حلواهای رنگارنگ(4)

حتما خیلی ها دوست دارند در ایام محرم حلوا درست کنند. پس آشپزخانه ما با انواع حلواها در خدمت شماست.

سرویس هنر و زندگی به دخت/

حلوای گل سرخ

 مواد لازم:

روغن جامد یا مارگارین………………………………….300 گرم

آرد سفید معمولی…………………………………. 500 گرم

پودر شکر یا پودر قند …………………………………. 500 گرم

پودر گل سرخ الک شده………………………………….1 پیمانه = 50 گرم

پودر گردو یا بادام………………………………….1 پیمانه

عسل …………………………………. 150 گرم

گلاب…………………………………. نصف پیمانه

هل…………………………………. 1 قاشق چایخوری

پودر پسته…………………………………. به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا روغن را روی حرارت قرار داده تا روغن آب شود سپس آرد را اضافه کرده

حدود ده دقیقه تا یک ربع آرد را روی حرارت به همراه روغن تفت میدهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود البته حرارت بهتر است ملایم باشد تا آرد نسوزد و رنگ حلوا خیلی تیره نشود.

مواد را از روی حرارت برداشته و پودر شکر را کم کم اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم تا کاملا مخلوط شوند.

  • اگر موقع اضافه کردن پودر شکر، ظرف را از روی حرارت برنداشته باشیم خمیر، لطافت کمتری خواهد داشت.

پودر گردو، پودر گل سرخ، عسل، هل و گلاب را نیز اضافه کرده و مخلوط میکنیم.

وقتی همه مواد را با هم مخلوط کردیم خمیر سفتی به دست می آید برای اینکه خمیر منسجم شود حتما آن را داخل غذاساز میریزیم.

  • اگر دستگاه غذاساز در دسترس نباشد مواد را با دست آنقدر ورز میدهیم تا منسجم شوند.
  • اگر بخواهیم مواد را با دست ورز دهیم و داخل غذاساز نریزیم باید گلاب را به همراه بقیه مواد اضافه نکنیم و در حین ورز دادن، کم کم اضافه کنیم.

سپس خمیر حلوا را روی یک سطح به قطر یک سانت (به کمک وردنه)صاف پهن کرده و بعد با قالب مورد نظر آن را قالب زده در ظرف چیده و روی آن کمی پودر پسته بپاشید.

  • خمیر این حلوا اصلا نیازی به استراحت ندارد و همچنین نیازی به یخچال ندارد و وقتی خمیر آماده شد میتوانید به راحتی آن را قالب بزنید.
  • اگر از قالب های کوچک شیرینی نخودچی استفاده کنید، با این مقدار مواد حدود 100 حلوا آماده می شود
  •  این حلوا ماندگاری خیلی زیادی دارد و میتوان در دمای محیط یا حتی داخل فریزر هم نگهداری کرد اما باید دقت کنیم که داخل ظرف در بسته نگهداری کنیم.
  •  از پودر بادام یا گردو هر کدام که خواستید میتوانید استفاده کنید فقط ممکن است در رنگ حلوا تفاوت داشته باشد.
  •  گل سرخ حتما باید پودر شده و الک شده باشد.
  •  کره حلوا را خیلی سفت میکند پس بهتر است از کره استفاده نکنیم و از روغن جامد و یا مارگارین استفاده کنیم.

حلوای سه رنگ

 

مواد لازم

آرد گندم …………………………………. نيم کيلو گرم

پودر شکر…………………………………. نيم کيلو گرم

روغن جامد………………………………….325 گرم

آب………………………………….يک ليوان

هل کوبيده…………………………………. نصف قاشق سوپخوري

زعفران…………………………………. نصف قاشق چايخوري (حل در نصف ليوان آبجوش)

کاکائو………………………………….5/1 قاشق سوپخوري

شکر…………………………………. 5/1 قاشق سوپخوري

خلال بادام و خلال پسته جهت تزئين…………………………………. به مقدار کافي

نايلون تميز…………………………………. يک قطعه

طرز تهيه:

آرد را در حدي که خامی آن گرفته شود و کمی کرم رنگ شود بدون روغن تفت دهید

 ظرف را از روي حرارت برداشته و سپس آرد را الک کنيد.

مجددا ظرف آرد را روي حرارت بگذاريد و روغن را اضافه کنید و خوب مخلوط کنيد.

شکر و يک ليوان آبجوش را مخلوط کنيد و به حلوا بيفزائيد، پس از مخلوط کردن از روي حرارت برداريد، حلوا را هم بزنيد تا خودش را بگيرد.

سپس آنرا به سه قسمت مساوي تقسيم نموده و به طريق زير عمل کنيد، يک قسمت را با زعفران آبکرده و قسمت دوم را با محلول شکر و کاکائو که در نيم ليوان آب جوش حل شده، خوب مخلوط کنيد

و قسمت سوم را نيز به همان رنگ کرم روشن باقي بگذاريد و با کمي پودر هل مخلوط کنيد.

سطح يک سيني بزرگ و مسطح را کمي چرب کنيد و حلواي ساده را در سيني بريزيد و بصورت يکنواخت پهن کنيد و حلواي کاکائو را روي يک قطعه نايلون مانند قسمت اول پهن کنيد و سپس با دقت اين حلوا را روي حلواي ساده برگردانيد.

حلواي زعفراني را هم روي نايلون باز کنيد و روي حلواي کاکائو قرار دهيد.

 سپس روي آنرا با خلال پسته و بادام تزئين کرده و بگذاريد تا خنک شود.

 پس ازخنک شدن، حلوا را به شکل لوزي برش بزنيد و سرو کنيد.

 /انتهای متن/