حلواهای رنگارنگ(2)

حتما خیلی ها دوست دارند در ایام تاسوعا و عاشورا حلوا درست کنند. پس آشپزخانه ما با انواع حلواها در خدمت شماست.

1

سرویس هنر و زندگی به دخت/

رولت حلوای قهوه



مواد لازم:

آرد …………………………………..  250 گرم

روغن مایع …………………………………..   200 گرم

کره  …………………………………..  100 گرم

شکر  …………………………………..  600 گرم

گلاب  …………………………………..  1 پیمانه

زعفران  …………………………………..  1 قاشق چایخوری

آب  …………………………………..  300 گرم

شکلات تخته ای  …………………………………..  200 گرم

نان میکادو  …………………………………..  به میزان لازم

پودر قهوه …………………………………..  2 قاشق سوپخوری

طرز تهیه:

آرد را 2 یا 3 بار الک می کنیم بعد بدون روغن تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و کرم رنگ شود بعد دوباره یک بار حتماً الک م یکنیم تا موقع اضافه کردن روغن به آن گلوله نشود.

شکر و آب را در ظرفی ریخته و روی حرارت می گذاریم تا شکر کاملاً در آب حل شود بعد زعفران دم کرده را اضافه می کنیم در آخر هم وقتی شربت در حال آماده شدن است گلاب اضافه می کنیم.

کره و روغن را با هم داخل ظرف روی حرارت می گذاریم آرد تفت داده شده را اضافه می کنیم.

آرد و روغن را کاملاً تفت می دهیم وقتی که کامل مخلوط و یکدست شدند حرارت را خاموش می کنیم و شربت را حتماً کم کم اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم.

  • اگر شربت را به یکباره اضافه کنیم نمی توانیم خوب مخلوط کنیم و حلوا خوب از آب در نمی آید.

در اینجا ممکن است مواد کمی شل باشد جای نگرانی نیست کمی که بماند و خنک شود سفت تر می شود.

  • چون در نان میکادو به عنوان رولت می خواهیم رول کنیم نیاز است این حلوا یا هر نوع حلوایی که می خواهیم استفاده کنیم به لحاظ غلظت شل تر از حد معموا باشد تا به راحتی روی نان کشیده شود.

شکلات تخته ای را به روش بن ماری با حرارت غیر مستقیم آب می کنیم وقتی شکلات آب شد پودر قهوه را اضافه می کنیم.

نان میکادو را روی نایلون فریزر یا کاغذ روغنی قرار بدهید .

داخل آب پاش گلاب یا آب می ریزیم و روی نان میکادو اسپری می کنیم تا کمی نرم تر شود.

 

مقداری از حلوا را روی نان بریزید و با پالت یا چاقوی پهن روی نان پخش کنید .ضخامت حلوا حدود ۳-۲میلیمتر باشد.

 

حلوا را کاملاً روی سطح نان پهن کرده و سپس رول می کنیم و داخل یخچال می گذاریم تا شکل بگیرد.

 

 

کاملاً پهن می کنیم و بعد رول می کنیم و داخل یخچال می گذاریم تا شکل بگیرد.

بعد از خنک شدن حلوا از مخلوط شکلات آب شده و کمی قهوه روی سطح رولت ریخته و روی آن را با پودر پسته و نارگیل تزئین کنید.

 

 

دوباره رولت را در یخچال قرار می دهیم و سپس با چاقوی اره ای برش می زنیم

  • حتما باید از چاقوی اره ای یا لیزری استفاده شود در غیر این صورت نان میکادو خرد می شود.

 

 

  • مقدار موادی که برای این حلوا گفته شد کاملاً مناسب است پس نیازی به کم و زیاد کردن آنها نیست اما در صورتی که بخواهید مقدار زیادی حلوا درست کنید همه مواد را با هم به یک اندازه تغییر دهید.
  • می توان به جای شکلات تخته ای و پودر قهوه از شکلات تخته ای با طعم قهوه استفاده کرد.
  • استفاده از آرد سفید شیرینی پزی در این مدل حلوا اشکالی ندارد.

