چطور کاندیداها را بشناسیم؟
مجلس را رأی مردم می سازد و امام راحل معتقد بود که مجلس خوب، همه چيز را خوب و مجلس بد همه چيز را بد ميكند. ولی آیا همه رأی دهندگان برای انتخاب نماینده های مجلس وقت می گذارند؟ چگونه آنها را می شناسند؟ به سطح شهر رفتم تا در این مورد از مردم سوال کنم. به شلوغ ترین و پر رفت و آمد ترین منطقه تهران سری زدم: خیابان انقلاب و چهار راه ولی عصر.
سرویس اجتماعی به دخت/
از خانمی 32 ساله که خود را معلم معرفی کرد، پرسیدم چطور کاندیداهای مورد نظرت را پیدا می کنی؟ پاسخ داد: من به هیچ عنوان به کسانی که نمی شناسم، رای نمی دهم. به لیست های انتخاباتی هم اعتماد زیادی ندارم. بیشتر از لیست ها به رسانه ها توجه می کنم تا آدمها را بهتر بشناسم و رأی بدهم.
دختری را که معلوم بود که بسرعت خودش را در میان جمعیت گم کرد تا مصاحبه نکند، به زحمت متوقف کردم و پرسیدم: رأی می دهی؟ سارا 26 ساله دانشجوی دانشگاه امیر کبیرنظرش را گفت: می خواهم رای بدهم. اما چطور کاندیداها را بشناسیم؟ من تنها به گفته های اساتیدی که قبول شان دارم، اکتفا می کنم و و رای می دهم .
زن مسنی درصف اتوبوس که معلوم بود خیلی هم سردش شده، گفت: من نمی دانم چطور می شود این آدمای جورواجور را شناخت . من از پسر و دخترم می پرسم که به چه کسانی باید رأی بدهم. من به حرف آنها اعتماد دارم.
زهرا کارمند بانک با نگاهی به تبلیغاتی که بر در و دیوار خودنمایی می کند، می گوید: همیشه تبلیغات در مورد کالا و چیزهای دیگر فریبنده است. مردم خیلی وقتها ناچارند به این تبلیغات اعتماد کنند. شناخت ما از کاندیداهای انتخاباتی هم همین طور است. ما فقط می توانیم بفهمیم که فلان کاندیدا اسمش چیست، چقدر تحصیلات دارد و سوابق کاری اش کجا بوده. اما نمی دانیم که باطنش وعملکردش چگونه است، برای حل مشکلات مردم تلاشی می کند، قوانینی که وضع می کند به نفع ملت است یا به نفع اشخاص و گروه های خاص. نمی دانیم که به شعارهای خود عمل کرده و به نیت های پاک مردم که برای خاطر آبادی و سربلندی کشور به او رأی می دهند، جواب خالصانه می دهد یا نه.
خانمی میانسال که می گفت کار فرهنگی می کند، درهمین مورد می گوید: به نظر من شناخت یک کاندیدا همان قدر مهم است که ما برای درمان بیماری مان سعی می کنیم، پیش بهترین دکتربرویم. اگر پزشکی نتواند تشخیص درستی از بیماری بدهد، نمی تواند ریشه ای بیماری را درمان کند. شناخت نامزد های انتخاباتی هم مهم است و راه های شناخت آنها تنها نباید به تبلیغات آنها ختم شود، باید با کسانی که با آنها آشنایی دارند، صحبت کنیم تا بفهیمیم واقعا می شود به آنها برای نمایندگی مجلس اعتماد کرد یا نه؟
پیرمردی که حین مصاحبه از کنارمان می گذشت، مکثی کرد و نظرش را اینطور گفت: مسئله انتخاب یک نامزد انتخاباتی و شناخت درست آن مانند سرنوشت دو زوج جوان است که برای شناخت درست از یکدیگر تحقیق می کنند تا به نتیجه برسند که آیا در آینده می توانند در کنار یکدیگر خوشبخت باشند یا خیر. برای شناخت درست کاندیدای مورد نظر باید از کسانی که آنها را خوب می شناسند، تحقیق کرد تا در یک کار سرنوشت ساز برای خودمان و کشورمان، با شناخت رأی بدهیم .
محمد رضا دانشجو ومعتقد است : من در جایی ازقول امام خمینی خواندم که هرچه به سر اين ملت مظلوم در طول زمان پس از مشروطيت تا آخر دوره انتصابات ستمشاهي آمد، بهطور قاطع از مجلسهاي فاسد بود كه ملت در انتخاب نمايندگانش يا هيچ دخالت نداشت يا دخالت بسيار ناچيزي داشت. من برایم خیلی مهم است که نماینده پاکدست و انقلابی باشد و مصالح مردم را فدای منافع خودش و جناحش نکند.
اما یکی از آشنایان در همین مورد می گفت: تنها از روی تیپ و قیافه رای می دهم. وقت کافی برای تحقیق ندارم و شاید فقط برای اینکه مهر انتخابات در شناسنامه ام زده شود، رای بدهم. زیاد برایم مهم نیست که چه کسی به مجلس برود.
زن 45 ساله ای که خود را از خانواده شهدا می داند، گفت: مجلس از ديدگاه امام ، نه تنها خانه ملت و محل تجمع نمایندگان براي اداره كشور، بلكه پايگاه مستحكم دفاع و مقاومت در مقابل نظام استكبار جهاني محسوب ميشود . پس من سعی می کنم که با توجه به همین نکته نمایندگانی را انتخاب کنم که دیدگاه های ضدامریکایی داشته باشند. نهایتا من خودم برای رای دادن با وضو می روم.
خانمی که کارشناس مسائل اجتماعی و مدرس دانشگاه بود در مورد راه شناخت کاندیداها گفت: مهم این است که افراد با توجه به تخصص و توان حرفه ایشان به مجلس بروند. ضمن این که به نظر من تقوا و ساده زیستی کاندیداها هم مهم است.
سمیه 29 ساله دانشجوی فارغ التحصیل روان شناسی جواب داد: در دوران دبیرستان و مقاطع تحصیلی پایین کاندیدای مناسب انتخاباتی ام را با کمک معتمدینی چون پدر و مادر، معلمان و مدیران مدرسه انتخاب می کردم. اما الان با توجه به شرایط حساس کشور، منطقه و دنیا ، فکر می کنم نماینده های فهیم تر و قاطع تری لازم داریم . پس باید با دقت بیشتری رای بدهیم. از بروشورهای تبلیغاتی نامزدها، یک شناخت سطحی به دست می آید. باید به خط مشی فکری و شعارهای انتخاباتی آنها هم توجه کرد.
آرزو مسئول ستاد انتخاباتی یکی از شهرها می گوید: برای شناخت بهتر کاندیدای مورد نظر ابتدا به خودم و سوابقی که از انقلاب و شهدا برایم مانده، رجوع می کنم . اینکه چه کسی لیاقت انتخاب شدن را دارد تا خون شهدا پایمال نشود. برای شناخت بهتر تنها به تبلیغات کاندیداها اکتفا نمی کنم. اقلا سعی می کنم رزومه آنان را مطالعه کنم ./انتهای متن/