60درصد زنان ایرانی مطالعه نمی کنند
مدیر موسسه مطالعات و تحقیقات زنان گفت: نتایج یک تحقیق نشان می دهد که 60 درصد زنان ایرانی اصلا مطالعه نمی کنند این در حالی است که میزان سواد و تحصیل میان این قشر رو به فزونی است.
به گزارش به دخت به نقل از خبرنگار فرهنگی ایرنا، اکرم مصوری منش روز یکشنبه در سومین نشست هم اندیشی زن کتاب توسعه پایدار اظهار داشت: کم خوانی و فقر مطالعه یکی از مشکلات فرهنگی کشور است که مانعی عمده بر سر راه توسعه فرهنگی به شمار می رود.
وی با بیان اینکه توسعه فرهنگی در گرو رشد و ارتقای توسعه ذهنی افراد جامعه است افزود: توسعه فرهنگی زیربنای توسعه اقتصادی و اجتماعی و گسترش کتابخوانی، کلید اصلی دستیابی به توسعه فرهنگی است.
وی ادامه داد: شمارگان اغلب کتابهای چاپ اول اکنون یک تا سه هزار نسخه است که به نسبت جمعیت 80 میلیونی کشور، عدد بسیار کمی محسوب می شود.
مصوری منش اظهار داشت: جامعه ای کم مطالعه داریم که نیاز به خواندن در آن احساس نمی شود و این انر در میان زنان به دلیل شرایط ویژه نیز رواج دارد.
به گفته وی، زنان رکن اصلی خانواده هستند و رفتارهای فرهنگی آنها تاثیر فراوانی در رشد فرهنگی و ذهنی اعضای خانواده دارد.
مصوری منش اضافه کرد: طبق بررسی ها عواملی که موفقیت دانش آموزان را تبیین می کند بیشتر به سبک زندگی آنها مربوط می شود و مصرف فرهنگی والدین بیش از تحصیل آتها بر سبک زندگی فرزندان تاثیر می گذارد.
مصوری منش، در معرفی موسسه مطالعات و تحقیقات زنان نیز گفت: این موسسه تشکلی غیردولتی و غیرسیاسی و دارای دو مجوز گروه پژوهش بنیادی از وزارت علوم تحقیقات و فناوری است.
وی با بیان اینکه این موسسه بیش از 70 همایش، نشست تخصصی و دوره های آموزشی در گستره ملی، منطقه ای و بین المللی از ابتدا تاکنون برگزار کرده، هدف از راه اندازی موسسه مطالعات و تحقیقات زنان را شناخت و تبیین مسائل زنان و برنامه ریزی برای ارتقای آنها دانست.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، در این نشست پنلی نیز با موضوع زن، کتاب ، توسعه پایدار توسط چهار پژوهشگر این رشته برگزار و به نقش زنان در حفظ توسعه پایدار و روند توسعه فرهنگی پرداخته شد.
/انتهای متن/