ايجاد پژوهشكده بين المللي مجازي براي بانوان طلبه

معاون پژوهش جامعة الزهراء(س) از اجراي سه كلان‌پروژه تفسير و علوم قرآن كريم همچنين ايجاد پژوهشگاه بين‌المللي مجازي خبر داد.

0

به گزارش به دخت به نقل از خبرنگار پايگاه خبري حج سيده سعيده غروي، معاون پژوهش جامعة الزهراء(س) امروز (۲۴ آذرماه) در نشستي خبري به تشريح برنامه‌هاي هفته پژوهش و يكسال اخير اين مركز پرداخت و گفت: برنامه‌ريزي‌هاي پژوهشي الزهراء(س) در چند سطح استادان، پژوهشگران و دانش‌پژوهان اجرا مي‌شود.

وي ادامه داد: برپايي كارگاه‌هاي تخصصي و پژوهشي در يكسال اخير از جمله برنامه‌هاي ما بوده كه در ۱۲ مورد با موضوعات مختلف بين‌رشته‌اي انجام شده است؛ همچنين سلسله كارگاه‌هاي تخصصي مانند كارگاه روش تحقيق پيشرفته، تحقيق دانشنامه‌اي، روش تحقيق موضوعي در قرآن، فن ترجمه متون عربي، تكنيك‌هاي تحليل محتوا، اصول نگارش مقاله‌نويسي و … برپاشده و ۲۹۰ نفر از طلاب سطح سه و چهار مخاطب كارگاه مقاله‌نويسي ما بوده‌اند.

غروي تصريح كرد: در يكسال اخير نشست تخصصي تاريخ كلام اماميه با حضور حجت‎‌‌الاسلام والمسلمين محمدتقي سبحاني را برگزار كرديم كه به صورت سلسله‌وار در ۴۰ ساعت انجام شد.

وي اظهار كرد: برپايي نشست‌هاي علمي و پژوهشي از ديگر كارهاست كه از سال ۹۴ تاكنون برگزار شده و ۱۹ نشست براي نزديك به هزار نفر در گرايشاتي مانند فقه و حقوق، تفسير و علوم قرآن با موضوعات؛ بررسي رويكرد تطبيقي در الهيات، تبيين ادبي سوره حمد، وحدت موضوعي سور با محوريت سوره«ص» و طرح حكومت و ولايت امام علي(ع) در سوره طه)، مطالعات زن و خانواده، اخلاق و تربيت، فلسفه و كلام، تاريخ برگزار شده است.

معاون پژوهش الزهراء(س) از تاسيس و راه‌اندازي انجمن‌هاي علمي و پژوهشي به عنوان ديگر فعاليت‌هاي يكسال اخير خبرداد و گفت: بيش از ۳۰۰ نفر در اين انجمن‌ها عضويت دارند و برخي انجمن‌ها مانند؛ تفسير و علوم قرآن، فلسفه و كلام، فقه و اصول و مطالعات زن و خانواده و … در حال فعاليت هستند و چند كارگاه و نشست علمي برگزار كرده‌اند.

غروي با اشاره به جشنواره بانو امين افزود: هدف از برگزاري جشنواره، شناسايي ظرفيت پژوهشي بانوان پژوهشگر بوده است و دو دستاورد مهم داشت؛ اولين آن طراحي پژوهشكده بين‌المللي مجازي است كه بيش از ۶۰۰ طلبه در آن عضويت دارند و تا پايان دي ماه نيز فرصت براي ثبت نام علاقه‌مندان وجود دارد و در دهه فجر راه‌اندازي خواهد شد و دستاورد ديگر نيز طرح مجمع هم‌انديشي مطالعات زن و خانواده است.

