ترشح هورمون محبت مادرانه هنگام زایمان طبیعی

مشاور وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشكی در امور توانبخشی گفت: زایمان طبیعی با ترشح هورمون محبت مادر همراه است و میزان اختلال اوتیسم یا درخودماندگی در نوزدانی كه از طریق سزارین به دنیا می‌آیند، 20درصد بیشتر است.

0

به گزارش به دخت به نقل از ایرنا، محمد تقی جغتایی افزود: ژنتیك و عوامل محیطی بر رشد مغزی جنین تاثیر می‌گذارد، نقش عوامل محیطی بسیار بیشتر است و مسائلی مانند استرس دوران بارداری مادر، فشار زایمان، زایمانهای سخت و نرسیدن اكسیژن به نوزاد در بروز اختلالات رشد مغزی نوزادان موثر است.

وی گفت: تحقیقات نشان داده است كه سزارین در بروز اختلال اوتیسم در نوزادان موثر است و میزان شیوع اختلال اوتیسم یا اختلال در خودماندگی در كودكانی كه از طریق سزارین به دنیا می‌آیند، 20درصد بیشتر از نوزادانی است كه با زایمان طبیعی متولد می‌شوند.

این متخصص علوم اعصاب درباره علت این عارضه توضیح داد: دلیل این مسئله این است كه در زایمان طبیعی، هورمونی در بدن مادر ترشح می‌شود كه هورمون اكسیتوسین یا هورمون محبت مادرانه است.

وی افزود: ترشح این هورمون هم به مادر آرامش می‌دهد و استرس را از او دور می‌كند و هم از طریق جفت به جنین منتقل می‌شود و میزان استرس نوزاد را هم كم می‌كند.

جغتایی گفت: وقتی نوزاد از طریق سزارین به دنیا می‌آید، چون مادر و كودك هیچكدام آ‌ماده نیستند، هنگامی كه جنین از دنیایی به دنیای دیگر وارد می‌شود، هورمون كورتیزول ترشح می‌شود كه هورمون استرس است.

وی افزود: ترشح این هورمون استرس نوزاد را بالا می‌برد و باعث عوارضی در سیستم عصبی نوزاد می‌شود.

مشاور وزیر بهداشت اضافه كرد: البته سزارین در برخی موارد كه علل فیزیولوژیك و پزشكی دارد مانند كوچك بودن لگن مادر یا نچرخیدن سر نوزاد و .. باید انجام شود اما مورد آن زیاد نیست.

آمارهای وزارت بهداشت نشان می‌دهد، بیش از 50‌درصد زایمانها در ایران به روش سزارین انجام می‌شود و این میزان در بیمارستانهای خصوصی بالای 75 درصد است در حالی بر اساس استانداردهای جهانی میزان موارد سزارین در كشورها نباید از 15 درصد كل زایمانها بیشتر باشد.

سالانه حدود یك میلیون و 500 هزار نفر در كشور متولد می‌شوند.

/انتهای متن/

درج نظر