شهریان: در برنامه ششم توسعه جایگاه ویژهای برای زنان ترسیم خواهد شد
معاون امور ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان گفت: به دنبال آن هستیم تا در برنامه ششم توسعه جایگاه بهتری را برای زنان ورزشکار پیشبینی کنیم تا شرایط یکسانی با مردان داشته باشند.
رباب شهریان در جریان نشست هم اندیشی نخبگان ورزش بانوان، اظهار کرد: ورزش بانوان در سال 1360 با شش رشته ورزشی شروع به کار کرد و امروز میبینیم که ورزشکاران بانو در المپیک و بازیهای آسیایی و پارآسیایی در حد کسب مدال هستند که این روند رو به رشد بانوان را نشان میدهد.
وی ادامه داد: خوشحالم امروز سیاستهایی که در ورزش بانوان تعقیب میشود برگرفته از دیدگاههای مقام معظم رهبری و ریاست جمهور و وزیر ورزش و جوانان است. یکی از اولویتهای مهم در بدو کار مشاور امور زنان و خانواده، حضور خانم طاهریان در این عرصه بود که ما توانستیم به توسعه بخش زنان کمک ویژهای داشته باشیم.
معاون امور ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان، اظهار کرد: امروز به دنبال آن هستیم که با تدوین تفاهمنامه نظام سلامت که در بخش بانوان مغفول مانده بود به سمت سلامت محوری در ورزش زنان حرکت کنیم و برنامهریزی رفیعی در این زمینه انجام دهیم.
شهریان در ادامه خاطر نشان کرد: امروز ما در مسابقات بینالمللی و جهانی شاهد ارائه الگوی شایسته از زنان خود در حوزههای بینالمللی هستیم که نوید خوبی برای رشد جایگاه زنان است.
وی یکی از موضوعات مهم و تاثیرگذار در توسعه ورزش زنان را توجه به توسعه فرهنگی اشاره کرد و یادآور شد: از ابتدای تشکیل دولت یازدهم بحث اخلاق محوری و داشتن ورزشی پاک و سالم یکی از برنامههای مهم در این دولت بود که تصور میکنم کمتر از دورههای قبل شاهد این مساله بودیم. حتی در این زمینه نظام نامه فرهنگی به شورای عالی ورزش ارسال شده است که امیدوارم با این نظام نامه فرهنگی بتوانیم بحث اخلاق محوری را در ورزش بانوان نسبت به گذشته با جدیت بیشتری دنبال کنیم.
معاون امور ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: ما امروز در رشتههای تکواندو و کاراته در بام قله آسیا قرار داریم که همواره در گذشته آرزوی قرار گرفتن بر روی این قله را داشتیم. امروز عملکرد بانوان ما در رقابتهای بینالمللی و آسیایی و به ویژه المپیک کمتر از مردان نیست و ما در بحث قهرمانی به این باور رسیده ایم که میتوانیم سکوهای قابل توجهی را در بخش زنان کسب کنیم.
وی ادامه داد: ما تمام تلاشمان بر این است تا از مشارکت زنان در حوزه های تصمیم گیری بیشتر استفاده کنیم و این حوزهها تنها مختص مردان نباشد؛ همچنان که در ساختار ورزش امروز مشارکت زنان کمتر از مردان نیست. ضمن این که همان طور که رییس جمهور تاکید دارد باید تبعیض بین زنان و مردان برداشته شود تا زنان و مردان به صورت یکسان و به دور از نگاه تک بعدی بودن در ورزش مطرح شوند. این نگاه یکسان و توازن چیزی است که رییس جمهور بر روی آن تاکید زیادی دارد و همواره خواستار گزارشهای ماهیانه از ما در این خصوص است.
معاون امور ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان اضافه کرد: در تمام آییننامه و قوانینی که در وزارت ورزش و جوانان تدوین میشود دیگر نگاه جنسیتی وجود ندارد و ما سعی میکنیم نگاه یکسان و به دور از جنسیتی در آییننامه و قوانین خود داشته باشیم تا بتوانیم حقوق یکسانی را در بخش زنان و مردان در آییننامه و قوانین ایجاد کنیم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: رسانهها نقش مهمی در توسعه ورزش بانوان دارند و هر کجا که رسانهها به صورت عالمانه و دقیق وارد عمل شدهاند تاثیر زیادی در توسعه ورزش بانوان داشته است. امیدوارم که امروز رسانهها با اطلاع رسانی دقیق و خوب خود بتوانند کمک زیادی در مشارکت بیشتر زنان در عرصه ورزش داشته باشند، زیرا زنان ما از توانمندی بالایی برخوردار هستند و اگر به خود باوری لازم برسند قطعا میتوانند در عرصه های بینالمللی و جهانی افتخار آفرین باشند.
منبع: ایسنا/انتهای متن/