سرویس فرهنگی به دخت/
مواد لازم:
شكر 1/2 ليوان
خلال بادام 1/2 ليوان
آب يا گلاب 1/2 ليوان
عسل 1 قاشق غذاخوری
روغن 2/1 قاشق غذاخوری
خرده پسته يا خلال پسته براي تزئين
زعفران آب كرده كمي
طرز تهيه:
آب(يا گلاب)، شكر، عسل و روغن را داخل ظرف ريخته، روي حرارت مي گذاريم تا جوش بيايد.
بعد خلال بادام را مي ريزيم و مي گذاريم تا طلايي شود.
دقت كنيد مواد را نبايد خيلي به هم زد، چون به روغن مي افتد.
بعد زعفران آب شده را مي ريزيم.
ظرف آب سردي كنار دستمان می گذاريم كمي از مواد برمي داريم و داخل آب مي ريزيم. اگر بعد از چند ثانيه مواد بسته شد و شكست، يعني مواد آماده است. اگر مواد داخل آب سرد خشك نشد يعني مواد هنوز حاضر نيست.
در صورت حاضر بودن مواد ،حرارت زير ظرف را كاملا كم كرده، به اندازه ای كه مواد فقط گرم بماند. از مواد داخل سيني در فاصلههای مناسب ريخته و روي آن را هم خلال پسته مي ريزيم.
در صورت تمايل مي توان به جاي خلال بادام از کنجد یا بادام و پسته پرك شده استفاده كرد.
نکته1: بهتر است ابتدا مواد اوليه خوب عمل بيايد ، بعد خلال بادام اضافه شود. مقدار بادام را می توان کمتر از اندازه استفاده کرد.
نکته2: کافی است در مرحله اول از مواد به صورت قطره ای در آب ريخته شود تا چنانچه به صورت منسجم در آب فرو رفت مواد آماده است. اما اگر در آب حل شد، بايد مواد روی حرارت تند و يکنواخت بجوشد.
نکته3: همچنين بهتر است از زعفران آب شده يا گلاب استفاده کرد.
نکته4: در پخت سوهان عسلی بايد دقت کرد که رنگ آن تيره نشود. چون از زمانی که مواد را از روی حرارت برداشته می شود تا زمانی که در سينی ريخته شود، گرمای خود مواد باعث تيره تر شدن آن می شود. بنابراين بهتر است ظرف را کاملاً از روی حرارت برداشت و با سرعت عمل مواد را به شکل دلخواه، فرم داد.
گروه هنر و زندگی به دخت/ انتهای متن/