تعاون و رفاه اجتماعی
رشته “علوم اجتماعی” درشمار رشته های مهم در علوم انسانی است که مفهوم وسیعی دارد و به گرایشهای متفاوتی تقسیم شده است. پیش از این در مورد گرایش های پژوهشگری اجتماعی و برنامه ریزی اجتماعی گفتیم. این بار به گرایش تعاون و رفاه اجتماعی می پردازیم:
سرويس اجتماعي به دخت/
محتوای دروس گرایش تعاون و رفاه اجتماعی را اقتصاد، جامعهشناسی، مردمشناسی، امور مالی، حسابداری، مدیریت و تعاون و كاركرد تعاون تشكیل میدهد و هدف آن تربیت كارشناسانی است كه بتوانند به یاری تشكلهای انسانی عامل توزیع عادلانه ثروت و قدرت در جامعه گردند. در گرایش تعاون و رفاه اجتماعی هرآنچه مربوط به تعاونی باشد، مورد بحث و بررسی قرار میگیرد كه از آن جمله میتوان به انواع تعاونیها، چگونگی تأسیس و مدیریت آنها و فوایدی كه تعاونیها برای جامعه دارند، اشاره كرد.
تواناییهای لازم
گرایش تعاون و رفاه اجتماعی به عنوان یك میان رشته از واحدهای گوناگون درسی استفاده میكند كه میتوان این دروس متنوع را در دو درس پایه و اصلی اقتصاد و جامعهشناسی خلاصه كرد در نتیجه دانشجویی كه پایه ریاضی قوی داشته باشد، میتواند در تعدادی از دروس مهم این رشته مثل امور مالی، اقتصاد و حسابداری موفق گردد و اگر به علوم اجتماعی علاقهمند باشد میتواند در دروسی مثل جامعهشناسی یا مردمشناسی توفیق یابد. علاوه بر آمادگی در دروس فوق دانشجوی این رشته باید به تعاون علاقهمند بوده و روحیه همكاری و همیاری با دیگران را داشته باشد. چون در این رشته دانشجو باید بتواند ارتباطی نزدیك با دیگران ایجاد كند.
موقعیت شغلی در ایران
فارغالتحصیلان این گرایش میتوانند در شاخهها و واحدهای مختلف وزارتخانه تعاون كار كنند. همچنین میتوانند در تعاونیهای شركتها و وزارتخانههای مختلف اعم از تعاونیهای تولیدی، مصرف و مسكن به عنوان مدیر و برنامهریز مشغول به كار شوند. با این كه فارغالتحصیلان این گرایش میتوانند در بسیاری از وزارتخانهها و شركتهای خصوصی و دولتی مفید باشند، اما متأسفانه بازار كار این گرایش محدود است؛ چون در جامعه ما به مدیریت علمی تعاونیها اهمیت نداده و در كل تعاونیها حضوری فعال در جامعه ندارند.
دروس مشترك با گرایشهای دیگرعلوم اجتماعی
نظریههای جامعهشناسی، روش تحقیق، جامعهشناسی در ادبیات فارسی، روش تحقیق علمی، جامعهشناسی جنگ و نیروهای نظامی، بررسی مسائل اجتماعی ایران، جامعهشناسی انقلابها، مبانی جامعهشناسی، مبانی جمعیتشناسی، مبانی روانشناسی، ریاضیات پایه، مبانی فلسفه، مبانی مردمشناسی، مبانی تاریخ اجتماعی ایران، اصول علم سیاست، آمار مقدماتی، روشهای مقدماتی تحلیل جمعیت، اصول علم اقتصاد، آمار در علوماجتماعی، تاریخ تفكر اجتماعی در اسلام، روانشناسی اجتماعی، زبان خارجه تخصصی، انسان از دیدگاه اسلام و سایر مكاتب
دروس تخصصی گرایش تعاون و رفاه اجتماعی
اصول و اندیشههای تعاونی، سیر تحول تعاونی در ایران و جهان، اصول آموزش و ترویج تعاونی، انواع و كاركرد تعاونیها، سازماندهی و مدیریت در تعاونیها، زمینهها و شیوههای همیاری در جوامع شهری و روستائی، اقتصاد خرد و كلان، حقوق تجارت، حقوق تعاون (تهیه اساسنامه و آئیننامه)، اصول حسابداری، امور مالی تعاونیها، سمینار مسائل تعاونی، تأمین و رفاه اجتماعی، كارورزی.
/انتهاي متن/