میوه های خوشمزه و پرخاصیت تابستانی را از دست ندهید

وقتی قرار است که با عرق کردن تمام سموم اضافی و مضر بدن در فصل تابستان دفع شود، راهی برای جبران آب و املاح و ویتامین های از دست رفته بدن هم باید باشد؛ آن راه، استفاده از میوه های خوشمزه و آبدار تابستانی است.

0

تابستان، فصل گرم سال است که در آن، سموم انباشته شده بدن از  فصل زمستان، از تن آدمی خارج می شود و خالق مهربان با گرمای این زمان، در واقع به نوعی به طور طبیعی به پاکسازی بدن مطابق گردش فصول امر نموده است.

در فصل تابستان ، بدن با تعریق زیاد که در اثر گرمای فصلی رخ می دهد، به پالایش بدن می پردازد و مهربانانه جسم و جان این مخلوق خود را محافظت و مواطبت می کند.

بر همین اساس در فصل تابستان ، مطابق اقلیم هر منطقه، گیاهان و میوه هایی وجود دارد تا نیاز مردم آن منطقه به خوردن میوه برآورده شود، از جمله در ایران ما متنوع ترین میوه ها را در فصل تابستان داریم.


کشور میوه های پرآب و شیرین

در کشور ایران، که کشوری گرم و کم آب است ، میوه های متنوعی در فصل گرم و داغ تابستان وجود دارد؛ میوه هایی پرآب و شیرین، که هم جبران تعریق زیاد بدن را می کند و هم آب از دست رفته بدن را تامین می نماید . تعریق سموم انباشته شده در بدن را  خارج می کند. در عوض در این فصل باید با خوردن میوه های آبدار و شیرین تابستانی علاوه بر تامین آب موجود بدن،  املاح و ویتامین های مورد نیاز آن نیز تامین می گردد.

زیبایی این روند  به همین جا خاتمه نمی یابد، بلکه همه این سیستم به نوعی هر ساله و تمام وقت در خدمت به جسم بشر، در حال پاکسازی و تنظیم جسم و جان آدمیان عمل می کند.

با اهمیتی که خوردن میوه در تابستان دارد، خوب است  خواص بعضی از میوه های لذیذ و دوست داشتنی تابستانی را بدانیم.

انگور

انگور این خواص جالب و شگفت انگیز را دارد:

  • انگور مجموعه اىست از عناصر مفيد و سودمند ضد سرطان.
  • انگور ترشى خون را كم مى كند.
  • تنها ميوه اىست كه وقتى خشك شود ، ارزش غذايي اش بالا مى رود.
  • انگور از نظر تركيبات غذايى ، شباهت زيادى به شير مادر دارد.
  • با سوء هاضمه مبارزه مى كند.
  • رماتيسم را از بين مى برد

و صدها خواص دیگر..


خیار

خیار بر خلاف بعضی حرف های شایع، میوه پرخاصیتی است برای روزهای گرم تابستان.

بعضی از خواص خیار را بشناسید:

  • جوشانده پوست خیار، درمان بى چون و چراى يرقان است.
  • خوردن پوست خشك آن زايمان را آسان مى كند.
  • كبد را جلا مى دهد و صفرا را از معده به خوبى خارج مى كند
  • .خيار با تمام ميوه ها يك تفاوت كلى دارد و آن اين است كه نارس آن گواراتر از رسيده اش مى باشد.
  • ضماد گوشت و مغز خیار جهت از بين رفتن ورم ها مفيد است.
  • براى درمان اگزما  و تركيدن پوست ورفع خارش آن نافع است.
  • ضماد خیار با پوره اسيد بوريك و كمى عسل ، جهت از بين بردن آماس گرم توصيه شده است.
  • خیار و خيار چنبر سرشار از املاح مختلف ويتامين هاى C  وB و A است.


زرد آلو

در مورد زدآلو این خواص را باید بدانید:

  • زردآلو را رسيده بخوريد تا به قدرت خون سازيش پى ببريد.
  • در برگ آن خاصيت ضد كرم وجود دارد.
  • شكوفه اش ضد خونريزى است و درمان درد گرمازدگان
  • به حد وفور ويتامين A دارد .به اين جهت به رشد اطفال شما كمك مى كند و به چشمان شما نور و جلا بخشيده و از شبكوری جلوگيرى مى كند .
  • علاوه برداشتن ويتامين C و داراى آهن .


هندوانه

این میوه خوب تابستانی خواص بسیاری دارد:

  • دشمن فشار خون است.
  • در پوستش خواص بسيارى نهفته است.
  • اگر آن را با سكنجبين بخوريد، با يرقان مبارزه كرده ايد.
  • هرگز آن را ناشتا نخوريد.
  • مرباى پوست هندوانه مبارز سرسخت نفخ معده استو
  • داراى آب زياد بوده، خنك ، مسكن التهاب و فشار خون و برطرف كننده عطش زياد است.
  • ادراررا زياد مى كند و سازنده ى خون و صالح رقيق است.
  • بهترين درمان حصبه و مطبقه است.


