اینجا کسی با کسی دعوا نمی کند
از دختران و زنان معتکف مسجد دانشگاه شهید بهشتی و مسجد جامع بعثت در غرب تهران را نظرسنجی کردیم که چرا اعتکاف، حس اعتکاف و …
سرویس فرهنگی به دخت ؛ فتحی/
بخشی از پاسخها را یکشنبه خواندید و بقیه اش را امروز ببینید:
دانشجویی که پنج بار است در اعتکاف شرک کرده:
به نظرم اعتکاف بستر مناسبی برای مرور اعمال سال گذشته و ثصمیم برای اصلاح و توبه می باشد حضور دست جمعی جوانان در کنار هم با افکار و عقاید مختلف بسیار جالب است. در مجموع اعتکاف مراسم بسیار خوب و مفید است.
یک دفعه چهارمی :
اعتکاف، این فرصت رو به آدم میده که چند روزی به دور از هیاهو و زندگی عادی،با خودت خلوت کنی و فکر کنی که کجا بودی، کجایی و کجا می خواهی بری..آخرش که چی؟ می خوای با زندگی ات چکار کنی؟ و نهایتا تصمیمی بگیری مسیرت رو مشخص می کنه، می فهمی که میشه جور دیگری هم زندگی کرد ، سه روز بودن تو فضایی با این همه معنویت باعث میشه تا آدم بفهمه که به کجا تعلق داره و آرامش حقیقی یعنی چی؟ این احساس که مهمون خدایی و به خونه ی خودش پناه آوردی باعث میشه که عشقی تووجودت پدید بیاد که دیگه بعدش حاضر نیستی به خاطر لذات پست دنیایی از دستش بدی.
یکی از اولی ها که می گوید نتوانسته در اعتکاف شرکت کند، ولی در آنجا حضور دارد، نوشته:
اینجا زن ها با هم دعوا نمی کنند. فردی فرد دیگری را بد نگاه نمی کند و هیچکس به کار اون یکی کار نداره مثل جمعیت های بیرون نیست به نظرم باید قبل از شروع اعتکاف در مورد به همه توضیح بدن… در مورد فلسفه اش چرایی و چگونگی اش، خوشحالم که اینجام و در معرض گناه نیستم بیشتر برای گرفتن حوائجم آمده بودم ،ولی فکر می کنم هیچ حاجتی بالاتر از خود خدا نیست و داشتن اون توی قلبم از هر چیزی برام باارزش تره.
یک دفعه پنجمی هم نوشته:
فضای مناسبی ست برای خلوت کردن با خدا و انس بیشتر با خدا . گویی سه روز دوباره به زندگی مان ، اهدافمان، وضعیتمان نسبت با خدافکر می کنیم و تعلیم های جدید یاد می گیریم چون در این سه روز روی رابطه مان با خدا کار کرده ایم و امید دارم دریچه نور به رویمان باز شده و این نورها بر تعالیم ما بتابد.
دانشجویی که3 یا 4 بار در اعتکاف شرکت کرده:
اعتکاف فرصتی است که انسان به خودش بیاید و با خدایش راز و نیاز کند و تمام بدی ها و منیت ها را کنار بگذارد و با خودش اندیشه کند که بعد از اعتکاف زندگی تازه ای را برای خودش شروع کند.
حس اعتکاف
– حس خوب و مثبت
– خوشحالم.
– خیلی حس قشنگیه و نگفتنی.
– بسیار زیبا و عالی و حس نزدیکی به خدا.
– عالی و خاص خاص خاص
– تجربه جالبی است. دوستش دارم.
– حس خاص، توصیف نشدنی و عالی.
– حس سبکی و خوشحالی از این توفیق
– آرامش عجیبی که تا مدتی با من است و امیدوارم از آن فاصله نگیرم.
– خدا در لحظه لحظه این جمع و درمیان مومنی حس می شود. متاسفم که سالهای یپیش این توفیق را نداشتم
– حس واقعا جالبیه ، عجیب و دلچسب.
( اینها بیشتر حس بار اولی هاست)
– دلم براش تنگ می شه.
– حس دوباره زندگی کردن.
– فضای معنوی که روحیه انسان را تا مدتی درگیر خودش می کند.
– فضای آرامش بخش داره.
– دوستش دارم حس خوبی به آدم دست می ده. حس نزدیکی به خدا و فراغت از همه امور دنیا.
– حس انسان دوستی و خدا طلبی.
– بهترین حس ها رادر این ایام دارم. احساس می کنم در آغوش پروردگار و اهل بیت هستم.
– اولین بار یه کم می ترسیدم که شاید از پس کار برنیام. اما سال های بعد خدا خدا می کنم ایام اعتکاف برسه و بتونم بیام ان شاءالله قبول بشه.
بعد از اعتکاف
– بعد از خارج شدن از اعتکاف احساسی که داری پر از خداست. پر از پرواز است .چند روز مهمان خود خدا بودی و این کم موهبتی نیست. اگر این اعتکاف کاملا محقق شود این فرد پاک خواهد شد.
– حداقل بعد از مدتی آدم به خودش میاد، حسابرسی می کند و تا مدتی بعد از اعتکاف حساب کتاب می کند. فقط امیدوارم خداوند توفیق فیض بردن در حین اعتکاف و بعد از آن را به ما بدهد.
– بعد از اعتکاف احساس آرامش دارم و علاقه مندم که اعمال عبادی که در مسجد انجام می دادم را ادامه دهم و بیشتر با خدا مانوس باشم.
– بعد از اعتکاف زندگی تازه ای را باید برای خودمان شروع کنیم.
اعتکاف مثل …
اعتکاف مثل چیست؟ چه چیزی را به یاد شما می اورد؟
یکی از دانشجوهای دفعه اولی :شبیه شبهای قدر ماه رمضان است.
حس خیلی خوبیه.. اولین بار وقتی رفتم، یاد عمره دانشجویی که قسمتم شده بود افتادم… فقط عبادت و با خدا بودن و برای تکرار اون حس قشنگ لحظه لحظه در کنار خالق بودن باز هم آمدم و ان شاءالله میام
و آن یکی :
بی نظیره مثل حج می مونه . خدا کنه برامون بمونه حس خوبش، همین که مهمون خدا هستیم خودش عالیه.
– نوعی حج است و حالی مثل آنجا بهم دست داده زمانی برای رفتن به درون و نزدیکی به یگانه معبودم و برگشتن به حال بندگی.حس بندگی و عبد بودن.
– اعتکاف صورت دیگری از حج است حالا که امکان این را که حج مشرف شوم را ندارم به اعتکاف می آیم و سعی می کنم خودم را به خدا نزدیک کنیم. خیلی فرصت خوبیه برای توبه و دوری از گناه و شروع دوباره …
به شرط اینکه…
اعتکاف با همه محاسنش بعضی ها برای بهتر شدنش پیشنهاد و نظر دارند:
– اگه برنامه ها سروقت و هماهنگ باشه، خیلی بهتر می شه.
– اعتکاف اثر بخش است، بخصوص اگر آگاهانه باشد.
– یکی از دخترها که می گفت زیاد اعتکاف امده:سه روز خلوت با خدا، سه روز خودشناسی، البته اگه این دوستای ناباب بذارن.
– در مسجد باشه، مسجدش هم جامع باشه.
– به نظرم برنامه های عمومی باید کمتر باشه، تا معتکف فرصت بیشتری برای تنها بودن داشته باشه و بتونه استراحت لازم را انجام بده تا انرژی واسه عبادت داشته باشه.
– خیلی بستگی به نحوه برگزاری مراسم دارد و انتخاب سخنران و مداح خیلی مهم است، همچنین کیفیت غذا…
– فضای عرفانی تری باشه و اطلاعات اولیه و مقدماتی بیشتری به معتکفین بدهند.
یکی از مسجد بعثتی ها هم دلش می خواست بهای بیشتری به باطن اعمال داده شود و نه ظاهر آن.
/انتهای متن/