سرویس فرهنگی به دخت/
مواد لازم:
آرد نخودچي (گل) 500 گرم
پودر شكر 250 گرم
روغن جامد 250 گرم
پودر هل 1 قاشق غذاخوري
پودر پسته براي تزئين به ميزان لازم
طرز تهيه:
پودر شكر، پودر هل و روغن جامد را با همزن ميزنيم تا صاف و يكدست شود.
سپس آرد نخودچي را به آن افزوده و پس از آنكه آن را مخلوط كرديم، مواد را خوب ورز می دهیم و یا برای سهولت کار دو بار از چرخ گوشت رد ميكنيم تا خمير لطيفي به دست آيد.
در صورت امکان خمير را در كيسه نايلوني به مدت 24 ساعت در يخچال قرار ميدهيم تا استراحت كند.
خمير را حدود يك ساعت قبل از پخت، از يخچال بيرون آورده و يك بار آن را از چرخ گوشت رد ميكنيم. سپس خمير را با وردنه روي سطح صافي به قطر یک سانتیمتر پهن كرده و با قالب دلخواه آن را قالب ميزنيم و در سيني فر با فاصله از هم قرار ميدهيم.
سپس روي شيرينيها را با پودر پسته تزئين كرده و سپس به مدت 20 دقيقه با دماي 150 درجه سانتيگراد یا 300 درجه فارنهایت ميپزيم.
نكته 1: نانها بعد از پخت نبايد خيلي تغيير رنگ بدهند.
نكته 2: هنگام خارج كردن سيني از فر بايد توجه داشته باشيد كه سيني را با ضربه روي سطح ميز قرار ندهيد، چون شيرينيها از هم ميپاشند.
نكته 3: شيرينيها را بعد از مدت زمان 30 دقيقه، زماني كه كاملاً خنك شد از سيني فر خارج كنيد.
نكته 4: چون اين خمير نسبت به ساير خميرها خشكتر است و براي نرم كردن آن نميتوان از روغن اضافي استفاده كرد. پس به جاي ورز دادن خمير، آن را از چرخ گوشت رد ميكنيم.
نكته 5: مدت ماندگاري خمير خام اين شيريني 15 روز و مدت نگهداري شيريني پخته 30 روز است.
گروه هنر و زندگی به دخت/ انتهای متن/