مالِ پایِ هفت سین سمنو
سمنو که از بهترین و مقوی ترین خوراکی های ما ایرانی هاست و در سفره هفت سین مان هم حتما باید باشد، در خانه هم درست می شود.
سمنو خوردنی چسبنده و شیرینی است که از جوانه گندم و آرد درست میشود.
سمنو را معمولاً کمی پیش از نوروز درست میکنند و یکی از اجزای سفره هفت سین ایرانیان به شمار میآید.
مواد لازم:
گندم : ١٠٠ گرم
آردمعمولی : ۴٠٠ گرم
مغز بادام یا گردو یا پسته : در صورت دلخواه
طرز تهیه:
ابتدا گندم را پاک کرده و می شوییم و در یک ظرف می ریزیم و کمی آب ریخته و چیزی مثل دستمال روی آن می کشیم تا کمی جوانه بزند، یعنی ریشه های سفیدی ظاهربشود که این مرحله حدود یک روز طول می کشد. در این مدت آب گندم ها را دو الی سه بار عوض می کنیم تا بوی بد نگیرد. بعد گندم ها را در یک ظرف بزرگتر مثل بشقاب پهن می کنیم و روی آن دستمال می کشیم و آن را آب پاشی کرده تا مرطوب بماند. بعد از دو روز دستمال را از روی گندم ها برداشته و هر از گاهی گندم ها را آب پاشی می کنیم تا گندم ها خشک نشود و رشد کنند تا زمانی صبر می کنیم که گندم ها حدود ٣ الی ۴ سانت رشد کنند.
در مرحله بعد گندم جوانه زده را تکه تکه کرده و درچرخ گوشت یا دستگاه مخلوط کن می ریزیم تا گندم ها له شوند.
بعد آب را اضافه می کنیم.
سپس کل مایع را در یک صافی مثل کیسه ریخته و آن را صاف می کنیم
بعد آرد را کم کم به شیره گندم اضافه می کنیم تا گلوله گلوله نشود ومایع یکدستی به دست آید.
سپس مایع را روی اجاق گاز گذاشته و می گذاریم تا به جوش بیاید،از لحظه ای که به جوش آمد زیر شعله را کم می کنیم و شروع به هم زدن مداوم تا پختن کامل سمنو می کنیم.
اگر هم زدن متوقف شود خیلی زود ته می گیرد و می سوزد.
در حین هم زدن کم کم رنگ مایع تغییر می کند و قرمز مایل به قهوه ای می شود. بهتراست غلظت ان به اندازه فرنی باشد چون بعد از سرد شدن هم کمی غلیظ می شود.
اگر خواستید کمی قبل از برداشتن، مغز مورد دلخواه خود را اضافه کنید.
نکات مهم:
نسبت گندم به آرد ١ به ۴ است.
اگر خواستید مقدار زیادی درست کنید مواد رو به نسبت زیاد کنید.
مدت زمان پخت سمنو حدود ٣٠ الی ۴۵ دقیقه است
منظور از آرد معمولی همان آردی که در نان لواش استفاده میشود هست.
عیدتون مبارک
/انتهای متن/