سرویس فرهنگی به دخت/
مواد لازم:
آلبالو: 1 کيلو
شکر: 2 کيلو
طرز تهيه:
شربت آلبالو را اگر با آلبالوي اول فصل که هنوز خيلي رسيده نيست، درست کنيم رنگ آن سرخ تند مي شود و مزه اش قدري ترش خواهد بود.
با آلبالوي رسيده، رنگ شربت آلبالويي پخته و ترشي آن کمتر خواهد بود.
حتی می توان دم آلبالو را نگيريم در این صورت شربت ما عطر دم آلبالو را جذب مي کند ولي پس از چند ماه رنگ آن به رنگ چاي مايل مي شود.
روش اول:
آلبالو را بشوييد و دم و هسته آن را بگيريد.
نيمي از شکر را روي آلبالو بپاشيد.
هم بزنيد و بگذاريد یک شب بماند.
اول صبح 1 ليتر آب را گرم کنيد و همين که به جوش آمد آتش را خاموش کنيد تا از جوش بيفتد، سپس برداريد و روي آلبالو بريزيد.
نزديک ظهر شربت را از پارچه و صافي بگذرانيد و تفاله را فشار دهيد تا آب آن گرفته شود. آن گاه شربت را بگذاريد ته نشين شود.
سپس شربت صافشده آن را در قابلمه لعابي بريزيد و نيمه دوم شکر را اضافه کنيد و روي آتش ملايم به جوش بياوريد و بگذاريد چند جوش بزند.
روش دوم:
شکر را در آب بريزيد و بگذاريد چند جوش بزند، اگر لازم باشد صاف کنيد.
آلبالو را دم بگيريد، بشوييد، در يک کيسه ململ (پارچه نخی نازک مانند حریر) ببنديد و بگذاريد در شربت چند جوش بزند.
وقتي که شربت به اندازه دلخواه رنگ و مزه گرفت. کيسه آلبالو را از قابلمه بيرون بياوريد.
به شربت آلبالو غالباً وانيل مي زنند ولي بهتر است، اول شربت را بدون وانيل درست کنيد و يک ليوان آن را با آب و يخ بنوشيد، اگر عطر خود آلبالو به نظرتان کافي نيامد وانيل به آن اضافه کنيد.
از آلبالوي باقي مانده در شربت آلبالو مي توانيد مرباي آلبالو درست کنيد.
گروه هنر و زندگی به دخت/ انتهای متن/