مشاوره ی مجازی/اول پرسش و پاسخ، بعد خواستگاری
یکی از کاربران به دخت از استاد دکتر محمد جعفر غفرانی پرسیده:
سلام
ازتون خواهش می کنم راهنماییم کنید که دختران در جلسات خواستگاری باید چه سوالاتی رو مطرح کنند؟
ممنونم ازتون
پاسخ دکتر غفرانی را بخوانیم:
در ازدواج، قدم اول روشن شدن « کفویت و همسری و تفاهم » میان دو نفر است و « پرسشهای اصلی و مهمی » که باید میان طرفین مبادله شود، میزان این هم سری و تفاهم را نشان می دهد.این پرسش ها را پیش از خواستگاری حضوری مطرح کنید.
سخنی با والدین محترم
خدا را سپاسگزار باشید به خاطر اینکه ازدواج کرده و فرزنددار شدهاید و امروز نوبت فرزندِ شماست که ازدواج کند و بتواند مرحلهی جدید زندگی مستقلش را شروع نماید.
زیرا در آفرینش حکیمانهی الهی ، تنفس زندگی بدون « همنفس »، امکان ندارد.
هیچ چیز انسان را مجبور نمی کند
با اینکه انسان به خاطر داشتن « عقل و اراده » ، قطعا « مختار » است و هیچ عاملِ وراثتی یا محیطی (مانند رفیق و همسر) هرگز نمیتواند او را « مجبور » به کاری کند و سرنوشت و کارنامهی هر فرد ، فقط تابع افکار و گفتار و رفتار و اخلاق خود او است اما چون « تواناییهای » انسان « امانت الهی » است و باید به « أهل » آن برسد ، لذا هر انسان عاقل و متدینی باید برای « شناسایی کفو خودش » تلاش کند.
برای همسر شناسی
برای همسرشناسی اینها ضروری است:
1ـ نگاه
2ـ پرسش
3ـ تحقیق
اما از این سه عامل ، آنکه در روشن شدن « کفویت و همسری و تفاهم » میان دو نفر مهم تر است ، « پرسشهای اصلی و مهمی » است که باید میان طرفین مبادله شود.
پرسش های اصلی برای شناسایی هم سر
طبق تجربه فراوان و به استناد آمار روزافزون انواع طلاقها ، اگر دو طرف یکدیگر را ابتدا « ببینند » و برای هم خوشایند باشند ، از « پرسش های اصلی » غافل میشوند و « تحقیق » دقیقی را هم انجام نمیدهند و در نتیجه بعدا خیلی زود به « عدم تفاهم » میرسند.
از سوی دیگر ، چون :
اولا : پرسشهایی که بتواند « همسری » دو نفر را روشن کند زیادند و فرزند شما در جلسهی خواستگاری قطعا نمیتواند تمام آنها را به خاطر بیاورد و آنها را مطرح کند و حتما نمیتواند « پاسخ » طرف مقابل را هم به خاطر بسپارد و به شما منتقل کند.
ثانیا : برای هر خواستگاری، وقت و انرژی و هزینهی زیادی صرف میشود اما اکثر خواستگاریها به خاطر اطلاعاتِ جدیدی که طرفین از یکدیگر بعدا به دست میآورند « نافرجام » میماند و آثار منفی زیادی در روحیهی طرفین به جا میگذارد.
بنابراین بهترین روش برای جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه و آسیب های روانی این است که شما والدین عزیز بپذیرید و والدین مقابل را هم متقاعد کنید که قبل از اولین دیدار و خواستگاری حضوری ، پرسشهایی را که مواضع فرزندان را روشن میکند از طریق واسطهای مطمئن میان آنها مبادله شود و بعد از تبادل پاسخها در یک زمان ، و بعد از توافق غیابی با بیش از پنجاه درصد از این روش، اولین ملاقات و تحقیقات بعدی انجام شود.
سخنی با شما جوان عزیز
طبق فرمايش قرآن ، خداوند حكيم همه چيز را “ زوج “ آفريده است.
پس حيات و رشد و شکوفایی و آرامش و نشاط و تعادل و تكامل و تعالي و تقرب هر فردي ، فقط با « ازدواج اسلامی » امكانپذير است.
هم سری و هم سویی
از همین منظر ، محبوبترين و جاودانهترين نهاد در پيشگاه الهي ، “ ازدواج“ است
و یکی از تکالیف زوج برای موفقیت در ازدواج ، “هم سري و هم سویي“ آنها است.
هر چند انسان تنها مخلوقي است كه به خاطر مختار بودن ، « تغيير پذير » است و هرگز نميتوان مواضع و رفتار او را در « آينده » به طور قطع پيشبيني کرد اما باورها و مواضع و زمينههاي پرورشيِ فرد ، تا حدَي « عاقل یا جاهل » بودن و مسير زندگي و « سلامت یا بیماری قلبي » او را مشخص و تفاهم میان زوج را ممكنتر ميسازند.
بهتر است اين پرسشنامه ، قبل از ملاقات یکدیگر اولين مرحلهی آشنايي شما باشد اما چون نميتواند برای إحراز « همسری » کافی باشد ، پس بايد در جلسات معارفه و خواستگاری ، دقت و تحقيق بیشتري انجام شود تا به اطمينان قابل اعتمادي برسيد.
ادامه دارد…
/انتهای متن/