- رولت سینه مرغ و هویج (نوع اول)
مواد لازم برای 6تا 4 نفر
سینه مرغ …………………… 650گرم
پیاز متوسط ………………………….1 عدد
تخممرغ…………………..1 عدد
هویج متوسط…………………….. 3 عدد
پودر سوخاری………………………..50 گرم
پیازچه……………………… 6-5عدد
نمک و فلفل سیاه ……………………………… به مقدار لازم
رب گوجهفرنگی ……………………………….. 2 قاشق سوپ خوری
زردچوبه ……………………. 1 قاشق مربا خوری
فلفل قرمز …………………….. به مقدار لازم
پودر خردل …………………….. 2/1 قاشق چایخوری
روغن کنجد یا زیتون
ورق آلومینیوم
1. سینه مرغ را شسته و همراه با پیاز پوست کنده، چرخ کنید.
به مخلوط گوشت مرغ و پیاز چرخ شده، نمک و فلفل قرمز و زردچوبه اضافه کرده با دست ورز دهید. برای مزهدار کردن مواد پودر خردل را هم اضافه کرده و با دیگر مواد مخلوط کنید.
هویجها را را با برس تمییز کرده و آبپز یا بخارپز کنید.
- هویج را نباید هیچگاه پوست كند زیرا مواد مغذی و ویتامین های خود را از دست می دهد بلكه باید آنرا با برس شست و مصرف كرد .
2. پیازچهها را هم بعد از شستن و خشک شدن خرد کنید. برای این غذا بهتر است از قسمتهای سبز پیازچه به اندازه سه قاشق سوپخوری استفاده کنید.
3. به مواد رولت، پودر سوخاری و یک عدد تخممرغ را هم اضافه کرده و دوباره خوب مخلوط کنید.
- اگر این مخلوط را با دست ورز دهید بهتر است، البته فراموش نکنید که قبل از آن دستانتان را خوب بشویید.
ورق آلومینیومی را به عرض 40 سانتیمتر برش زده، روی سطح صاف قرار دهید. حالا سطح آن را با کمی روغن چرب کنید. مواد رولت را روی آلومینیوم پهن کرده و با دست به شکل یک مستطیل فرم دهید و باز کنید.
- هنگام پهن کردن مواد توجه داشته باشید مایه رولت از لبههای کاغذ آلومینیومی حدود دو سانتیمتر فاصله داشته باشند.
5. حالا هویجهای پخته را در طول رولت مستطیلی شکل قرار دهید، هویجها را به ردیف پشت هم و در جایی حدودا وسط مواد بچینید، سپس با کمک آلومینیوم مواد رولت را رول کنید به صورتی که هویجهای پخته شده در وسط رول قرار گیرند. گوشههای آلومینیوم را بسته و خوب جمع کنید تا آب به درون آلومینیوم نفوذ نکند.
6. رولت آلومینیوم پیچی شده را درون ظرف گودی قرار داده و در ظرف یک پیمانه آب گرم بریزید. حالا در ظرف را بسته و آن را روی حرارت متوسط اجاق گاز قرار دهید و به مدت یک ساعت و نیم صبر کنید تا خوب پخته شود.
7. بعد از طی زمان پخت، رولت آلومینیومپیچ را از ظرف درآورده و آن را باز کنید. حالا رولت را در ظرف مناسب سرو کردن بگذارید.
- طرز تهیه سس
برای درست کردن سس در یک تابه کمی روغن ریخته و گرم کنید، سپس رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و کمی تفت دهید.
بعد حرارت را خاموش کرده، سس را روی رولت بریزید و بعد از برش زدن به صورت حلقه حلقه آن را سرو کنید.
- مرحله پخت این غذا را در فر هم میتوان انجام داد؛
شما باید فر را با حرارت 200 درجه سانتیگراد روشن کرده و پس از گرم شدن، ظرف حاوی رولت آلومینیوم پیچ و مقداری آب را درون فر قرار داده و به مدت یک ساعت صبر کنید تا رولت پخته شود.
در مایه این رولت مرغ به جای هویج از سبزیجات دیگری مثل پیازچه، فلفل دلمهای و اسفناج هم میتوان استفاده کرد.
- رولت سینه مرغ و هویج (نوع دوم)
سینه مرغ ………………………..1 عدد
جعفري يا گشنیز ………………………….200 گرم، خرد شده
سس يا پودر خردل…………………………….. 1 قاشق چایخوری
سیر………………………1 حبه، خرد شده
لیموترش………………………… 2 عدد
خامه………………………… 125 ميليليتر، نيم پيمانه
شیر……………………………2 قاشق سوپخوري
هویج………………………….. 1 عدد
روغن جهت سرخ كردن……………………………… به مقدار لازم
- بهتر است از روغن کنجد استفاده کنیم
پودر نان تست برای تزیین………………………. 2 عدد
طرز تهیه:
سینه مرغ را شسته و از ضخامت آن را طوری ببرید که به صورت یک ورقهی کامل در بیاید،
سپس گشنیز یا جعفری خرد شده را با سیر مخلوط كنيد.
روی مرغ را یک قاشق غذاخوری خردل بماليد، سبزیجات را روی آن ریخته و یک عدد هویج درسته در وسط آن بگذاريد.
سینه مرغ را بپیچد و با خلال دندان سر و ته آن را ببنديد و در روغن داغ شده سرخ کنید.
پس از اينكه اطراف رولت را سرخ کردید، خامه و شیر را اضافه كرده و نمک و فلفل غذا را اندازه كنيد. در ظرف را ببنديد تا 2 دقیقه بپزد.
در آخر به رولت آبلیمو اضافه کنید.
برای تزیین غذا نان را به صورت گرد درآورده به آن سیر و جعفری زده و به سرعت روغن داغ سرخ کنید و با هویج که بهصورت رشته ای بریده شده تزیین كنيد.
/انتهای متن/