نمایشگاه آثار ایران درودی
نمایشگاه آثار ایران دَرّودی نقاش برجسته معاصر ایران و جهان، در تهران خانه هنرمندان تا 9 خرداد بر پاست.
سرویس خبر به دخت/
ایران دررودی نقاش، کارگردان، نویسنده، منتقد هنری و استاد دانشگاه رشته تاریخ هنر است.
به اعتقاد بعضی صاحب نظران کارهای نقاشی اوازسبک سورئالیسم تبعیت دارد. مناظر غالب در آثار درودی بیشتر حاشیه کویر و گلهاییست خاص با دیوارهایی شیشهای و افق که به آثار وی فضایی خاص و عمیق بخشیدهاست.
ایران درودی در ۱۱ شهریور ۱۳۱۵ در خانوادهای اشرافی در خراسان بهدنیا آمد. پدرش خراسانی بود و مادرش قفقازی. تبار پدریاش پشت در پشت بازرگان بودند و مادرش به همراه خانواده بعد از انقلاب اکتبر و تشکیل کشور شوروی از قفقاز به ایران مهاجرت کردند.
وقتی جنگ جهانی دوم شروع شد، خانواده او در هامبورگ زندگی میکرد و با شروع جنگ به ایران بازگشتند و مدتی در مشهد زندگی کردند و بعد ساکن تهران شدند. درودی در حالی که در مدرسه درس میخواند، به دلیل علاقه به نقاشی به کلاسهای آزاد طراحی و نقاشی هم میرفت. بعد از پایان تحصیلات متوسطه راهی فرانسه شد تا در دانشکدهٔ هنرهای زیبای پاریس نقاشی بخواند. پس از پایان تحصیلات به ایران بازگشت واولین بار در اردیبهشت ۱۳۳۹ آثارش در تالار فرهنگ تهران به نمایش گذاشته شد.
در سالهای دهه چهل خورشیدی در شهرهای مختلف اروپا آثار خود را در گالریهای مختلف به نمایش گذاشت و سپس به آمریکا رفت. در آمریکا با پرویز مقدسی کارگردان تآتر و سینما آشنا شد و با یکدیگر ازدواج کردند. هر چند دوران زندگی مشترک این دو طولانی نبود و با مرگ زود هنگام مقدسی به پایان رسید ،اما تاثیر بسیار عمیقی بر درودی گذاشت و او دیگر هرگز ازدواج نکرد.
ایران درودی تا کنون در بیش از ۴۳ نمایشگاه داخلی و خارجی آثار خود را به دید عموم گذاشتهاست.
کتاب «در فاصلهٔ دو نقطه» هم به قلم نوشته شده است.
کوثر توسلی/انتهای متن/