حلوای عمانی

مواد لازم:

پودر زعفران  ……………………………………. نصف ق چ

پودر هل  ……………………………………  یک ق چ

گلاب  …………………………………… 2 ق س

آب سرد …………………………………… 8 پیمانه

شکر قهوه ای   ……………………………………100 گرم

شکر سفید  …………………………………… 300 گرم

آرد ذرت ……………………………………200 گرم

بادام هندی خرد شده ……………………………………. 70 گرم

پسته خرد شده در صورت دلخواه برای تزئین  …………………………………… 100 گرم

کره   …………………………………… 50 گرم

طرز تهیه:

ابتدا هل، زعفران و گلاب را با هم مخلوط می کنیم. البته باید از پودر زعفران برای این حلوا استفاده کنیم نه زعفران دم کرده.

آب سرد را داخل یک قابلمه ریخته و آرد ذرت را به آب اضافه می کنیم.

شکر قهوه ای و شکر سفید را نیز به مخلوط آب و آرد ذرت اضافه کرده و کاملا باهم مخلوط می کنیم تا مواد یکدست شود. وقتی مواد کاملا یکدست شد، ظرف را روی حرارت ملایم گذاشته و مرتب با همزن دستی هم می زنیم.

  • اگر قبل از اینکه کاملا مواد مخلوط شود روی حرارت بگذاریم، آرد گلوله می شود.
  • هرچه حرارت ملایم تر باشد حلوا یکدست تر و بهتر می شود

به مدت نیم ساعت تا 35 دقیقه مواد را روی حرارت هم می زنیم. تا مواد ته نگیرد و صاف شود.

وقتی مواد کمی غلیظ شد (به غلظت ماست) و خط همزن یا قاشقی که مواد را با آن مخلوط کردیم روی مواد ماند، موقع اضافه کردن مخلوط هل و گلاب و زعفران است.

مخلوط زعفران را نیز کاملا با مواد مخلوط کرده و سپس کره را اضافه می کنیم و کاملا مخلوط می کنیم.

بادام هندی را خرد کرده و به مخلوط اضافه می کنیم و هم می زنیم.

وقتی رد قاشق کاملا روی مواد ماند و به غلظت دلخواه رسید، مخلوط را از روی حرارت برداشته و در ظرف مورد نظر ریخته و روی آن را در صورت دلخواه با پودر پسته و بادام هندی تزئین می کنیم.

نکات:

  • غلظت و طرز تهیه مواد همانند مسقطی و فرنی می باشد.
  • در صورتی که بخواهیم مواد را برش بزنیم و تکه شده سرو کنیم، می گذاریم مواد غلیظ تر شود.
  • غلظت مواد بعد از سرد شدن خیلی بیشتر می شود و کاملا کش می آید.
  • اگر مواد غلیظ شد می توان در آخر که همچنان روی حرارت است 2-3 قاشق گلاب به آن اضافه کرد.
  • بعد از ریختن حلوا در ظرف نیازی به گذاشتن آن در یخچال نیست.
  • رنگ حلوا بستگی به نوع شکر قهوه ای استفاده شده در آن است.
  • شکر قهوه ای در دو نوع تیره و روشن در بازار موجود می باشد که به دلخواه خود می توان هریک را انتخاب کرد.
  • می توان از شکر قهوه ای استفاده نکرد و شکر سفید را جایگزین کرد، در این صورت رنگ حلوا بسیار روشن خواهد شد، البته شکر قهوه ای علاوه بر رنگ دارای عطر و مزه مطبوعی نیز می باشد.
  • کره موجود در حلوا باعث شفافیت حلوا می شود و ترک خوردن حلوا بعد از سرد شدن جلوگیری می کند.
  • باید این حلوا را تا زمانی که روی حرارت است و توی ظرف نهایی ریخته نشده، مدام هم بزنیم ، تا کاملا شفاف شود و رویه نبندد.
  • در صورت دلخواه می توان بادام هندی را نیز حذف کرد.
/انتهای متن/
نمایش نظرات (1)