طلاق توافقی در تهران همچنان رو به افزایش

رئیس محاکم عمومی و انقلاب تهران با بیان اینکه متاسفانه طلاق توافقی در تهران همچنان روند افزایشی دارد گفت: پیشنهاد ما این است که پرونده‌های طلاق توافقی قبل از طرح در دادگاه، در مراکز مشاوره مطرح شود و اگر امکان سازش زوجین وجود نداشت به دادگاه بیاید.

0

به گزارش به دخت به نقل از تسنیم، عباس پوریانی درباره وضعیت طلاق توافقی در پایتخت از لحاظ آمار و ارقام اظهار کرد: خوشبختانه دعاوی حوزه خانواده در پنج ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، حدود 14 درصد در پایتخت کاهش داشته است و در سال 94 نیز نسبت به سال 93، ورودی پرونده‌های خانواده، دو درصد کاهش داشت.

دولت برای اثربخشی مراکز مشاوره به قوه‌قضائیه کمک کند
رئیس دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران با بیان اینکه متأسفانه طلاق توافقی در تهران همچنان روند افزایشی دارد گفت: در قانون حمایت خانواده مصوب سال 92، به ایجاد مراکز مشاوره در مجتمع‌های خانواده توجه شده و پس از فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی و پیگیری‌های رئیس قوه‌قضائیه دستورات خوبی صادر و برنامه‌ریزی‌های مناسبی برای ایجاد مراکز مشاوره انجام شد.

پوریانی تاکید کرد: البته در این راستا دولت باید به قوه‌قضائیه کمک کند زیرا قوه‌قضائیه در بحث مالی با چالش جدی مواجه است و ریاست دستگاه قضا نیز به دفعات این مسئله را مطرح کرده است.

200 قاضی کم داریم/ ارجاع پرونده‌های طلاق توافقی به مراکز مشاوره قبل از دادگاه
رئیس محاکم عمومی و انقلاب تهران به تراکم پرونده‌ها در مجتمع‌های قضایی خانواده اشاره کرد و گفت: متأسفانه با وجود تراکم پرونده‌ها و فشار بالای کار، تعداد قضات ما اندک است به طوری که در در مجموع محاکم تهران، بیش از 200 قاضی کم داریم.

پوریانی تصریح کرد: پیشنهاد محاکم تهران این بوده که پرونده‌های طلاق‌های توافقی پیش از ارجاع به شعبه به مراکز مشاوره ارجاع شود و در جلسات متعدد طرفین را دعوت به سازش بکنند و در صورت عدم سازش زوجین؛ مشاور نظر کارشناسی خود را به مجتمع اعلام کند و سپس پرونده به شعبه ارجاع شود.

سازش 30 درصدی در پرونده‌های طلاق توافقی به شرط استفاده از مشاوران حرفه‌ای
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بسیاری از افراد به صورت متفق‌القول می‌گویند اغلب مشاوره‌هایی که در مراکز مشاوره مستقر در مجتمع‌های خانواده صورت می‌گیرد تشریفاتی است و باوجودی که قانونگذار این امر را پیش‎بینی کرده اما نقض غرضی صورت گرفته مبنی بر اینکه این مراکز مشاوره به عنوان منبع درآمدی برای تامین هزینه‌های مجتمع تبدیل شده است گفت: در این رابطه مذاکراتی را با سازمان بهزیستی انجام دادیم و این سازمان حاضر شده، مراکزی را در کنار مجتمع های قضایی خانواده ایجاد کند که اگر عملیاتی شود بسیاری از مشکلات حل می‌شود.

پوریانی با تاکید بر اینکه مشاوره شرایط خاصی دارد و فن و هنر خاص خودش را می‌طلبد گفت: فردی که مشاوره می‌دهد باید کلامش نافذ و صحبت‌هایش نتیجه‌بخش باشد در این صورت است که ورود مقام داور و مشاور برای حل اختلاف زوجین می تواند 30 درصد از پرونده ها را منجر به سازش کند.

رئیس محاکم عمومی و انقلاب تهران در ارتباط با تعداد دفاتری که در مجتمع ‎ها فعال شده است گفت: دفاتری که در مجتمع قضایی مستقرند تعدادشان بسیار اندک است و پاسخگوی حجم ورودی پرونده های مربوط به طلاق توافقی نیست؛ از طرفی هم افرادی که برای مشاوره انتخاب می شوند باید فرصت برگزاری جلسات را داشته باشند تا در کیفیت رسیدگی و سوق دادن زوجین به صلح و سازش موثر باشند.

لازم به ذکر است در سال 94 از مجموع طلاق‌های ثبت شده در استان تهران، 97 درصدی توافقی بوده است.

/انتهای متن/

درج نظر