هنوز اهدای خون در میان بانوان نهادینه نشده است
مدیر کل روابط عمومی سازمان انتقال خون از مردم کشورمان که اهدای خون را به عنوان یک فرهنگ اسلامی پذیرفتهاند خواست در تقویم روزانه و سالیانه خود دو روز را به عنوان روز اهدای خون قرار دهند، چرا که هر فرد مذکر سالم در سال میتواند چهار بار و هر یک از بانوان نیز سه بار خون اهدا کند اگر چه هنوز در ایران اهدای خون در میان بانوان نهادینه نشده است.
سرویس خبر به دخت/
حاجی بیگی، مدیر کل روابط عمومی سازمان انتقال خون ایران در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) با اشاره به اینکه اهدای خون از دوران دفاع مقدس در میان مردم کشورمان نهادینه شده است، افزود: با توجه به فرهنگ اسلامی و نهادینه شدن فرهنگ اهدای خون هیچ مشکلی برای تامین خون در این زمینه وجود ندارد و تنها باید برای فرهنگ سازی اهدای خون در میان جوانان و نوجوانان برنامه ریزی شود.
وی با اشاره به اینکه اهدای خون بهترین عیدی به بیماران نیازمند به خون و فرآوردههای خونی است، افزود: هر سال با آغاز تعطیلات نوروز، مشکل کاهش اهدای خون از یک سو و افزایش نیاز مراکز درمان و اورژانسها به خون و فرآوردههای خونی از سوی دیگر پیش میآید که امیدوار هستیم با ورود به سال جدید مردم شریف، نوع دوست و ایثارگر کشور با اهدای خون بهترین عیدی را به بیماران نیازمند در مراکز درمانی بدهند.
حاجی بیگی با اشاره به اینکه ایران در سال گذشته رتبه نخست داوطلبان اهدای خون در منطقه را داشته است، گفت: از سال آینده در عرصه فرآوردههای خون نیز باید به خودکفایی برسیم که این امر نیازمند افزایش مراکز انتقال خون و نیروی انسانی به ویژه در کلان شهر تهران که بیشترین نیاز به خون و فرآوردههای خونی را در کشور دارد، است.
وی ادامه داد: تهران با ۱۷۰ بیمارستان و تعداد زیاد تختهای بیمارستانی، افزایش مراکز آنکولوژی، پیشرفتهای علمی پزشکی که موجب تشخیص به هنگام بیماریها و مراجعه بیماران دیگر شهرستانها و استانها به دلیل تمرکز مراکز معتبر و پیشرفته در تهران شده است و بیشترین نیاز به منابع خونی و فرآوردههای آن را به خود اختصاص داده است.
حاجی بیگی تصریح کرد: نزدیک به ۶۰ درصد از بیماران تختهای بیمارستانی تهران، شهرستانی هستند و تهران روزانه نزدیک به سه هزار واحد فرآورده خونی مصرف میکند به طوری که سال گذشته نزدیک یک میلیون خون و فرآورده آن در بیمارستانهای تهران مصرف شده است.
حاجی بیگی از مردم کشورمان که اهدای خون را به عنوان یک فرهنگ اسلامی پذیرفتهاند خواست در تقویم روزانه و سالیانه خود دو روز را به عنوان روز اهدای خون قرار دهند چرا که هر فرد مذکر سالم در سال میتواند چهار بار و هر یک از بانوان نیز سه بار خون اهدا کند اگر چه هنوز در ایران اهدای خون در میان بانوان نهادینه نشده است.
وی افزود: در تهران پنج درصد خانمها و ۹۵ درصد آقایان خون اهدا میکنند ولی در استانهایی چون لرستان، ایلام، کردستان و آذربایجان که بانوان نسبت به دیگر استانها خون بیشتری اهدا میکنند تا ۱۲ درصد ذخایر خونی را بانوان تامین میکنند و این امر نیازمند فرهنگ سازی بیشتر در کشور است.
حاجی بیگی با اشاره به شیوع ۱۰ درصدی گروههای خونی منفی در کشور، گفت: با توجه به اینکه تعداد کمی از مردم این نوع گروههای خونی را دارند در اغلب موارد برای تهیه منابع و ذخایر خونی در این موارد با مشکلاتی مواجه میشویم که باید دارندگان این نوع گروههای خونی همنوعان خود را از یاد نبرند و در صورتی که توان و امکان آن را دارند نسبت به این عمل خداپسندانه مبادرت کنند.
وی تاکید کرد: روزانه در هزار مورد اهدا کننده سه یا چهار اهدا کننده منفی داریم گروههای منفی باید تشویق شوند که خون دهند.
حاجی بیگی در پایان گفت: در ایام عید مراکز ما در تهران باز هستند انتقال خون در استان تهران و کشور هیچگاه تعطیل نیست و حتی در تاسوعا، عاشورا و ماه رمضان نیز باز است و تعداد شیفتها افزایش مییابد و مراکز انتقال خون از مراکزی است که به طور دائم فعال است.
منبع:زنان پرس/انتهای متن/