کار بزرگی که برای سلامت جنسی کلید خورد
رئیس انجمن علمی سلامت خانواده ایران از پذیرش دانشجوی دکتری در رشته “خانواده و سلامت جنسی” در سال آینده خبر داد و گفت: این اقدام جدید کاری بزرگ و ماندگار در کشور خواهد بود.
شناخت ناسلامتی و ناخوشی در حوزه روابط زناشویی
وی ادامه داد: نیاز به آگاهی آحاد جامعه از ابعاد سلامت جنسی از یک سو و شناخت ناسلامتی و ناخوشی در حوزه روابط زناشویی از سوی دیگر از دیر باز مورد توجه بوده است.
توجه ناکافی به معضل اختلالات جنسی
صابری زفرقندی بیان داشت: عدم ورود و یا توجه ناکافی به معضل اختلالات جنسی و انکار کردن ضرورت ارتقای سلامت جنسی در کشور تاکنون باعث اشکالات جدی و بعضا غیر قابل جبرانی شده است.
رئیس انجمن علمی سلامت خانواده ایران درباره اینکه وظیفه دانشگاهها و نخبگان علمی در این زمینه چیست؟ بیان داشت: بدیهی است عدم ورود افراد ذی صلاح دانشگاهی و حوزوی و محدودیت در آموزش و گسترش موضوعات مرتبط با سلامت جنسی باعث میشود که نوجوانان، جوانان و حتی افراد در سنین میانسالی و سالمندی اطلاعات خود را از افراد و منابع غیر ایمن و به صورت نادرست به دست آورند.
اختلال سلامت جسمی، سلامت اجتماعی جوامع را تهدید خواهد کرد
صابری زفرقندی بیان داشت: نیازهای جنسی مانند سایر نیازهای طبیعی نوع بشر و بلکه با حساسیت و توجه بیشتری نیازمند سلامت است. اختلال و بیماری در این زمینه نه تنها میتواند سلامت جسمی و روانی بلکه سلامت اجتماعی و معنوی افراد و جوامع را تهدید کند، چه بسا در کشورهایی که ابعاد مختلف سلامت جنسی را مورد توجه قرار دادند امروز با میزان و شدت کمتری از قبال بیماریهای عفونی مانند ویروس بیماری مهلک ایدز که راه انتقال اصلی آن روابط جنسی است مورد تهدید هستند.
چالشهای ارتقای سلامت جنسی
وی درباره اینکه در مسیر ارتقای سلامت جنسی با چه موانع و چالشهایی رو به رو هستیم؟ گفت: یکی از موضوعات چالش برانگیز در حیطه سلامت جنسی ضرورت تعریفی جامع و مبتنی بر فرهنگ و آموزههای دینی در کشور بوده است.
رئیس انجمن علمی سلامت خانواده ایران ادامه داد: بنابریان در این راستا “انجمن علمی سلامت خانواده ایران ” با کسب نظر از فرهیختگان در این حوزه توانست که تعریفی از سلامت جنسی را ارائه کند که امیدواریم در آینده نزدیک از طریق مراجع ذی ربط علمی منتشر شود.
فقدان متخصصان سلامت جنسی
صابری زفرقندی عنوان کرد: چالش دیگری که به فرایندهای ایجاد و ارتقاء سلامت جنسی آسیب وارد کرده است فقدان متخصصان با تحصیلات دانشگاهی در داخل کشور بوده است. عموماً متخصصان این حرفه فارغ التحصیلان کشورهای دیگر هستند و آموزشهای آنها مبتنی بر فرهنگ و باورهای آن کشورها است.
وی اظهار داشت: بسیاری از این همکاران و متخصصان تلاشهای بسیاری را داشتند تا آموختههای خود را منطبق با سنت و باورهای مردم، بومی سازی کنند ولی هیچکدام نمیتوانسته است که خلاء وجود رشته تخصصی در این رابطه را پر کند.
تاخیر چند ده ساله
رئیس انجمن علمی سلامت خانواده ایران گفت: جای بسیار خوشحالی است که امروز و هر چند با تاخیر چند ده ساله، رشته دانشگاهی “خانواده و سلامت جنسی” در مقطع دکترا به تصویب شورای عالی برنامه ریزی آموزشی رسیده است و با این مصوبه در سال تحصیلی 96-97 به تعداد چهار نفر دانشجو از طریق دانشگاه شاهد پذیرش میشوند.
کار بزرگی که کلید خورد
صابری زفرقندی خاطرنشان کرد: تحقیقاً این اقدام یک کار بزرگ و ماندگار در کشور خواهد بود که حاصل تلاش و پیگیریهای چندین ساله برخی همکاران بوده است. شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی کشور، شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای تحول علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی برنامه ریزی وزارت علوم در تصویب این رشته سهیم بوده اند که لازم است از همه این نهادها تشکر و قدردانی صورت پذیرد. همچنین دکتر سید کاظم فروتن – مدیر گروه پژوهشی خانواده و سلامت جنسی دانشگاه شاهد و نایب رئیس انجمن علمی سلامت خانواده ایران در این زمینه تلاشهای وافر و قابل تقدیری را به عمل آوردند.