نمایندگان زن شهرستانی که برای اولین بار به مجلس رفتند
در مجلس نهم هم مانند مجلس هشتم با کاهش چشمگیر نمایندگان زن مواجه بودیم. در این دوره تنها ۹ نفر از ۲۸۸ نماینده ی حاضر در مجلس از زنان بودند که بخشی از آنها برای اولین بار از چند شهرستان راهی مجلس شدند.
در دوره ی نهم مجلس این نمایندگان زن به مجلس راه یافتند:
مهناز بهمنی متولد 1349 از سراب، شهلا میرگلو بیات متولد 1343 از ساوه و زرندیه، نیره اخوان بیطرف متولد 1335 از اصفهان، حلیمه عالی متولد 1349 از زابل و زهک، سکینه عمرانی متولد 1351 از سمیرم.
این نمایندگان هم از تهران وارد مجلس شدند:
فاطمه آلیا، لاله افتخاری، زهره الهیان، فاطمه رهبر که پیش از این هم در مجلس حضور داشتند و زهره طبیب زاده نوری متولد 1339 که در این دوره برای اولین بار از سوی مردم پایتخت موفق به حضور در صحن سبز پارلمان شد.
از 9 نماینده حاضر در مجلس نهم چهارتن در دوره های قبلی مجلس در کسوت نمایندگی حضور داشتند وبه زندگی و عملکرد آنها پرداخته شده است.
و اما زندگی نامه و عملکرد نمایندگان تازه وارد به مجلس نهم که مجلسی اصول گرا محسوب می شد:
مهناز بهمنی
مهناز بهمنی متولد تبریز و پدرش یکی از افسران نیروی هوایی بود که در اوایل جنگ تحمیلی ایران و عراق در پایگاه شکاری تبریز به درجه رفیع شهادت نایل آمد.
مهناز تحصیلات ابتدایی را تا سال چهارم در تبریز سپری کرد. پس از شهادت پدرش ، به اتفاق سایر اعضای خانواده به شهرستان سراب نقل مکان کرد و در سال 1368 موفق به اخذ دیپلم شد . وی در سال 1369به استخدام آموزش و پرورش سراب در آمد و به عنوان معلم در این شهر به تدریس مشغول شد.
بهمنی ضمن تدریس در آموزش وپرورش به تحصیلات خود نیز ادامه داد و در سال 1374از دانشگاه سراب در رشته ی علوم تربیتی فارغ التحصیل شد . پس از آن به تکمیل تحصیلات خود پرداخت و بعد از اخذ دانشنامه ی فوق لیسانس مدیریت در سال 1386، در دوره دکترای دانشگاه خوارزمی در رشته ی جغرافیا و مدیریت برنامه ریزی شهری پذیرفته شد. او تا ابتدای خرداد سال 1391 در آموزش و پرورش سراب به تدریج سمت هایی چون دبیری، مدیریت دبیرستان و مدیریت پیش دانشگاهی را احرازنمود.
دکتر بهمنی در اسفند 1390 در انتخابات نهمین دوره قانون گذاری به عنوان کاندیدای مستقل شرکت کرد و موفق شد با کسب آرا از حوزه ی انتخابیه ی سراب و مهربان به نمایندگی مجلس شورای اسلامی انتخاب شود. وی پس از ورود به مجلس به عضویت در کمیسیون اقتصادی در آمد .
این موارد دیگر سمت های او در مجلس بود:
عضو ناظر برشرکت سرمایه گذاری بانک ها ، عضو ناظر مجلس بر سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان وتولید کنندگان، عضو دوستی ژاپن ، فیلیپین وکره شمالی ، عضو فراکسیون های زنان ، ایثارگران ، معلولین ، محیط زیست، روستاییان و فراکسیون رسانه، عضو وسخنگوی فراکسیون فرزندان شاهد و سخنگوی مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی.
از جمله طرح ها ولوایحی که دکتر بهمنی در دو سال اول مجلس نهم در تصویب آنها نقش داشت، عبارت است از:
قانون حمایت از خانواده، قانون مالیات های مستقیم ، قانون تعیین تکلیف تامین اجتماعی اشخاصی که ده سال و کمتر حق بیمه پرداخت کرده اند، قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بد سرپرست، طرح ساماندهی و توسعه سازمان فنی وحرفه ای کشور، طرح رتبه بندی معلمان ، اصلاح قانون تنظیم خانواده و جمعیت و افزایش مرخصی زایمان از 6 ماه به 9 ماه، قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تکمیلی تخصصی ، طرح الزام دانشگاه ها، مراکز و موسسات آموزش عالی به پذیرش دانشجویان دختر در محل سکونت آنها، طرح تخصیص اعتبارات ویژه برای ازدواج جوانان ولایحه گذرنامه.
