است و باعث می شود به ارزش آرا و حق خود در مشارکت در ساخت گزینه های سیاسی و ملی پی ببرند. قانون انتخابات و نتایج آن، موازنه های قدرت را در دوره آتی مشخص می کند.
این وزیر لبنانی در ادامه درباره پرونده پناهجویان سوری نیز می گوید: موضوع پناهجویان یک موضوع انسانی است و ما همواره با آنها ابراز همدردی می کنیم و آنچه برای سوریه و آوارگان رخ می دهد را محکوم می کنیم. اما نباید فراموش کنیم که لبنان هم کشوری است که از بحران های معیشتی شدید رنج می برد و زیرساخت های آن ویران شده است ،اما این موضوع هم هرج و مرج و بی نظمی دولت در تعامل با پرونده پناهجویان را توجیه نمی کند باید برخورد با آنها منظم و براساس برنامه باشد ولی از جنبه سیاسی، این موضوع به ارتباط بین دولت دو کشور لبنان و سوریه به منظور بازگشت آوارگان به سرزمینشان ربط دارد.
حضرت آیت الله سیستانی نقطه اتکا در برابر طرح های تکفیری است
وی در پایان گفت وگوی خود با شفقنا با تمجید از حضرت آیت الله العظمی سیستانی و درایت و دیدگاه نافذ ایشان در تعامل با بحران هایی که جهان اسلام به طور عمومی و کشور عراق به طور خصوصی را درمی نوردد، بیان می کند: «حضرت آیت الله العظمی سیستانی در برابر طرح های تکفیری و تجزیه طلبی که منطقه را درنوردیده، نقطه اتکا به شمار می روند. ایشان از طریق فتوای جهاد، وحدت عراق را حفظ کردند و از افتادن آن در دام فتنه جلوگیری کردند».
وی همچنین از نقش آیت الله سیستانی در تقویت همزیستی مشترک و احاطه فشارهای خارجی تمجید کرد و به رهنمودهای دائمی ایشان برای مبارزان عراقی و تاکید بر لزوم تعامل اخلاقی و ملی با غیرنظامیان از طیف های مختلف ملت عراق اشاره کرد و تاکید می کند: چنین رهنمودها و توصیه هایی باید جهانی شود و در سراسر جهان اعمال شود.