فیلم// ایران پیشتاز درمان ناباروری با محوریت “پژوهشگاه رویان”
رئیس پژوهشگاه رویان گفت: مسئله ناباروری یک علم جدید در دنیاست و امروز ایران در این حوزه حرفی برای گفتن دارد و نهتنها بیماران ما به خارج از کشور نمیروند بلکه میزبان تعداد قابلتوجهی از بیماران خارجی نیز هستیم.
“پژوهشگاه رویان” بهعنوان مرکزی که در اواخر دهه 60 راهاندازی شد امروز یکی از مطرحترین پژوهشگاههای علوم سلولی در منطقه و جهان است. تأسیس پژوهشگاه رویان بههمت شهید پروفسور “کاظمی آشتیانی” زمینه فعالیت شرکتهای دانشبنیان زیادی را فراهم کرده است.
از ارائه راهکاری برای درمان قطعی بیش از 70 بیماری صعبالعلاج تا درمان ناباروری و بومیسازی روش درمانی کارتیسل یا بهعبارتی مهندسی و آموزش ژن در این مرکز صورت میگیرد که اینها نمونههایی از دستاوردهای حاصلشده از ترویج علم سلولهای بنیادی است که از اواخر دهه 60 توسط پروفسور کاظمی آشتیانی پیگیری و با تأسیس پژوهشکده رویان در سال 1377 به مرحله جدیدی وارد شده است.
در زمینه تولید علم در حوزه سلولهای بنیادی، ایران رتبه اول منطقه و 13 در جهان است. بیش از 160 شرکت دانشبنیان در کشور در حال فعالیت هستند و 21 مرکز پیوند سلولی، به مردم در این حوزه خدمات ارائه میکنند خدماتی که مرهون تلاشهای بیوقفه پروفسور کاظمی آشتیانی است. در سالهای گذشته در حوزه سلولهای بنیادی با تلاشهای شرکتهای دانشبنیان از طرحهای پژوهشی به محصولات کاربردی رسیدهایم محصولاتی که در حوزه داروها بسیار کاربرد دارند و میتوانند نیازهای مختلف را برطرف کنند،
به همین منظور در آستانه فرارسیدن ایامالله دهه مبارک فجر و چهل و سومین پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران در قالب ویدئوی کوتاهی، درباره دستاوردهای علمی این پژوهشگاه دکتر “عبدالحسین شاهوردی” رئیس پژوهشگاه توضیح میدهد.
شاهوردی در همین رابطه گفت: جهاد دانشگاهی مولود انقلاب است و یکی از دستاوردهای آن، پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی است. در دهه 60، دومین گروه بیمارانی که به خارج از کشور میرفتند در زمینه ناباروری بوده است. این علم در دنیا علم جدیدی است و خدارا شاکریم که جامعه علمی ما بهموقع به این عرصه ورود پیدا کرده است. امروز کشور ما ایران در این حوزه حرفی برای گفتن دارد و نهتنها بیماران ما به خارج از کشور نمیروند بلکه میزبان تعداد قابلتوجهی بیماران خارجی نیز هستیم.
رئیس پژوهشگاه رویان تصریح کرد: یکی از اتفاقات خوبی که در رابطه با بحث ناباروری در جهاد دانشگاهی و پژوهشگاه رویان افتاد این بود که پژوهشگاه هم در عرصه درمان، هم در عرصه پژوهش و هم آموزش، ورود پیدا کرده است. تجربیات بسیار خوبی در این عرصه داریم و ما فارغالتحصیلان رشتههای جدید مرتبط با این موضوع را در پژوهشگاه داریم بهعبارتی دانشکدهای کنار پژوهشگاه شکل گرفته است و میتواند نیاز جامعه را در این زمینه همپای دانشگاههای دیگر کشور پاسخگو باشد.
شاهوردی خاطرنشان کرد: در عرصه تولید دانش، اتفاقات بسیار خوبی افتاده است. یک مقالهای که در یک مجله آمریکایی به چاپ رسید، حاصل دو دهه فعالیت مراکز را ارزیابی کرد که پژوهشگاه رویان بهعنوان نهمین مرکز از 10 مرکز برتر، معرفی شده است.
در ادامه، این آیتم ویدئویی کوتاه را میبینیم: