ایجاد مهدکودک مهمترین سیاست تشویقی فرزندآوری برای زنان شاغل
یک جامعهشناس گفت: یکی از مهمترین سیاستهای تشویقی فرزندآوری، فراهم کردن تسهیلات مهدکودک برای فرزندان زنان شاغل است و در این راستا سیستم رفاه اجتماعی میتواند تا 70 درصد هزینه مهدکودک زنان شاغل را بپردازند. چرا که این کار باعث آرامش خاطر این مادران میشود و کارفرمایان یارانههایی را در اختیار آنان قرار دهند.
سرویس خبر به دخت/
به گزارش به دخت به نقل از ايسنا دکتر امیرمحمود حریرچی با اشاره به اینکه فراهم کردن این تسهیلات برای زنان شاغل باعث آرامش خاطر این مادران میشود، تصریح کرد: دراین شرایط کارفرمایان میتوانند یارانههایی را در اختیار آنان قرار دهند.
وی افزود: فراهم کردن تسهیلات مهدکودک برای فرزندان مادران شاغل در کنار اعطای دو سال مرخصی زایمان با حقوق کامل به آنها میتواند نقش موثری بر افزایش فرزندآوری مادران شاغل در سنین باروری داشته باشد.
حریرچی تاکید کرد: لازم نیست مهدکودک زنان شاغل ویژگیهای بسیار خاصی داشته باشد، بلکه باید از استانداردهای تعریف شده برای مهدکودکها از سوی سازمان بهزیستی برخوردار باشد.
این جامعهشناس افزود: بهترین سن باروری زنان بین 20 تا 30 سال است و فراهم کردن تسهیلات برای مهدکودک کودکان مادران شاغل در این سن میتواند نقش زیادی در افزایش تعداد باروری آنها داشته باشد؛ البته باروریهای بالای 35 سال و زیر 18 سال، با فاصله کمتر از سه سال و بیش از سه فرزند برای مادر و کودک خطرناک است.
وی درباره تاثیر مهدکودک بر افزایش جامعهپذیری کودکان از جمله فرزندان مادران شاغل، اظهار کرد: لازم نیست که مهدکودک فرزندان مادران شاغل ویژگیهای متفاوتی نسبت به سایر مهدکودکها داشته باشد. این در حالی است که بیشتر مهدکودکهای ادارات از استاندارد لازم برخوردار نیستند و تنها محل نگهداری کودک به شمار میآیند.
حریرچی در پایان تاکید کرد: مهدکودکها لازم است از استانداردهای لازم برخوردار باشند و کارکنان آموزش دیده در آنها مشغول به کار شوند که توانایی ارتباط صحیح با کودکان و تشخیص عقبماندگیهای جسمی و ذهنی آنان را داشته باشند و بتوانند این کودکان را به مراکز مربوطه معرفی کنند.
/انتهای متن/