نمایشگاه دائمی حجاب و عفاف در مصلای امام خمینی (ره) دایر شد/ غربت محصولات عفیفانه صدای تولیدکنندگان را درآورد
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور از تدوین سند برای ساماندهی مد و لباس توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبرداد و گفت: اصلیترین مشکلات حوزه محصولات عفاف و حجاب با اجراییشدن این سند از میان برداشته خواهد شد.
نمایشگاه دائمی عفاف و حجاب، پوشاک و لوازم خانگی ایرانی و اسلامی در مجموعه چهلسرای مصلای امام خمینی (ره) تهران دوشنبه هفته گذشته با حضور محسن منصوری استاندار تهران و دیگر مسئولان افتتاح شد.
افتتاح نمایشگاه دائمی برای حوزه حجاب و عفاف شاید خبر خوشایندی برای عدهای از مردم جامعه باشد اما این تنها یک روی سکه است؛ روی دیگر آن روایتهای برخی از تولیدکنندگانی است که این روزها زیر سایه گرانیها و کمبودها یکی پس از دیگری کار تولید محصولات حوزه حجاب و عفاف را کنار میگذارند و به تولید محصولات دیگر میپردازند. درد و دل تولیدکنندگان این حوزه همگی گویای این جمله است که (بازار محصولات حجاب و عفاف حال و هوای خوبی ندارد).
اسدالله سلیمانی مدیرعامل انجمن محصولات حجاب که سابقه بیش از 4 دهه تولیدکنندگی در حوزه حجاب را دارد در پاسخ به این سوال که چرا حجاب و عفاف وضعیت خوبی ندارد؟ میگوید: شاید همگان فکر کنند که متولی همه مشکلات حجاب، تولیدکنندگان هستند. یعنی مقصر اصلی بیحجابی و بدحجابی ما هستیم که با گرانکردن محصولاتمان سبب ایجاد تنش در حوزه فرهنگ و حجاب شدهایم در حالی که نوک پیکان این معضلات به سوی نهادهای فرهنگی، خانوادهها و غیره برمیگردد و زنجیره آخر در حلقه حجاب، متوجه تولیدکننده محصولات حجاب و عفاف میشود.
میتوانیم در تهیه چادر خودکفا شویم
او گرانی و افزایش هزینهها را عامل اصلی ناکوکشدن چرخه تولید در این حوزه میدان میگوید: بانوان این سرزمین به سبب گرانی محصولات حجاب به مشکل خوردهاند و تولیدکنندگان این محصولات که در کنار کار فرهنگی خویش، چرخ اقتصاد و اشتغال کشور را میگردانند نیز در مشکلات غوطهورند و باید برایشان کاری کرد. محصولات حجاب جزو لاینفک جامعه ایرانی است و هیچگاه از زندگی زنان جدا نمیشود. مشکلی که پیش میآید این است که بخشی از جامعه زنان توان خرید محصولات نو و جدید را از دست میدهند و این کاهش تقاضا به کاهش عرضه و در نتیجه ضربه به بازار تولید محصولات حجاب منجر میشود.
سلیمانی از افزایش 11 برابری هزینهها گلایه میکند و میگوید: بانوی محجبه ایرانی باید برای تأمین چادرش 11 برابر نسبت به سال گذشته هزینه کند. شاید برخی بگویند این گرانیها فقط در حوزه محصولات حجاب و عفاف نیست بلکه قیمت مثلاً مانتو نیز گران شده است. این سخن کاملاً صحیح است اما یک فرد چادری علاوه بر چادر باید مانتو هم بخرد و هزینهها برای او به نسبت فرد مانتویی چند برابر خواهد بود.
محصولی بدون حمایت
اتکای بخش عمده بازار محصولات حجاب به واردات، چالش اصلی این بازار است. به طوریکه سلیمانی میگوید: 10 درصد از مصرف چادر در کشور در داخل تولید میشود و 90 درصد دیگر سهمی است که به کالاهای وارداتی میرسد. بیشتر محصولات لباس در همه شکلها به خصوص چادر، جزو اقلام فرهنگی تعریف میشوند، اما متأسفانه حمایت مالی از این محصولات وجود ندارد و همین هم دلیلی است بر اینکه تولیدات از خارج از کشور وارد بازار ایران شود .میلیاردها تومان وام برای کارهای غیرمولّد پرداخت میشود اما تولیدکننده برای 50 میلیون وام باید از هزار پیچ و خم عبور کند تا شاید وام به او تعلق گیرد. وقتی که رئیس اتاق اصناف تهران در جلسه عمومی میگوید چادر بحران نیست، (تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل).
مدیرعامل انجمن محصولات حجاب معتقد است که حوزه حجاب و عفاف باید اتحادیه مستقل داشته باشند و در این زمینه میگوید: دهها اتحادیه پوشاک در سطح کشور وجود دارد اما مقوله حجاب، اتحادیه ندارد. وقتی در کشور برای فروش شلوارهای زاپدار و تیشرتهای برند خارجی فروشگاه داریم اما برای فروش محصولات حجاب و عفاف نداریم دیگر چیزی برای گفتن نمیماند.
“سید مجید امامی” دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در جریان بازدید از نمایشگاه دائمی حجاب و عفاف چند دقیقهای را با خبرنگار تسنیم همراه شد و به سوالات مطرحشده در این حوزه پاسخ داد.
تدوین سند برای ساماندهی مد و لباس
او در پاسخ به این سوال که چه تمهیداتی برای بهبود وضعیت حجاب و تولید محصولات عفیفانه در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: اگر میخواهیم در حوزه حجاب و عفاف کار کنیم و اگر دلمان میسوزد مشکلات پوشش و بیحجابی در جامعه برطرف شود اولین اقدام قبل از اقدامات سلبی این است که بازار را مملو کنیم از محصولاتی که از اصالت، جذابیت و زیبایی لازم برخوردار باشند.
امامی به بخشی از مشکلات حوزه حجاب و عفاف اشاره کرد و گفت: مشکلات زیادی در حوزه واردات، تولید، قاچاق و طراحی وجود دارد که این مشکلات بر اساس مصوبه اخیر حجاب و عفاف شورای عالی انقلاب فرهنگی قابل حل است. یک سند و برنامهعمل برای ساماندهی مد و لباس به سفارش شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آماده شده است که در صدد تصویب ستاد ساماندهی مهندسی فرهنگی کشور قرار گرفته است. در این برنامه، تمامی مشکلات حوزه طراحی و مد و سبک پوشش فشن ایرانی اسلامی مورد توجه قرار گرفته است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه مرجعیت در مد و لباس با هدف رسیدن به پوشش محجب و عفیفانه در جهان اسلام اولویت تدوین این سند است، گفت: اگر مردم، اتحادیهها و مجامع صنفی متولی ساماندهی حجاب جامعه باشند این مشکل از میان برداشته خواهد شد.
نمایشگاه عفاف و حجاب و جهیزیه ایرانی در مجموعه چهلسرا واقع در ضلع جنوبی مصلای امام خمینی(ره) همه روزه از ساعت 11 تا 21 میزبان بازدیدکنندگان است.
انتهای متن/ منبع: خبرگزاری تسنیم