همچنین از اقدامات مهم وی برای حوزه ی انتخابیه ی سراب این موارد بود:
تخصیص اعتبار 50 میلیارد تومانی به استان آذربایجان شرقی در سفرهای استانی هیئت دولت، شروع عملیات خطوط انتقال آب از سد تاجیار،اخذ مجوز و تاسیس دانشکده علوم پزشکی سراسری سراب با پنج رشته، افزایش رشته های تحصیلی دانشگاه آزاد سراب به 29 رشته در مقاطع دکترا ، کارشناسی ارشد و کارشناسی ، تسریع در تجهیز و آماده سازی بیمارستان 160تختخوابی سراب، تخصیص اعتبار لازم جهت احداث در مانگاه جدید باخدمات شبانه روزی در محل قدیم شهر مهربان، ایجاد و افتتاح تامین اجتماعی بخش مهربان، جذب اعتبار و شروع عملیات تخریب وبازسازی مرکز بهداشتی و درمانی شبانه روزی مهربا با مساحت 1200 متر مربع، تبدیل بیمارستان امام خمینی(ره) سراب به مرکز آموزشی ودرمانی، اخذ 68 میلیارد تومان اعتبار در سال 91 به منظور فعال سازی کارخانه تولید آلومینا، تخصیص 500میلیون ریال جهت خرید تجهیزات پزشکی مرکز بهداشتی و درمانی شبانه روزی شربیان، اخذ بیش از 11 میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای طرح های مرغداری ، گاوداری و صنایع تبدیلی، تاسیس و راه اندازی دانشکده کشاورزی سراب، کلنگ زنی پست انتقال برق صنعتی 230کیلو ولت شهرستان سراب ، تخصیص2 میلیارد تومان جهت گاز رسانی به روستاها و گازرسانی به 20 روستای فاقد گاز ، تخصیص مبلغ 33 میلیارد ریال اعتبار جهت مطالعات راه آهن بستان اباد-سراب- اردبیل، تخصیص 217 میلیارد تومان اعتبار در بودجه سال 1392 برای احداث راه آهن بستان آباد- سراب، اخذ اعتبار ویژه احداث پل آلان-براغوش و توسعه شبکه آب و فاضلاب منطقه.
شهلا میرگلو بیات
شهلا میرگلو بیات پس از اتمام تحصیلات متوسطه و اخذ دیپلم علوم تجربی در سال 1361 در مدارس جنوب تهران به تدریس دروس فیزیک و مشغول شد .او در کنکور 1363 با کسب رتبه ممتاز در دانشگاه علوم پزشکی ایران پذیرفته شد و در رشته ی پزشکی عمومی به تحصیل پرداخت . وی پس از فارغ التحصیلی در سال 1371 ازدواج کرد سپس در همان سال به دانشگاه علوم پزشکی بوعلی همدان راه یافت و بعد از چهار سال تحصیل در رشته ی جراحی زنان و زایمان در سال 1375 با کسب رتبه ی ممتاز(A) موفق به دریافت بورد تخصصی زنان شد.
دکتر شهلا میر گلوی بیات پس از اخذ درجه ی تخصص علی رغم امکان طبابت در بیمارستان های خوب تهران ، به دلیل علاقه به سرزمین آباء واجدادی خود به شهرستان ساوه رفت وضمن تاسیس مطب شخصی خود ، در بیمارستان 17 شهریور ساوه به عنوان پزشک به خدمت مشغول شد. او در سال 1376 به سمت رئیس بیمارستان 17 شهریور منصوب شد و حدود هشت سال در این سمت باقی ماند. وی در طی این سال ها ، دوبار به عنوان پزشک نمونه انتخاب شد. از دیگر سمت های او عبارت است از:
عضو هیئت مدیره اداره نظام پزشکی ساوه (1386-1376)، رئیس هیئت بدوی و دادیار انتظامی نظام پزشکی ساوه (1381-1376)، مدرس دانشکده پرستاری دانشگاه آزاد ساوه ،ریاست بیمارستان ساوه(1390-1388) وعضو هیئت علوم پزشکی اراک(1392-1391).
دکتر شهلا میر گلوی بیات در سال 1382 با شرکت در انتخابات هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی پا به عرصه ی سیاست گذاشت، اما در این دوره و همچنین در انتخابات هشتمین دوره ی قانون گذاری (1387) با کسب رتبه ی دوم از راهیابی به مجلس بازماند. وی در سال 1390 برای سومین بار ، در انتخابات نهمین دوره ی قانونگذاری کاندید شد و این بار موفق شد با کسب آرا به عنوان نماینده ی ساوه و زرندیه انتخاب وبه مجلس شورای اسلامی راه یابد. او پس از ورود به مجلس به عضویت کمیسیون بهداشت و درمان درآمد.
