میزان مصرف سیگار توسط دختران ایرانی
دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: شرکتهاي توليد كننده دخانيات در حال حاضر جوانان و نوجوانان، دختران و زنان را گروه هدف قرار دادهاند چرا که این گروه به دنبال نوآوری و شخصیتزایی هستند.
سرویس خبر به دخت/
محمدرضا مسجدی در نشست خبری روز سه شنبه که به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات برگزار شد، افزود: فتوای آیتالله میرزای شیرازی در منع استعمال دخانیات که مربوط به 122 سال پیش است، بسیار مهم است زیرا از نظر قدرت و تأثیر همانند آن را در ادیان دیگر ندیدهایم.
وی ادامه داد: بسیاری از جهشها و رخدادهای اجتماعی و سیاسی در چند قرن اخیر را به وجود آوردهایم اما در نگهداری، حفاظت و ادامه آن مشکل داشتهایم. در بحث مبارزه با دخانیات چندین بار مقام اول را در جهان دریافت کردهایم، پیشگام هستیم اما با وجود اینکه حرکت را آغاز کردهایم ، اما در جا میزنیم و عقبگرد داریم.
مسجدی با اشاره به اینکه هم اکنون کشورهای عربستان و مصر در بحث کنترل دخانیات از ما جلو زدهاند، تصریح کرد: طبق قانون،استعمال دخانیات در اماکن عمومی ممنوع است، آیا مطب دکتر اماکن عمومی نیست یا قهوهخانه و تاکسی محل عمومی حساب نمیشود که به راحتی سیگار و قلیان مصرف می شود؟
وی افزود: هر کالای مصرفی که تبلیغ میشود برای سود بیشتر عرضه میشود بنابراین در حال حاضر شرکتهای دخانیات با تبلیغات جدید به دنبال سود بیشتر هستند.
وی گفت: این شرکتها در حال حاضر جوانان و نوجوانان، دختران و زنان را گروه هدف قرار دادهاند چرا که این گروه به دنبال نوآوری و شخصیتزایی هستند.
مصرف سیگار در دختران ایرانی 3 درصد است
مسجدی ادامه داد: میزان مصرف سیگار در کشورهای اسلامی از جمله ایران در دختران حدود 3 درصد است و در مردان این آمار 28 درصد است بنابراین این شرکتها به دنبال مصرف بالا در زنان هستند تا سودآوری بیشتری داشته باشند.
وی گفت: در حال حاضر با تبلیغ سیگارهای مخصوص زنان، مستقیم و غیر مستقیم در کشور تبلیغ میشود که نیازمند اقدامات فرهنگی است.
مسجدی از انجام توافقاتی با وزارت آموزش و پرورش برای اجرای طرح پیشگیری از استعمال دخانیات در مدارس (پاد) خبر داد و گفت: قرار است این طرح در مقاطع ابتدایی و راهنمایی به زبان دانشآموزان اجرایی شود و از روشهای تأثیرگذار استفاده شود.
مسجدی ادامه داد: این برنامه در مورد مطالب درسی نیست بلکه استفاده از روشهایی است که با اقدامات پژوهشی و تربیتی به دانشآموزان آموزش میدهد چرا که هر مطلبی که در کتابهای درسی آمده به باور کودکان افزوده نشده است.
وی با بیان اینکه تا صد متری مراکز آموزشی عرضه دخانیات ممنوع است، گفت: اجرای چنین قانونی به زمان زیادی احتیاج دارد و ممکن است 20سال طول بکشد اما برای اثرگذاری بر روی تقاضا باید آرام آرام وارد عمل شد.
سن مصرف دخانیات به 12 سال رسی
وی گفت: بر اساس مطالعات مختلف در گذشته سن گرایش به دخانیات 14 تا 16 سال خواهد بود اما اکنون به 12 سالگی رسیده و به سمت نوجوانی سوق دارد و گرایش به دخانیات در پسران بیش از دختران است.
مصرف 20درصدی قلیان در دانشجویان و دبیرستانیها
مسجدی گفت: متأسفانه با وجود اینکه 3 درصد از دختران و زنان کشور قلیان مصرف میکنند اما گاهی مصرف آن در دانشجویان و دبیرستانیها به 20 درصد میرسد.
دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: قلیان در حال سنتشکنی است، دختران جلوی پدران خود سیگار نمیکشند اما در خانواده قلیان میکشند، فرهنگ ایرانی ناخواسته با مصرف قلیان در حال از بین رفتن است.
وی گفت: در حال نزدیک شدن به ایام تابستان هستیم بنابراین با کمک شهرداری تقاضا داریم تا فرهنگسازی مناسب انجام گیرد و در پارکها و محل استراحت خانوادهها در این ایام تابلوهای آموزشی نصب شود.
منبع:مشرق/ انتهای متن/