آش رشته باهمه فوت و فن هایش
آش رشته از معروفترین آشهای ایرانی است که در مراسم مختلف همچون افطار در ماه رمضان و یا مناسبت های دیگر مورد استقبال قرار میگیرد.
گروه هنروزندگی سایت به دخت
مواد لازم:
سبزی آش ( تره، جعفری، اسفناج، شوید، گشنیز) : یک کیلو
نخود و لوبیا و عدس : به مقدار مساوی (مجموﻋﺄ نیم کیلو)
نعنا خشک : 200 گرم
پیاز متوسط : 4 عدد
کشک ساییده غلیظ : 2 لیوان
آرد : 2 قاشق
روغن: به میزان لازم
نمک و فلفل : به مقدار کافی
طرز تهیه :
حبوبات را از قبل خیس می کنیم. سپس آنها را با پیاز سرخ کرده ( که ممکن است کمی زردچوبه به آن زده باشیم ) می گذاریم کاﻤﻸ بپزد. بعد سبزی را تمیز و خرد می کنیم و داخل حبوبات پخته شده می ریزیم و می گذاریم سبزی ها هم بپزند.
سپس دو قاشق سوپ خوری آرد را در کمی آب سرد حل می کنیم و داخل آش می ریزیم و مرتبا هم می زنیم.
رشته را در آش می ریزیم ومی گذاریم آهسته بپزد، ولی رشته نباید خرد شود. نمک و فلفل و زردچوبه را هم اضافه می کنیم. سعی کنید نمک را با احتیاط در آش بریزید، چون کشک اصولاً شور است. بعد آش را از روی شعله بر می داریم و با کشک مخلوط می کنیم . سپس در سوپخوری می ریزیم و روی آن را با کمی کشک ساده و پیاز سرخ کرده و نعناع داغ ( و در صورت دلخواه سیر داغ ) تزیین می کنیم.
نکاتی که در هنگام تهیه آش رشته بهتر است بدانید:
* حبوباتی که برای پخت آش استفاده میشوند، باید حداقل 5 ساعت قبل از مصرف خیسخورده باشند. خیس کردن حبوبات هم نفخ آنها را میگیرد و هم باعث میشود زودتر پخته شوند.
*برای صرفه جویی در زمان، میتوانید حبوبات را به صورت جداگانه داخل زودپز بپزید.
* برای تهیه نعناداغ ابتدا روغن را داغ کنید سپس چند قاشق نعنا خشک داخل روغن بریزید و کمی تفت دهید و سریع بردارید تا نعنا سیاه نشود.
*بهتر است سیر و پیاز را جداگانه با زردچوبه سرخ کنید و داخل آش بریزید.
*مقدار استفاده از نمک را به حداقل برسانید. زیرا هم رشته و هم کشک نمک دارد و با این کار ممکن است آش شور شود.
*کشک را در آخرین مراحل پخت، داخل آش بریزید و آش را کمی رقیق از روی شعله بردارید زیرا بعد از سرد شدن سفتتر میشود.
*به هنگام تزیین نباید آش خیلی داغ باشد زیرا وقتی کشک را روی آن میریزید به داخل آش نفوذ خواهد کرد
*بهتر است نعناع داغ را با روغن جامد تهیه نمایید تا از انسجام لازم برای تزیین برخوردار باشد.
*یک آش خوشمزه باید خوب جا بیافتد؛ پس آش را روی شعله ملایم بپزید و دائم آن را هم بزنید.
* اضافه کردن کمی زیره به آش می تواند مانع نفخ بعد از خوردن آش شود.
/انتهای متن/