از دیگر سمت های او در مجلس عبارت است از :
نائب رئیس فراکسیون زنان ، دبیر فراکسیون نخبگان مجلس ، عضو فراکسیون رهروان ولایت، موسس و رئیس هیئت مدیره مجمع خیرین سلامت ساوه، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران وناظر شورای اشتغال استان مرکزی.
از جمله طرح ها ولوایحی که دکتر میر گلوی بیات در تصویب آنها نقش داشت، اینها بود:
قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده، طرح امکان بهره مندی زنان از حقوق مستمری همسر متوفی شان در صورت ازدواج مجدد، طرح اصلاح قوانین مربوط به نخبگان وتوجه ویژه به آنها، قانون حمایت خانواده، قانون تعیین تکلیف تامین اجتماعی اشخاصی که ده سال و کمتر حق بیمه پرداخت کرده اند، قانون حمایت از کودکان ونوجوانان بی سرپرست وبدسرپرست،طرح ساماندهی و توسعه سازمان فنی وحرفه ای کشور، اصلاح قانون تنظیم خانواده و جمعیت و افزایش مرخصی از 6 ماه به 9 ماه، قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تکمیلی تخصصی ، طرح الزام دانشگاه ها، مراکز و موسسات آموزش عالی به پذیرش دانشجویان دختر در محل سکونت آنها، طرح تخصیص اعتبارات ویژه برای ازدواج جوانان ولایحه گذرنامه.
همچنین از مهم ترین اقدامات وفعالیت های وی در حوزه انتخابیه ساوه و زرندیه تا اواسط مجلس نهم، به موارد ذیل می توان اشاره کرد:
اخذ مجوز ریل راه آهن قزوین، بویین زهرا، ساوه و قم ، اخذ مجوز برای تعریض جاده ساوه و زرندیه، اجرای پروژه کنار گذر ساوه، تعریض جاده خوشک رود به مامونیه، پل غیر هم سطح جاده خرقان وجاده بویین زهرا، تعریض جاده غرق آباد به نوبران، برخوردار نمودن 22 منطقه حاشیه شهر ساوه از خدمات شهری، تامین منابع مالی وتسریع در تکمیل وراه اندازی بیمارستان 32 تختخوابی حضرت رضا(س) در مامونیه، تکمیل تصفیه خانه آب شرب وتصفیه خانه فاضلاب ، نصب دستگاه آب شیرین کن، پیگیری جدی اجرای پروژه انتقال آب شیرین ازسد کوچعلی به ساوه، اخذ ردیف بودجه ای مستقل برای دانشکده علوم پزشکی ساوه وافزایش رشته های آن از یک به 9 رشته ، احداث اورژانس مستقل با زیربنای 2000متر مربع در بیمارستان مدرس با کمک خیرین ، اخذ مجوز تاسیس اداره هلال احمر در شهرستان زرندیه و احداث انبار امدادی هلال احمر در شهر ستانهای ساوه ، طرح محاسبه تعرفه برق شهرستانهای زرندیه و ساوه براساس تعرفه مناطق گرمسیری، تامین اعتبار گاز رسانی ، آب شرب و آسفالت روستاها ، تعمیر و تجهیز و تکمیل سالن های ورزشی، تکمیل زیر ساخت های شهرک ساوه در 1200 هکتار و تکمیل مجتمع فرهنگی و برخی از واحدهای آموزشی شهرستان زرندیه.
دکتر شهلا میر گلوی بیات آشنا به زبان انگلیسی و مسلط یه زبان ترکی می باشد . وی دارای یک فرزند می باشد.
حلیمه عالی
حلیمه عالی از طایفه ی بامری های سیستان و خواهر شهید حسین عالی می باشد . حلیمه پس از اخذ دیپلم تجربی ، در سال 1367 به دانشگاه علوم پزشکی بابل راه یافت و در سال 1374 در رشته پزشکی عمومی فارغ التحصیل شد. سپس بلافاصله به تکمیل تحصیلات خود پرداخت و در سال 1377 به دریافت درجه ی دکترای تخصصی در رشته بیماری های داخلی نایل آمد. وی بعد از اخذ درجه ب تخصص به در خواست خود بیمارستان امام علی زابل به طبابت مشغول شد وبه عنوان تنها پزشک متخصص داخلی به تدریج سمت هایی چون ریاست بخش و مدیریت گروه بیماری های داخلی بیمارستان علوم پزشکی زابل ، عضو ثابت کمیسیون پزشکی سازمان تامین اجتماعی ، عضو کمیسیون پزشکی بهزیستی و عضویت در کمسیون پزشکی دانشگاه زابل را را احراز نمود. او به زبان انگلیسی تسلط دارد.