سيب

سیب  انواعی دارد و در هر حال سیب غذاى روح و جسم است.

  • قندك و گلاب سخن مى گويند.
  • اعصاب را تقويت مى كند.
  • دشمن سرسخت بوى بد دهان است.
  • دوست گرفتاران مرض قند است.
  • قلب را آرامش مى بخشد.
  • دوای هر بیماری است، عضلات و اعصاب را تقويت مى کند و در تعادل بدن نقش زیادی دارد.


آلبالو و گیلاس

آلبالو و گيلاس دو برادرند.

  • براى چاق ها نعمت بزرگى هستند.
  • در هسته و دُم آن ها خواص بسيارى هست.
  • ماسك گيلاس براى زيبايی بسيار مفيد است . سرشار از ويتامين هاى A – B – D و Cهستند.
  • موادى مانند منيزيم و كلسيم و آهن زياد دارندو
  • كمى هم داراى سديم و پتاسيم و روى و فسفر مى باشند .
  • پایين آورنده ترشى خون و افزاینده ادرار هستند.
  • براى مبتلايان به نقرس ، رماتيسم ومفاصل شرايین غذاى مفيدى هستند.
  • گيلاس سينه را نرم، معده را ضد عفونى و تخمير معده را از بين مى برد و از
    اين رو يبوست را معالجه مى كند و اسهال مخصوصا اسهال خونى را شفا مى بخشد.
  • گیلاس بسيار سهلال الهضم است .
  • براى مبتلايان به مرض چاقى يك غذاى ايده آل است و مبتلايان و كسانى كه مى خواهند لاغر شوند مى توانند گيلاس را قبل از غذا ميل نمايند.


گرمک

گرمک هزار و يك خاصيت دارد كه از آن جمله است:

  • دوست كبد است.
  • كليه ها را از سنگ پاك مى كند.
  • داراى اكسير جوانى است و اگر خانم ها آن را به شكل ماسك به چهره بگذارند چين و چروك و
    لك هاى سياه صورت شان برطرف خواهد شد.
  • سرشار از انواع ويتامين مخصوصا ويتامين هاى A – B – C است,
  • بيش از 10 نوع هورمون گياهى و آنزيم دارد ،. دوست كبد و مصلح كليه هاست.
  • سنگ كليه و مثانه را خرد كرده ، خارج مى نمايد .
  • ضد خشكى پوست و مو مى باشد .


طالبی

طالبی هم خیلی خواص جالب دارد:

  • در شيرينى با قند رقابت مى كند.
  • راديو اكتيو دارد و ضد بيمارى مختلف است.
  • عطر مطبوع آن مقوى قلب است و عروق را باز مى كند.
  • خانم ها اگر بفهمند در پوست طالبی چه چيزهایی براى زيبايى نهفته
    است ، عاشق بيقرار آن خواهند شد.
  • ملين و مدر بوده ، به اشخاص مبتلا به نقرس و روماتيسم و همچنين كسانى كه از يبوست وبواسير رنج مى برند، توصيه می شود كه در اوايل تابستان ، از طالبی براى
    درمان كسالت خود استفاده نمايند.
  • ماليدن گوشت و آب آن بر روى پوست صورت سبب نرمى و لطافت آن خواهد شد.
  • طالبی سرشار از ويتامين هاى A، B ، C است و بسيارى از بيمارى ها را درمان و پيشگيرى مى كند.
  • با داشتن مواد راديو اكتيو امراض خفته را بيدار کرده  و مانند گرمك آنها را بيدار و بلافاصله سركوب مى نمايد .
  • مثل گرمك داراى اكسير جوانى است، اما ميزان اين اكسير در گرمك بيشتر است.

گلابی

گلابی و خواصش را هم بهتر بشناسید:

  • آن را شربت منجمد مى نامند.
  • نيرو بخش معده بوده و از انقلاب دستگاه گوارش ، جلوگيرى مى كند.
  • مفرح قلب و كبد است .
  • گلابی، داراى ويتامين هاى A – B – C و فلزاتى مثل آهن ، كلسيم ،پتاسيم -،نگنز و كمى هم كبالت است .
  • مقدار ويتامين ها و املاح در پوست آن دو برابر گوشتش مى باشد.
  • نيروبخش معده و تسكين دهنده ى عطش است ، واز همه ميوه ها بهتر و زودتر رفع عطش و التهاب مى کند.
  • رنگ رخساره را باز و گرفتگى هاى روحى غم و
    غصه را برطرف مى سازد .
  • با كمك ريگ هايى كه همراه دارد ، معده و روده ها را دباغى و زهكشى مى كند.
  • املاح پتاسيم و تانن كه در ميوه ى آن است.
  • سموم بدن مخصوصا اسيد اوريك را از بين مى برد .
  • پزشكان آن را براى مبتلايان به امراض نقرس و روماتيسم زياد توصيه مى كنند.
  • پادزهر سموم مخصوصا زهر قارچ هاى سمى مي باشد .

 

منبع:

کتاب زبان خوراکی ها تالیف دکتر غیاث الدین جزایری

/انتهای متن/