تأثیر رنگ لباس

3

سرویس اجتماعی به دخت/

عواملی چون مذهب، فرهنگ و قوانین در انتخاب رنگ‌ها تأثیر می گذارد. و عدم آگاهی فرد از نقش این عوامل و تأثیر رنگ‌ها و کاربرد غلط آن بخصوص در انتخاب پوشش‌، فرد و جامعه را با اشکالات بزرگ و قابل‌توجهی روبه‌رو کرده است که در دراز مدت تأثیرات مخرب آن آشکارا به چشم می‌خورد. انتخاب رنگ در لباس در ارتباطات میان فردی اهمیت ویژه‌ای دارد،‌ چرا که لباس افراد اگر چه شأن و شخصیت افراد را شکل نمی‌دهد، اما اغلب پایه‌ای برای قضاوت اولیه در مورد افراد است و تاثیر شگرفی بر قضاوت‌های دیگران نسبت به آنها می‌گذارد. از این رو  لباس، علاوه بر محافظت انسان‌‌ها از سرما و گرما، وسیله‌ای برای ارتباطات غیر کلامی است و به تنهایی قادر است حداقل ۱۰ پیام اساسی را به دیگران منتقل کند:1 – سطح اقتصادی۲ – سطح تحصیلی۳ – اعتبار اجتماعی‌۴- وضعیت اجتماعی۵ – سطح پیچیدگی۶- زمینه اقتصادی۷- زمینه اجتماعی۸ – زمینه تحصیلی۹- سطح موفقیت۱۰- ویژگی‌های اخلاقی‌.

 دانستن خواص رنگ‌ها و ترکیب آنها با یکدیگر اهمیت زیادی دارد و به ما در انتخاب لباس و پارچه مورد نظرمان کمک می‌کند. چرخ رنگ مناسب­ترین روش نمایش همبستگی رنگ‌هاست و اساس آن بر روی طیف رنگ و یا رنگین کمان است.

تمام رنگ‌ها مشتقی از سه رنگ اصلی قرمز، زرد و آبی هستند که به یک فاصله از یکدیگر در چرخ رنگ قرار می‌گیرند. از ترکیب رنگ­های اصلی رنگ سفید به دست می آید و وقتی که دو رنگ اصلی به یک نسبت با هم مخلوط شوند، رنگ ثانوی به دست می‌آید. مانند رنگ نارنجی که از ترکیب دو رنگ زرد و قرمز و رنگ بنفش که از ترکیب دو رنگ آبی و قرمز بدست می‌آیند. رنگ‌های ثانوی باید با دقت خاص ترکیب شوند که به رنگی دیگر متمایل نشوند، مثلا نارنجی نباید به قرمز یا زرد متمایل شود،بلکه باید کاملا در وسط هر دو رنگ قرار بگیرد. رنگ سبز باید کاملا در وسط دو رنگ آبی و زرد و بنفش نیز در وسط رنگ­های آبی و قرمز قرار گیرد.

رنگ‌های مکمل رنگ‌هایی هستند که در چرخ رنگ مقابل هم قرار دارند و در صورتی که آن دو را با هم ترکیب کنیم، رنگ خاکستری به دست می‌آید. به رنگ‌های سیاه، سفید و خاکستری خنثی می‌گویند که در واقع رنگ نیستند. ترکیب رنگ بنفش را یا سفید؟ ته رنگ و یا سیاه می نامند.

ترکیب رنگ­ها با رنگ سفید  موجب کاهش شدت رنگ و یا افزایش آن می‌شود و رنگ روشن تر یا تیره‌تر به دست می‌آید، بدون آنکه در ته­رنگ تغییر دهد. داشتن اطلاعات کافی درباره هم­بستگی بین رنگ­ها و شناخت آنها

و چگونگی امکان ترکیب آن‌ها ضروری است. این اطلاعات به ما کمک می­کند تا بتوانیم رنگ‌ها را در کنار هم طوری قرار بدهیم که طرح لباس و یا پارچه را جالب و جذاب تر نماید. در انتخاب یک رنگ بندی لازم است بدانیم کدام رنگ‌ها بر روی هم تأثیر می‌گذارند و در صورت قرار گرفتن کنار هم برای انتخاب پارچه و لباس مناسب است.  در این مورد کمک گرفتن از چرخ رنگ می‌تواند برای ما مفید باشد.

هارمونی: هارمونی هماهنگی و تعادل بین رنگ‌ها را در کنار یکدیگر توصیف می‌کند. هارمونی به رنگ بندی گفته می‌شود، که بر اساس رنگ‌های نزدیک به هم در روی چرخ رنگ و یا بر روی رنگ های مختلفی که از رنگ خاص ساخته می­شود و منو نامیده می شود، گذارده شده است.

کنتراست یا تضاد رنگها: رنگ بندی‌های متضاد و مقابل هم ترکیبی از رنگ‌هایی است که  دور از یکدیگر در روی چرخ رنگ قرار می‌گیرند. در واقع مقایسه دو رنگ با هم است و اختلافی که می‌توانند با هم داشته باشند. استفاده از رنگ‌های متضاد و مقابل هم می‌تواند احساس خاصی در بیننده به وجود بیاورد. مثل یک لباس آبی با یقه و مچ زرد، که رنگ زرد سبب شدت رنگ آبی می‌شود و لباس آبی‌تر به نظر می‌آید.

همچنین رنگ لباس فرد بر چهره او تأثیر می‌گذارد. انتخاب رنگ کاملا به سلیقه افراد بستگی دارد. با این وجود دانستن تأثیر رنگ‌ها بر روی چهره، رنگ پوست، چشم و مو می‌تواند بر جذابیت ظاهری فرد بیافزاید.

بهترین راه برای اینکه بتوانیم تأثیر رنگ را بر روی چهره خود بسنجیم این است که پارچه را از طول بر روی شانه نگه­داریم و رو‌به‌روی آینه‌ای تمام قد در جایی که نور طبیعی وجود دارد، بایستیم. برای این کار بهتر است با رنگ‌ها و ترکیب بندی که در شما احساس خوبی به وجود می آورد، شروع کنید. رنگ‌های زیادی را امتحان کنید. از این طریق متوجه رنگ‌های مختلفی که مناسب چهره شما هستند یا به شما نمی‌آیند، می‌شوید.

می‌توانید برای استفاده از رنگ‌هایی که دوست دارید، ولی تأثیرمورد انتظار را بر روی چهره شما ندارند، رنگ چند درجه روشن­تر یا تیره­تر انتخاب کنید یا آن را با رنگ­های دیگر ترکیب نمایید.

آسیه سلیمی/انتهای متن/

نمایش نظرات (3)