نخستین قربانی اعتیاد زنان «خانواده» است

رئیس مرکز مشاوره آرامش فرماندهی انتظامی خراسان‌جنوبی، با بیان اینکه اعتیاد زنان، معضلی چند وجهی است، گفت: کانون خانواده، ‌قربانی اعتیاد زنان است.

0

به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر، به گزارش به دخت به نقل از برنا،طلعت محدث گفت: اعتیاد به مواد مخدر یکی از انحرافات شایع عصر حاضر است که سالانه قربانیان بی‌شماری می‌‎گیرد و آسیبی جدی بر پیکر خانواده و جامعه وارد می‌کند.
ایشان با بیان اینکه هرچند اعتیاد به خودی خود بیماری مزمن و پیچیده‌ای است ولی به عوامل مختلفی بستگی دارد، افزود: جامعه پیچیده زنان نیز اگر به آن مبتلا شوند پیچیدگی آن دو چندان می‌شود، به دلیل نقش‌هایی که زنان در طول زندگی خود دارند و پیچیدگی بیشتر این نقش‌ها از مردان، هر عاملی از جمله اعتیاد در این جامعه اهمیت ویژه‌ای دارد و گرفتاری‌ها و معضلات اینجامعه را بیشتر می‌کند.

رئیس مرکز مشاوره آرامش فرماندهی انتظامی استان، اظهار کرد: از نظر آماری اعتیاد زنان معمولاً دیده نمی‌شود و زنان بیشتر سعی در پنهان کردن این بیماری دارند.
وی ادامه داد: زنان به عنوان عامل اصلی تربیت فرزندان در این مسئولیت وظیفه مهمی دارند و اعتیاد باعث می‌شود که این وظیفه مختل و زنان معتاد معمولاً وظیفه مادری خود را به خوبی انجام نداده و فرزندان به همین دلیل در معرض مشکلات روحی و بد رفتاری‌ها قرار می‌گیرند.
محدث تصریح کرد: مصرف مواد مخدر در دوران حاملگی باعث سقط جنین و رشد نامناسب جنین و مسمومیت بارداری و زایمان زودرس نوزاد کم وزن می‌شود و یا بعد از زایمان به دلیل مصرف مواد مخدر در این دوره بارداری نوزاد دچار علائم سوء مصرف مواد می‌شود و آسیب می‌بیند.

علل گرایش زنان به مواد مخدر

رئیس مرکز مشاوره آرامش فرماندهی انتظامی استان، گفت: اعتیاد زنان، معضلی چند وجهی است و علل و عوامل متعددی نظیر علل فردی، خانوادگی و اجتماعی در بروز و اشاعه آن مؤثر است.
وی با بیان اینکه یک بخش از عوامل مؤثر در مصرف مواد مخدر علل فردی است، افزود: پایین بودن سطح شناخت زنان نسبت به مشخصات مواد مخدر و پیامدهای ناگوار مصرف آن، از جمله عوامل اعتیاد است.
ایشان اظهار کرد: بسیاری از افراد به دلیل عدم اطلاعات کافی از عواقب مصرف مواد و زودباوری و ارضاء حس کنجکاوی، به استعمال مواد مخدر روی می‌آورند، این مسئله در بین جوانان، بویژه جوانان باهوش، حاد‌تر است، چنانچه فرد در اولین مرتبه مصرف مواد مخدر، احساس خوشایندی داشته باشد، سعی می‌کند که در روزهای بعد، از هر طریق ممکن، مقدار دیگری از آن را مصرف نماید، لذا به تدریج معتاد می‌‎شود.

رئیس مرکز مشاوره آرامش فرماندهی انتظامی استان، با بیان اینکه بین اعتیاد با زمینه‌های شخصیتی افراد همبستگی وجود دارد، گفت: هر چقدر افراد از عزم و اراده قوی برخوردار باشند، به‌ همان نسبت در برابر رفتار انحرافی دیگران، مقاومت کرده و از ارتکاب آن دوری می‌کنند، در حالی که افراد سست اراده، سریع تحت تأثیر افراد معتاد قرار گرفته و ارزش‌ها، هنجار‌ها رفتاری آنان را می‌پذیرند.
محدث عنوان کرد: افرادی با روحیات ضعیف، زودباور، کم طاقت در برابر مشکلات، سرخورده، فاقد اعتماد به نفس، هیجانی و… بیشتر در معرض خطر ابتلا قرار دارند.

وی ادامه داد: از جمله ابزارهای پیشگیری از اعتیاد زنان، شناخت آنها نسبت به اثرات و پیامدهای سوء مواد مخدر است که آنها را به دام خود کشانده و حیات و زندگی آنها را نابود می‌کند.
رئیس مرکز مشاوره آرامش فرماندهی انتظامی خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: از آنجا که اغلب دختران و زنان معتاد، چنین وضعیتی را برای زندگی خود تصور نمی‌کردند و به طور ناخواسته در دامان آن گرفتار آمده‌اند، ضروری است که آموزش‌های لازم در این خصوص از طریق دستگاه‌های آموزشی و فرهنگی به عموم زنان ارائه شود.

/انتهای متن/

درج نظر