معاون پژوهشي جامعة الزهراء(س) گفت: برنامه ديگر ما طرح دستيار پژوهش با هدف تربيت پژوهشگر است تا محققاني را جذب كنيم و براي اين كار از دانش‌پژوهان سطح سه و چهار استفاده كرده‌ايم و گرايشاتي مانند تفسير و علوم قرآن، فلسفه و كلام، تاريخ، فقه و حقوق و … فعال است و ترم دوم تربيت پژوهشگري را مي‌گذرانند و ۲۷ مقاله حاصل فعاليت اين دو ترم بوده است.

غروي تصريح كرد: براي اولين بار ايجاد و راه‌اندازي شبكه علمي در كتابخانه را داشتيم كه از سه بخش كتابخانه ديجيتال، پايگاه‌هاي پژوهشي با دارابودن دسترسي به ۱۸ سايت علمي و بخش نشريات و فرهنگ حاوي ۱۸ سايت با دسترسي به سه ميليون مقاله علمي است.

وي افزود: از ديگر كارها تحقق فرهنگ پژوهش گروهي در قالب كلان‌پروژه است كه گروه تاريخ، اخلاق و تربيت، فقه و حقوق و تفسير در اين زمينه فعال بوده‌اند؛ در زمينه تاريخ؛ بررسي ساختار نامه‌هاي ائمه از جمله اين كلان‌پروژه‌هاست و سه كلان‌پروژه نيز براي تفسير شامل؛ مهريه در قرآن و حديث، تدبرمحوري در سه جزء ۲۷، ۲۸ و ۲۹ و تلخيص كتاب قاموس قرآن را در دست داريم.

غروي تصريح كرد: در گروه فلسفه نيز دو كتاب در دست ارزيابي و چاپ و نشر است همچنين سه مقاله پژوهشگران ما در مجله نقد و نظر چاپ شده است.

وي افزود: همچنين شوراي نشر آثار پژوهشي با حضور ۶ فاضل حوزوي و دانشگاهي ايجاد شده كه ۲۶۰ اثر را در سال اخير از جمله در تفسير مورد بررسي و ارزيابي قرار داده‌اند و از مجموع آثار ۱۷ اثر به تاييد شورا رسيده و ۷ اثر نيز در دست چاپ است و ۱۲ اثر نيز در حال آماده شدن براي چاپ است.

غروي بيان كرد: كتابخانه جامعه نيز ۲۶ هزار عنوان و ۵۸ هزار جلد كتاب و ۱۵ هزار عضو دارد كه نزديك به ۲ هزار و ۵۰۰ نفر عضو بسيار فعال هستند؛ همچنين بخش مرجع نيز ۸۰۰ عنوان كتاب دارد همچنين كتابخانه تخصصي پژوهش را داريم و دو هزار و ۶۵۳ كتاب به زبان‌هاي گوناگون از جمله تفسير و علوم قرآن را داراست.

وي افزود: بيش از صد نشريه تخصصي در آرشيو نشريات نگهداري مي‌شود و بيش از سه هزار پايان‌نامه نيز در اين مركز بايگاني مي‌شود همچنين همكاري با مراكز ديگر از فعاليت‌هاي يكساله اخير ما از جمله با مركز تخصصي حديث حوزه، مركز اسلامي ايراني الگوي پيشرفت، مدرسه بنت‌الهدي، مجتمع آموزش عالي امام خميني(ره) بوده است همچنين همكاري با همايش حضرت خديجه(س) را داريم و قرارداد ۲۰ مقاله را با آنان بسته‌ايم.

معاون پژوهش الزهراء(س) عنوان كرد: نمايشگاه هفته پژوهش و برپايي همايش جايگاه پژوهش در نظام آموزشي حوزه‌هاي خواهران فردا ۲۵ آذرماه در در تالار بيداري اسلامي با حضور حجت‌الاسلام والمسلمين عبدالكريم بهجت‌پور برگزار خواهد شد همچنين ميزگرد تخصصي با عنوان خلاهاي پژوهشي در نظام آموزشي حوزه خواهران نيز برگزار و از پژوهشگران برتر تجليل خواهد شد.

/انتهای متن/

درج نظر