هشدار برای یک آدامس خطرناک
مواد مخدر جدید در بستهبندي زيبا و با عکسهاي هنرپيشههاي هندي و پاکستانی به صورت آدامس، پاستيل و پودرهايي با طعم نعنا و خوشبو کننده دهان وارد کشور ميشود با ارزان ترین قيمت ممکن، فقط 50 تا 300 !
سرویس زنگ تفریح به دخت/
اکستازی با همه بدیهایش یک حسن داشت، آن هم اینکه وقتی اولین بار وارد کشور شد، آنقدر گران بود که هر کسی نمیتوانست بخردش، اما آدامسهای پان پراگ مواد کثیفی هستند که قیمت بهترین نوع شان هم به اندازه یک آب نبات چوبی نیست؛ 50 تا 300 تومان. علاوه بر این، با توجه به اینکه قاچاقچیان آن را به عنوان خوشبوکننده دهان یا آدامس و پاستیل خوشمزه وارد مرزهای شرقی کشور کردهاند، خیلی راحت میشود آن را از دستفروشیها و حتی دکههای روزنامه فروشی آن مناطق خرید؛ بنابراین خودتان میزان خطر آن را حدس بزنید.
این فقط یک مقدمه است
اگرچه پان پراگ خودش بدجوری اوضاع دهان و دندان و مغز را به هم میریزد، اما مهمترین هراسی که از این ماده وجود دارد، وابستگی است که این ماده به مخدرهای سنگین تر و قوی تر ایجاد میکند.پان همان کاری را میکند که اکس یا حتی سیگار دارند انجام میدهند؛ معرفی مصرف کننده به دنیای مخدرهای قوی تر اما میلیونها بار وحشتناک تر. دلیلش هم این است که اگر اکس و سیگار از دوران جوانی و نوجوانی افراد را آلوده میکنند، پان پراگ که به عنوان خوشبوکننده دهان یا آدامس با طعم نعنا وارد بازار شده، حتی کودکان دبستانی و خردسال را هم به حفره بزرگ اعتیاد میکشاند و آنها را به سمت وابستگی و اعتیاد به مواد مخدر قوی تر راهنمایی میکند.
مخدر پاکستانی
«پان» (paan) یا «پان پراگ»، یکی از مواد پرمصرف رایج در پاکستان ـ در کنار چاآلیا (chaalia)، گوتکا (gutkha) و نیسوار (niswar) است. شیوع مصرف این محصولات جویدنی ـ به ویژه چاآلیا و گوتکا ـ در بین جوانان پاکستانی به سرعت رو به افزایش است. این ماده در فرهنگ و سنت مردم هند به عنوان یک ماده خوشبوکننده و تمیزکننده دندان ها استفاده میشود.
استفاده از پان، ریشه در فرهنگ هندی دارد. هندی ها معمولا این ماده را به عنوان نشانهای از مهماننوازی برای مهمانان خود میآورند. علاوه بر این، به دانه درخت بتل در زبان اردو، سوپاری (supari) یا چاآلیا نیز گفته میشود که در مواردی توزیع پانپراگ با این اسامی نیز صورت میگیرد.
چهارمین روانگردان جهان
پان که در کشورهای اندونزی، مالزی، فیلیپین، چین، تایوان، کامبوج، ویتنام، لائوس، هند و پاکستان قرنهاست به عنوان یک ماده نشئگیآور و در عین حال خوشبوکننده دهان مصرف میشود، چهارمین ماده پرمصرف جهان پس از تنباکو، الکل و کافئین است که حداقل 10درصد جمعیت دنیا در کشورهای آسیای جنوب شرقی- به ویژه هند و پاکستان – این ماده را مصرف میکنند.
«پان پراگ» در بستهبندي زيبا و با عکسهاي هنرپيشههاي هندي و پاکستانی به صورت آدامس، پاستيل و پودرهايي با طعم نعنا و خوشبو کننده دهان وارد کشور ميشود. قيمت اين ماده مخدر الان در مشهد 50 تومان تا 300 تومان مي باشد.
دليلي که مصرفکنندگان «پان پراگ»ها را به سمت آن ميکشد، احساس گرمي، سرخوشي موقت، سبکي سر، گيجي و شادي کاذب است.
این ماده بسیار بسيار سرطان زا هم هست .
از اینجــــــــــــــــــــــــــــــا خبر رسمی را بخوانید./انتهای متن/