مصرف «رژهای لب» زمینه‌ساز ابتلا به سرطان، سقط جنین و تشنج

میزان دریافت سرب از طریق استفاده از رژ لب می‌تواند تا اندازه‌ای بالا باشد که منجر به سقط جنین و تشنج شود حتی گفته می‌شود که سرب و سایر فلزات سنگین موجود در آن می‌تواند موجب ابتلا به سرطان شود.

0

به گزارش به دخت به نقل از گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ پاسخ به این سؤال که آیا سرب موجود در رژهای لب برای بدن شما خطرناک هستند یا  خیر بستگی به آن دارد که شما این سؤال را از چه کسی بپرسید؛ سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) اعتقاد دارد که میزان سرب موجود در رژ لب‌های آزمایش شده به اندازه‌ای بالا نبوده که برای سلامتی انسان خطرات جدی ایجاد کند در حالی که پژوهشگران مستقل می‌گویند میزان دریافت سرب از این طریق می‌تواند تا اندازه‌ای بالا باشد که منجر به سقط جنین و تشنج شود حتی گفته می‌شود که سرب و سایر فلزات سنگین موجود در آن می‌تواند موجب ابتلا به سرطان شود.

برنامه ملی سم‌شناسی ایالات متحده از سازمان‌های دولتی مانند موسسه ملی بهداشت و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها تشکیل شده است؛ این برنامه سرب را در رده عوامل ایجاد سرطان برای انسان طبقه بندی کرده است.

فلز سرب به صورت طبیعی در خاک یافت شده و در ساختار بسیاری از وسایل از لوله و باتری گرفته تا مصالح ساختمانی و رنگدانه‌های لوازم آرایش به کار می‌رود.

در سال 2009 FDA امریکا نخستین گزارش از یافته‌های خود را درباره سرب منتشر کرد سپس دانشمندان میزان سرب را در 400 رژ لب مورد بررسی قرار دادند و حاصل این تحقیقات که در ماه دسامبر سال 2011 منتشر شد، نشان داد که تمامی نمونه‌های آزمایش شده دارای سرب بوده‌اند اما FDA مدعی است که میزان این فلز آن‌قدر بالا نبود که خطری جدی به دنبال داشته باشد!

میانگین غلظت سرب در نمونه‌های رژ لب مورد آزمایش برابر با 1/11 قسمت در میلیون (ppm) به دست آمده و دامنه تغییرات آن از 0/026 تا 7/19 واحد بوده است؛ FDA حداکثر مقدار مجاز سرب در لوازم آرایش را به میزان 20 پی‌پی‌ام مجاز می‌داند بنابراین مقادیر به دست آمده نسبتا ناچیز بوده‌اند.

به عنوان مثال در هوای پر از گرد و غبار یک خانه مقدار سرب می‌تواند به صدها ppm برسد، با این حال، پژوهشگران سرب موجود در لوازم آرایشی را مشکل‌ساز می‌دانند.

به نوشته Severns، در این آزمایشات تمرکز FDA به جای آن که بر روی کل سرب موجود در یک عدد رژ لب باشد، فقط بر روی میزان این فلز در رنگدانه‌ها بوده است همچنین FDA آزمایش رنگ‌ها را به Cosmetic Ingredient Review سپرد، در حالی که این کار با لابی‌گری یک گروه صنعتی تولید‌کننده لوازم آرایش انجام شده است.

/انتهای متن/

درج نظر