دومین همایش کسب و کار اجتماعی حوزه سالمندی برپا شد
موسسه کارآفرینان توسعه هزاره سوم در روز جهانی سالمند دومین همایش کسب و کار اجتماعی حوزه سالمندی را برپا کرد.
کسب و کار اجتماعی به مقوله ایجاد کسب و کارهای مبتنی بر حل مسائل اجتماعی میپردازد و شهرداری منطقه 2 تهران دبیرخانه شهر دوستدار سالمند از حامیان اصلی این همایش است.
کسب و کار اجتماعی یک کسب و کار خودگردان و پایدار است و سود حاصله از این کسب و کار صرف توسعه آن میشود. سهامدارانش سود دریافت نمیکنند بلکه سرمایه خود را برای حل مسائل اجتماعی جامعه صرف میکنند و هر زمان بخواهند اصل سرمایه خویش را دریافت میکنند. در این همایشها که به مقولات بیماریهای خاص و جدی دوران سالمندی پرداخته میشود همایش قبلی با رویکرد آلزایمر انجام شد.
سلامت سالمندان از جمله مسائلی است که برای کسب و کار اجتماعی میتواند مورد توجه مسئولان و علاقمندان به کسب و کار و توسعه آن مورد توجه قرار گیرد. پزشکان و متخصصان حوزه سلامت و بویژه سلامت سالمند و سرمایهگذاران حوزه پزشکی میتوانند این حوزه را به عنوان یکی از بخشهای مهم و جدی برای فعالیت و سرمایهگذاری در نظر داشته باشند.
دومین همایش کسب و کارهای اجتماعی در حوزه سالمندی با رویکرد پوکی استخوان 9 مهر روز جهانی سالمند با حضور تعداد زیادی از شهروندان و مدیران شهری، مدیران فدراسیون ورزشهای همگانی، وزارت ورزش و جوانان در منطقه 2 شهرداری تهران محله سعادت آباد توسط موسسه کارآفرینان توسعه هزاره سوم پایهگذاری و برگزار گردید.
سخنرانی دبیر همایشع خانم گلیج
حضور مخاطبان در همایش بسیار پرشور و عالی بود. همایش با سخنرانی خانم زهرا گلیج دبیر همایش با خیر مقدم و خوشامدگویی ایشان آغاز گردید و سپس اولین سخنرانی با موضوع کسب و کار اجتماعی چیست؟ شکل گیری آن از کجا بود توسط آقای عنبرستانی از پژوهشکده نوآوری اجتماعی شریف ارائه شد که به ایده اولیه پروفسور محمد یونس که بنیانگذار اعتبار خرد در دنیا هستند سخنرانی کردند و تجربه یونس در کشور بنگلادش را به عنوان یکی از تجربیات موفق کسب و کار اجتماعی در دنیا تشریح کردند کسب و کار اجتماعی برای کارآفرینان و سرمایهگذاران فرصتی است تا سرمایههای خویش را به سمتی هدایت کنند که هدف اصلی آن حل مسائل اجتماعی و دغدغههای اجتماعی جامعه است.
