تکذیب ممنوعیت پرواز بدحجابها
درحالی که کمتر از یک هفته از صحبتهای سردار احمدیمقدم فرمانده ناجا مبنی بر سپردهشدن طرح حجاب و عفاف و امنیت اخلاقی به وزارت کشور و شورای اجتماعی راهبردی میگذرد، خبرگزاری مهر روز گذشته مصاحبهای را به نقل از رییس پلیس فرودگاه کشور مبنی بر ممنوعیت پرواز بدحجابها منتشر کرد.
سرویس خبر به دخت/
مصاحبهای که در آن سرهنگ «حسن مهری» اصلاح حجاب را شرط پرواز در فرودگاه عنوان کرده و گفته: «طرح امنیت اخلاقی با قدرت در تمامی فرودگاههای کشور اجرا میشود. بر اساس این طرح از ورود بدحجابها به سالنهای فرودگاه جلوگیری میشود. این افراد در مرحله اول تذکر دریافت میکنند و در صورتیکه حجابشان را اصلاح نکنند حق ورود به سالن و پرواز را ندارند.»
اتفاقی که اگر قرار باشد اجرایی شود راه را برای برخوردهای سلیقهای و سلبی و تضییع حقوق شهروندان و مسافران زن باز میکند آن هم در شرایطی که حسن روحانی، رییسجمهور در یکی از جلسات رسمی هیاتدولت درباره نوع برخورد نیروی انتظامی با موضوع حجاب اینگونه سخن گفته: «از نیروی انتظامی میخواهم در برخورد با این موضوع، اجرای قانون را با رویکرد اخلاقی و با رعایت کرامت انسانی و بهدور از هرگونه افراط و تفریط پیگیری کند.» و همگان انتظار تلطیف برخوردهای ناجا را در این حوزه دارند و در این سالها انتقادهای زیادی از برخورد برخی ماموران ناجا با بدحجابان سخن به میان آمده است.
پیگیریهای «شرق» از روابط عمومی پلیس فرودگاهها برای بررسی چرایی ایراد این سخنان از سرهنگ مهری آن هم کمتر از یک هفته پس از ایراد سخنان سردار احمدیمقدم به تکذیب این ماجرا از طرف موسوی، مسوول روابط عمومی پلیس فرودگاهها رسید. وی گفت: «سرهنگ مهری چنین مصاحبهای با خبرگزاری مهر در ۲۰ روز اخیر نداشته است و این مصاحبه مربوط به اوایل مهرماه است که در آن سرهنگ درخصوص حجاب صحبت نکرده بلکه در ارتباط با مواد مخدر مصاحبه کردهاند.»وی ادامه داد: «مجموعه در حال حاضر مشغول تنظیم تکذیبیه این خبر است.» اما با وجود این تکذیب همچنان سوالهای زیادی در ارتباط با طرح امنیت اخلاقی و حجاب و عفاف و گشتهای ارشاد مطرح است.
واسپاری به وزارت کشور
احمدیمقدم اوایل هفته گذشته در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم اظهار امیدواری کرده بود که«طرح امنیت اخلاقی و عفاف و حجاب با انسجام بهتری نسبت به گذشته ادامه داشته باشد.» وی از تصمیم جدید وزارت کشور مبنی بر تشکیل شورای اجتماعی کشور خبر داده و گفته بود: «شورای اجتماعی کشور راهبری «طرح عفاف و حجاب» و «امنیت اخلاقی» را بر عهده گرفته است.» رییس نیروی انتظامی با بیان اینکه نیروی انتظامی نیز در این زمینه با وزارت کشور که سرپرستی شورای اجتماعی کشور را برعهده دارد همکاریهای لازم را داشته و خواهد داشت، در پاسخ به این سوال که آیا برنامههای طرح عفاف و حجاب متفاوتتر از گذشته خواهد بود؟ گفته: فعلا طرح جدیدی ارایه نشده است، انتظاری هم نیست چراکه دولت تازه در حال ساماندهی نیروها و مطالعه وضعیت گذشته است.
فرمانده ناجا اما از چگونگی این واگذاری و زمان آن سخنی به میان نیاورده است. پیگیریهای «شرق» برای حصول اطلاع در این زمینه به اینجا رسید که تا زمان تشکیل شورای اجتماعی و تصویب ابلاغیههای جدید ناجا به وظایفش در این زمینه عمل خواهد کرد. اما عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور، روز شنبه ۳۰شهریور، در آیین تودیع و معارفه استاندار خراسانشمالی از تشکیل شورای اجتماعی در کشور خبر داده بود. بر اساس قانون، اجرای طرح حجاب و عفاف وظیفه ۲۶ وزارتخانه و سازمان است، اما نیروی انتظامی کشور با داشتن ۲۳وظیفه در این طرح، اصلیترین مجری آن در این سالها بوده است.
اظهارات فرمانده ناجا مبنی بر سپردن این طرح به وزارت کشور با استقبال بسیاری از جمله فعالان حقوق زنان مواجه شد و از این رویداد بهعنوان واگذاری مبارک نام بردند اما حال باید دید این واگذاری به وقوع پیوسته یا درحال وقوع است؟ چندی پیش هم شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری در اظهار نظری گفته بود:«قرار نبود حجاب یک موضوع امنیتی باشد ولی ما در سالهای گذشته دیدهایم که فقط نیروی انتظامی با برخوردهای انتظامی در این حوزه عمل کرده است.» وی ادامه داده: «توجه به گفتمان جدید در کشور نیاز به اصلاح و بازنگری قوانین مربوط به حجاب دارد.»
بازنگری در طرح حجاب و عفاف یکی از وعدههای انتخاباتی حسن روحانی بوده است؛ وعدهای که باید دید در صدروزگی ریاستجمهوریاش عملی میشود یا خیر. آیا با واگذاری این طرح به شورای اجتماعی کشور که مدتها به محاق رفته بود، برخوردهای سلبی و نگاه امنیتی هم با طرح حجاب و عفاف زدوده میشود؟
منبع:الف/ انتهای متن/