سرویس هنر و زندگی به دخت/
مواد لازم :
خرمالو ………………………………. 2 عدد
روغن مایع ………………………………. نصف پیمانه
آرد ……………………………….( یک + یک سوم ) پیمانه
تخم مرغ………………………………. 2عدد
مغز گردو ………………………………. 50 گرم یا نصف پیمانه
دارچین ………………………………. 1 ق م
نمک ………………………………. یک پنس (خیلی کم)
بکینگ پودر ………………………………. یک و نیم قاشق مربا خوری
وانیل ………………………………. یک چهارم قاشق مرباخوری
شکر ……………………………….3/2 (دو سوم) پیمانه
طرز تهیه:
خرمالو را با غذاساز یا مخلوط کن یا… پوره کنید و کنار بگذارید.
شکر و تخم مرغ و وانیل را به مدت 5 دقیقه با همزن برقی بزنید.
سپس پوره خرمالو، گردو و دارچین را اضافه کرده و با لیسک به آرامی مخلوط کنید.
آرد و بکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کرده و الک کنید و به مایه قبل بیفزایید و به آرامی با لیسک مخلوط کنید .
در انتها روغن را نیز اضافه کرده و به آرامی با لیسک مخلوط می کنیم.
مواد را در قالب از قبل چرب شده ریخته و در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 40-45 دقیقه می پزیم.
– مدت زمان پخت کیک با توجه به میزان حرارت هر اجاق گاز و قطر قالب متفاوت خواهد بود.
بعد از سپری شدن تقریبا 3/2 از زمان پخت به وسیله یک خلال دندان یا سیخ چوبی می توان میزان پخت کیک را کنترل کرد. زمانی که مایه کیک به سیخ چوبی نچسبید، کیک پخته است.
نوش جان!
کیک خرمالو (نوع دوم)
مواد لازم: (براي 10 کيک کوچک)
خرمالوي پوره شده …………………………….. 2 عدد
آرد…………………………….. 2 ليوان
روغن مايع …………………………….. يک دوم ليوان
شکر …………………………….. يک ليوان
بيکينگ پودر…………………………….. يک دوم قاشق مرباخوري
رندهي جوز هندي …………………………….. يک دوم قاشق چايخوري
جوششيرين …………………………….. يک دوم قاشق چايخوري
تخممرغ…………………………….. دو عدد
طرز تهيه:
ابتدا تخممرغ و شکر را با همزن برقي هم ميزنيم.
روغن را افزوده و هم ميزنيم.
آرد، بيکينگ پودر و جوش شيرين را با هم مخلوط ميکنيم.
از مخلوط آرد، کمکم به تخممرغ و شکر اضافه كرده و هم ميزنيم.
در انتها خرمالوهاي پوره شده را اضافه ميکنيم.
قالبهاي کوچک پاي سيب را چرب ميکنيم و تا نيمي از قالب را با مواد کيک پر ميکنيم.
فر را از 15 دقيقه قبل در حرارت 175 درجهي سانتيگراد تنظيم ميکنيم و کيکها را به مدت 30 دقيقه ميپزيم تا روي آنها طلايي شود.
کرم کیک خرمالو
مواد لازم :
شکر …………………………….. یک پیمانه سر خالی
کره و ماست رقیق …………………………….. هر کدام نصف پیمانه
آرد …………………………….. یک و نیم پیمانه
وانیل……………………………..4/1قاشق چایخوری
بیکینگ پودر …………………………….. یک قاشق چایخوری
تخممرغ …………………………….. یک و نیم عدد
مواد لازم برای داخل کیک:
خرمالوی پوره شده …………………………….. دو پیمانه
آب سرد ……………………………..4/1پیمانه
پودر قند …………………………….. دو قاشق سوپخوری
پودر ژلاتین …………………………….. دو قاشق چایخوری
طرز تهیه مواد میانی:
خرمالوها را به همراه پودر قند در غذاساز ریخته و به شکل پوره در میآوریم.
پودر ژلاتین را روی آب سرد پاشیده و به صورت بنماری حل میکنیم و با خرمالوی پوره شده مخلوط مینماییم.
داخل کیک را با این مواد پر کرده و در یخچال قرار میدهیم تا ببندد.
طرز تهیه خمیرکیک :
کره را به همراه شکر و وانیل میزنیم و بعد تخممرغها را اضافه میکنیم.
سپس ماست و در آخر مخلوط آرد و بیکینگپودر را به مواد میافزاییم.
مواد را داخل قالب ریخته و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه با حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد میپزیم بعد از اینکه کیک را از قالب جدا کردیم مواد تهیه شده از خرمالو را داخل آن میریزیم(به طرز تهیه مواد میانی، ذکر شده در بالا مراجعه شود)
/انتهای متن/