آقای معینی فرد کارآفرین حوزه درمانی از شرکت توان افزا بهبود با 25 سال سابقه یک شرکت دانش بنیان متشکل از متخصصین توانبخشی و مهندسین فنی به معرفی محیطهای چندحسی پرداختند این محیطها ابتدا در دهه 70 میلادی در کشور هلند به منظور تحریک حسهای مختلف بوسیله افکتهای نوری، رنگها، صداها، موسیقی و عطر ساخته شدند. هم اکنون از MSE برای بیماران مبتلا به اوتیسم و اختلالات رشد و سالخوردگان مبتلا به زوال عقل و آلزایمر و حتی برای اتاق بازی کودکان نوپا جهت پرورش کودکان با استعدادهای درخشان استفاده میشود. با افزایش سن و سالمندی سلولهای مغزی رفته رفته از بین میروند و موجب اختلال در ادراک و در نتیجه موجب تاثیرات منفی از نظر عملکردهای ذهنی، بدنی، اجتماعی، روانی و سایر موارد برای سالمند خواهد شد. محیطهای چندحسی یا MSE یک فضای درمانی است که با بکارگیری هدفمند چراغهای با نورها و افکتها ی خاص، ابزار حبابساز، ویبری، رشتههای نوری آرامش بخش، رایجه درمانی و صندلیهای خاص و صدا و موسیقی نه تنها حواس پنجگانه بلکه حواسی مانند حس عمقی و حس تعادل را شدیداً تحریک میکند. در کشورهای پیشرفته، تحقیقات زیادی در مورد تاثیر استفاده از این اتاقها و افزایش طول عمر و سالمندی صورت گرفته است. شواهد نشان میدهد MSEبمب پردازشهای مغزی است که تغییرات شیمیایی مغز را بهبود میبخشد و به فرد امکان میدهد که به محرکها به روش طبیعیتری پاسخ دهد.و از عوازش سالمندی میکاهد. نتیجه این فرایندها نه تنها از مسئله زوال عقل و آلزایمر جلوگیری میکند بلکه باعث افزایش سطح عملکرد فرد و اثرات سلامت فیزیکی، روانی و رفتاری سالمندان میشود.
اثرات محیطهای تحریک چند حسی در سالمندان شامل: کاهش روند تحلیل مغز، جلوگیری از آلزایمر، افزایش سطح استقلاال، افزایش سطح عملکرد شغلی فردی، ایجاد حس خود کارآمدی، ایجاد آرامش، احساس خوب بودن، افزایش انگیزه، بهبود مشکلات خلق و خو، بالابردی کیفیت زندگی، جلوگیری از پوکی استخوان با بالابردن روحیه فعالیت و تحرک بیشتر، کاهش افسردگی، موفقیت در روابط اجتماعی و زندگی روزمره افراد.
آقای معینی فرد، سخنران همایش
آقای سودمند رئیس انجمن تندرستی و حرکات اصلاحی فدراسیون ورزشهای همگانی به آینده پژوهی فرصتهای کارآفرینی در حوزه ورزش و سالمندی به ایراد سخنرانی پرداختند.
خانم کاوهای از انجمن علمی تغذیه و حامی سلامت آقای فهیمی یکی دیگر از سخنرانانی بودند که درباره مسئولیت اجتماعی شرکتی و حاکمیتی در فضاسازی شهری برای سالمندان مطالب خود را بیان کردند. خواب مناسب، مصرف کافی آب و میوه و سبزی، پیاده روی و رعایت در مصرف برخی مواد غذایی مانند شیرینیجات از توصیههای جدی دوران سالمندی است که میتواند به افزایش طول عمر افراد و سلامتی آنان کمک کند.
پایان بخش برنامه تقدیر از حامیان و برگزارکنندگان همایش بود. دبیرخانه شهر دوستدارسالمند شهرداری منطقه 2، فدراسیون ورزشهای همگانی، شرکت دانش بنیان توان افزا بهبود، نشریه کارآفرین ناب، خبرگزاری کارآفرینی نیوز از حامیان این همایش بودند و شرکت پلی اوره تان ایران هم با ارائه محصولاتش در این همایش شرکت کرده بود.
همایش دوم کسب و کارهای اجتماعی در حوزه سالمندی هم برگزار شد و همایشهای بعدی کسب و کارهای اجتماعی در حوزه سالمندی با ابعاد وسیعتری در زمستان سال جاری پیش رو خواهد بود. موسسه کارآفرینان توسعه هزاره سوم یک مجموعه فعال در حوزه کارآفرینی و کسب و کار اجتماعی است.
تهیه و تنظیم گزارش: دپارتمان کسب و کار اجتماعی موسسه کارآفرینان توسعه هزاره سوم/انتهای متن/