بیانیه شبکه ارتباطی سازمان های غیردولتی زنان به مناسبت روز جهانی زن

شبکه ارتباطی سازمان های غیر دولتی زنان مرکب از حدود 1000 سازمان غیردولتی به مناسبت روزجهانی زن بیانیه ای منتشر کرد. متن این بیانیه به این شرح است:

1

سرویس خبر به دخت/

8 مارس «روز جهانی زن» از 1857 تا نیمه قر ن بیستم نمادی برای مبارزات زنان برای احقاق حقوق انسانی، اجتماعی و اقتصادی خویش و هم راهی برای اعتراض برعلیه نظام نوپای سرمایه داری غرب و تزاریسم شرق بوده است. در جریان دو جنگ اول و دوم جهانی نیز زنان در ایجاد هسته های مقاومت و اعتراض به جنگ نقشی بسزا داشتند، اگر چه سیاستمداران جنگ افروزاعتنایی به این اعتراضات نکردند وآتش دو جنگ جهانی را برافروختند که بسیاری از نقاط دنیا را در کام خود فرو برد و نفوس و ثروت ملت ها را  قربانی جاه طلبی و زیاده خواهی قدرت های حاکم بر جهان نمود. اعتراض به تجاوز امریکا به ویتنام از جمله مواردی بود که با اعتراض وسیع زنان در این روز مواجه شد.

مشخصا  در نیمه دوم قرن بیستم  آمریکا و اروپا، کانون جنبش های  زنان بر علیه قیود و قوانین ظالمانه ای بود که زنان و کرامت انسانی و حقوق اجتماعی شان را نادیده می گرفت . بسیاری از این جنبش ها  با طرح موضوعاتی نظیر حق طلاق، ، تامین شغلی، منع آزار جنسی، ضدیت با هرزه‌نگاری و کاهش ساعات کار روزانه  سعی کردند حداقل حقوق و جایگاه انسانی را برای زنان احراز کنند و در این زمینه پبشرفت هایی هم داشتند. اما چیزی نگذشت که  جهت اصلی این جنبش ها از احقاق حقوق واقعی  زنان به سمت گرایش های فمنیستی منحرف شد؛ گرایشاتی که با طرح شعار حق تساوی زن و مرد، حق متفاوت بودن او را نادیده گرفت و نه تنها حقوق انسانی و اجتماعی زنان را  احیا نکرد، بلکه حق بزرگتری از زنان را ضایع کرد و آن حق انسان بودن، حق  زن بودن و حق مادری بود، بی توجه به این اصل مهم که تهی دیدن زن از عواطف و احساسات زنانه و تفاوت های معنادار او با مردان، به معنای تهی کردن جهان انسانی از حیات معنوی و عواطف است و بی این که برای این سوال اساسی پاسخی داشته باشد که اصولا چرا زن، یعنی موجودی که منشأ حیات و زندگی است، باید با مرد مساوی باشد تا به منزلت  اجتماعی قابل اعتنا دست یابد؟

8 مارس روزجهانی زن فرصتی است برای زنان جهان مخصوصا زنان غربی که به  بازنگری در راهی که برای احقاق حقوق خویش پیموده اند، بپردازند و ارزیابی دوباره ای از آنچه در لوای احیای حقوق زنان به دست آوردند و آنچه از کف داده اند، بنمایند و مخصوصا وضع موجود زن را به لحاظ کرامت انسانی  در نظام سلطه فرهنگی حاکم بر جهان کنونی وارسی دقیق کنند و در باب شئءوارگی زن به عنوان  محور تبلیغات و ارتباطات بین الملل برای  تأمین اهداف و منافع توسعه طلبانه قدرتمداران جهان تأملی دوباره نمایند و توجه خود را  به اهانت و تحقیری  که این  نظام به شخصیت، هویت و انسانیت زن روا می دارد، معطوف نمایند. البته در مسیر این بازنگری همه جانبه و ژرف، شعارهای فریبنده نظام تبلیغاتی جهان غرب به نفع زنان و احقاق حقوق آنها، نباید بر قضاوت واقع بینانه آنها سایه افکند.

و اما روز جهانی زن برای ما زنان مسلمان ایرانی هم مجالی است برای طرح راه های نوین پیشرفت و تعالی زنان و رهایی شان از قیود و زنجیرهای نظام سرمایه داری در عصر کنونی ، راه هایی برگرفته  از دکترین امام خمینی (ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی و  دیدگاه عمیق و پویای مقام معظم رهبری در این زمینه . و نیز این روز فرصتی است مناسب برای همدردی ما با خواهران خویش در گوشه و کنار جهان که در چنگال سیاه فقر و محرومیت(افریقای مظلوم) و یا ستم و تجاوز (کشورهای مسلمان  بپاخاسته با محوریت  زنان) بسرمی برند و روزی است که زن مسلمان ایرانی می تواند نوید دهنده  آینده ای  نه چندان دور  به  همه زنان جهان  باشد تا دست در دست هم، روز میلاد مبارک بزرگترین زن عالم، حضرت فاطمه زهرا(س) را به عنوان “روز زن”جشن بگیرند.

همچنین  روز جهانی زن برای  زنان مسلمان ایرانی باید یادآور مسئولیت  سنگینی باشد که  امام بزرگواری که روز تولد برترین زنان عالم صدیقه طاهره (س) را روز زن نامید، برای ما قائل شد و تأکید فرمود که این نامگذاری برای ما زنان مسئولیت سنگینی به بار می آورد که همانا حرکت در مسیر رشد وسیع و همه جانبه در همه ابعادی است که زهرای مرضیه(س) در آنها الگو بود و هم  اشاعه  این الگوی برین رشد و تعالی در میان  همه زنان عالم که تشنه این کوثر زلال و خوشگوار هدایتند.

شبکه ارتباطی  سازمان های غیردولتی زنان ضمن تأکید بر این که روز جهانی زن فرصتی است برای وحدت و همدلی کل زنان جهان حول محور مطالبات مشترک انسانی و مبارزه برای تحقق آنها، امیدوار است که ما زنان ایرانی با توانایی ها و ظرفیت های بالا و منحصربفردی که در اختیار داریم، سهمی بزرگ  در ساختن آینده ای بهتر با دورنمایی زیباتر از صلح و عدالت برای همه مردم جهان ،مخصوصا زنان، داشته باشیم. ان شاءالله

/انتهای متن/

نمایش نظرات (1)