دکتر عالی علاوه بر طباطت دربیمارستان زابل در سال 1377 مطب شخصی خود را در آن شهر دایر کرد. او در سال های 1381، 1382، 1384 و1386 به عنوان پزشک نمونه زابل و در سال 1388 به عنوان پزشک نمونه کشور برگزیده شد. وی در سال 1390به عضویت هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زابل درآمد.
دکتر حلیمه عالی در سال 1391 به عنوان کاندیدای مستقل در انتخابات نهمین دوره قانونگذاری شرکت کرد و موفق شد با کسب آرا از حوزه، زهک و هیرمند به نمایندگی مجلس شورای اسلامی انتخاب شود.
او نخستین زنی است که از خطه سیستان وبلوچستان به مجلس راه یافته است وی پس از ورود به مجلس به عضویت کمیسیون بهداشت و درمان درآمد . از دیگر سمت های او در مجلس عبارت است از: دبیر فراکسیون زنان ، جوانان وخانواده، سخنگوی فراکسیون حمایت از معلولان ، عضو فراکسیون های فرهنگیان، دانشگاهیان و محیط زیست و رئیس کبدی بانوان در فراکسیون ورزش مجلس.
او همچنین از استیضاح کنندگان دکتر عباسی وزیر دولت دهم و دکتر رضا فرجی دانا وزیر علوم ،تحقیقات و فناوری دولت یازدهم به علت عدم تغییر و بهبود سیستم مدیریتی دانشگاه وافت شدید درجه علمی فرهنگی دانشگاه زابل از رتبه 3 به رتبه 126، بوده است.
از جمله طرح ها و لوایحی که دکتر حلیمه عالی در تصویب آنها نقش داشت ، عبارت است از:
قانون حمایت از خانواده، قانون تعیین تکلیف تامین اجتماعی اشخاصی که ده سال و کمتر حق بیمه پرداخت کرده اند، قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بد سرپرست، طرح تعیین تکلیف آموزشیاران حق التدریس، طرح ساماندهی و توسعه سازمان فنی وحرفه ای کشور، طرح رتبه بندی معلمان، اصلاح قانون تنظیم خانواده و جمعیت وافزایش مرخصی از 6 ماه به 9 ماه، قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تکمیلی تخصصی ، طرح الزام دانشگاه ها، مراکز و موسسات آموزش عالی به پذیرش دانشجویان دختر در محل سکونت آنها، طرح تخصیص اعتبارات ویژه برای ازدواج جوانان ، طرح تحقیق وتفحص از بنیاد شهید ولایحه گذرنامه.
همچنین از مهم ترین اقدامات او در حوزه ی انتخابیه زابل، زهک، هیرمند تا دی ماه 1393 به موارد ذیل می توان اشاره کرد:
خرید جدیدترین دستگاه MRI برای زابل ، راه اندازی شبکه دیجیتالی تلویزیون، ثبت جهانی شهر سوخته سیستان، اخذ مجوز اولین مرکز ناباروری در بخش دولتی برای دانشگاه علوم پزشکی زابل ، ساخت مرکز تشخیص درمان بیماریهای تنفسی، ساخت مرکز تشخیص و درمان بیماریهای سل در دانشگاه علوم پزشکی زابل به وسیله خیرین ، پیگیری استقلال دوشهر هامون ،نیمروز واستقرار فرمانداری مستقل در این شهرها، اخذ اعتبار برای اجرای طرح لوله کشی وآبیاری به روش های نوین برای 46000هکتار از زمین های کشاورزی دشت سیستان، اخذ مجوز جهت راه اندازی ریل راه آهن به منطقه سیستان از راه چابهار- زاهدان به زابل و بازارچه مرزی ، تکمیل اتوبان زابل به زاهدان وساخت اتوبان زابل به زهک ، راه اندازی خط پروازی زابل به مشهد و تغییر زمان پرواز از جمعه به شنبه، اخذ اعتبار جهت توسعه فرودگاه زابل وخرید دستگاه ILS جهت افزایش دید در فرودگاه ، تعویض شبکه آب شرب زابل با قدمت 80ساله آن، تکمیل وتوسعه طرح فاضلاب وتصفیه خانه فاضلاب زابل و تکمیل مجتمع آبرسانی، تخصیص بودجه برای اجرا وتکمیل فاضلاب شهرستان زهک، تلاش برای حفظ احیای تالاب هامون، ایجاد منطقه آزاد تجاری صنعتی سیستان، در نظر گرفتن سیستان به عنوان قطب انرژی های نو درکشور، ابقای شرکت توسعه منابع آب وخاک سیستان، ابقای پادگان حضرت ولی عصر (عج) در شهرستان زابل علی رغم اصرار برانتقال آن به سبزوار ومحاسبه نرخ برق سیستان براساس مناطق گرمسیری.
دکتر عالی در سال 1374 با دکتر سید جواد فرقانی ازدواج کرد وحاصل این ازدواج سه فرزند می باشد.
/انتهای متن/